reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

A mówią ze kryzys I niz demograficzny...a tutaj same wieloródki:p
Ja nie wiem jak to będzie u nas...narazie skupiam sie na jednym....drugie moze...za jakis czas...ale chyba bedzie u nas duza róznica wieku:p

Dzisiaj przyszło mi termoopakowanie z Tommy Tippe...fajne, takie zgrabne...I spodnie jeansowe ciazowe z h&m..kupione za 30zł...no I tutaj zonk....bo w sklepie mierzyłam 38 I były super...a te co przyszły sa za małe,...nawet przez biodra nie przejda...wg mnie to jest 36....;/...a szkoda...bo fajne...ale moze dlatego są mniejsze, bo są bez streczu....nie wiem...
Gdyby któas była zainteresowana to mogę oddac...:)

reklama
A właśnie że nie... w ostatnich latach obserwuję się piękny wzrost urodzeń a w 2012 jest nawet "lekki" wyż! Jak na razie wygląda na to że mamy chętniej decydują sięna dzieci w ostatnich latach :-)

Ale w I kwartale 2013 roku urodziło się ponad 20.000 mniej dzieci, niż było zgonów. Czyli dalej jesteśmy na minusie...

Polskie społeczeństwo się starzeje i zaczyna wymierać – alarmuje "Rzeczpospolita". Według oficjalnych danych w pierwszym kwartale tego roku urodziło się 121 tys. dzieci, a zmarło 142 tys. osób. Wszystko wskazuje na to, że będzie to najgorszy pod tym względem rok od zakończenia drugiej wojny światowej. Ujemny przyrost naturalny mieliśmy już od 2002 do 2005 roku, ale w najgorszym 2003 roku różnica wyniosła 14 tys. osób, czyli zaledwie część tego, co w pierwszym kwartale tego roku.

Ikasia, chętnie bym wzięła, ale ja nawet przed ciążą nosiłam dół 38...

Ostatnia edycja:
fifka wiem ;) nie chodzilo mi o np najnowsze zabawki tylko o to ze bede miec trujke za wszelka cene a moje dzieci nie beda mialy nic po za chlebem suchym i woda a czaasmi zupe ;( ze poprosza mnie o pieniadze na kino a ja powiem nie mam mamusia chciaala miec was trujke cieszcie sie soba.. wiesz o co chodzi :))

Blue no jasne :-D U mnie też nie będzie 3 za wszelką cene... tym bardziej że ja bez leczenia zajść nie mogę... Teraz chciałam dwójkę z małą różnicą... a 3 będzie jak nam się nasze plany spełnią :tak:

fifka to dokładnie tak jak u mnie....ja wiem że bede miala 3 bo zawsze marzyłam o trójce[do pierwszego porodu hehe] ale narazie skupiam sie na 2 jak mi sie kiedys życie ułozy że zajdę to będe sie cieszyć...moze za pare lat...ale ciśnienia wielkiego na to 3 nie mam.

Jeśli Adrian jest Adrianem to pewnie jeszcze spróbujemy raz... chociaż zapierałam się że nie chce się już starać...źle wspominam okres leczenia i oczekiwań... no ale marze o córce i liczę że za 3 razem się uda...

Ale to za pare lat... ja od 2 lat w domu siedzę na zwolnieniach, urlopach itp... moje dzieci powoli do szkoły się szykują (przedszkolne) marze o powrocie do pracy... choć na 2-3 lata... nim znowu wsiąknę w dom...

my z 10 lat poczekamy i może znów zawalczymy o córeczkę :) teraz nie czuję się gotowa na trzecie dziecko. modlę się żebym z dwójką sobie sama radę dała, a co dopiero z trójką. i mieszkanie za małe będzie, chłopaki w jednym pokoju się pogodzą ale jakby ich trójka była to chyba armagedon by się dział :no:

reklama
Napadłam na sklep :) wszystko prawie po 1euro :) czyli jakies 4zl :) aach jeszcze tam muszę pojechać:)
WP_000481.jpgWP_000482.jpg

Załączniki

• WP_000481.jpg
    WP_000481.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 45
  • WP_000482.jpg
    WP_000482.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 46
Do góry