reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

diablica, mój ssie jeszcze smoka, nikt mi nie kazał a ja dałam mu jak leżał w inkubatorze i wył niemiłosiernie... i już się przyzwyczaił po prostu do niego. teraz jest maniakiem smokowym ale zamierzam mu go zlikwidować zanim rok skończy :p
co do wózków to mój jest dzieckiem jesiennym i musieliśmy mieć duużą gondolę. hmm a z drugim dzieckiem zamierzam w zimę troszkę wychodzić, więc wózek po starszaku będzie :)
lkasia, ooo rogal do spania. pod koniec poprzedniej ciąży byłam pewna że jest mi potrzebny, więc teraz sobie od męża go zażyczyłam a co :-p
diablica, fotki rzeczy które kupiłaś wstawiaj w tym temacie :)
ja pewnie nie prędko zrobię jakieś zakupy. z Natem od razu kupowałam ubranka a teraz jakoś nie mam takiej potrzeby... może do mnie nie dociera jeszcze fakt że w ciąży jestem..

reklama
ja planuje szybkie zakupy :) ale z zakupow skorzysta starszak .. lozeczko turystyczne bo juz patrzec nie moge jak sie obija o szczebelki... i spacerowka... a tamten wozek przejdzie na mlodszego :) ciuszkow nam nie potrzeb abo bedziemy miec po starszym a mialam ich kuuuupe ... pewnie bedzie trzeba tylko o jakiejs szafie pomyslec

Fajny temacik :)
Co do smoków. Moja miała. Zaraz po roczku zabrałam. Polecam tą firmę: 0-6 miesiąca | MamaBebe.pl
Konkretnie te smoczki są tak malutkie i cieniutkie. Jeszcze jeśli którejś mamie zależy na karmieniu piersią to nie polecam podawania smoków przed ukończeniem 6 tygodnia. Dlatego, ze smoka ssie się trochę inaczej, płycej niż cyca i bąbel może potem mieć problem z załapaniem ssania cyca. Ja miałam ten problem z córcią, podałam jej smoka jak miała 4 tygodnie bo z cyca robiła sobie smoka i potem nie chciała piersi, to znaczy ssała tylko do momentu kiedy jej szybko leciało, a jak trzeba było trochę buzią popracować to się hrabina denerwowała:-). ale nie poddałam się, przetrzymałam damę. Choć pewnie niektóre mamy mają inne zdanie. Ale u nas własnie to było problemem. Choć to zależy od dziecka. Bo nie każdemu dziecku będzie to przeszkadzać
Butelka u nas zupełnie niepotrzebna, wodę piła niekapki em ale to od 4 m-ca wcześniej nie widziałam potrzeby przepajania. Żadnych herbatek nie podawałam. Zresztą do teraz pije wodę.
Choć miałam butlę w razie Wu.

Ostatnia edycja:
ja obiecalam sobie, ze nic nie kupie, az do 3-4 miesiaca, ale ciezko sie powstrzymac. Juz mam super mieciutki kocyk z biedronki :D
a dzis ze 2 godziny ogladalam wozki w internecie - alez wybor!

Doświadczone mamy: jaki wozek polecicie, musi byc lekki (mieszkam na 3 pietrze bez windy), najlepiej wielozadaniowy, taki z samochodowym fotelikiem takim do leżenia (nawet nie wiem jak to nazwac ;) )

ja urodziłam 25 listopada następnego dnia było -20 st..i tak do końca lutego...w marcu zaczeło sie ocieplać. więc siłą rzeczy małej na dwor nie zabierałam....werandowałam ją czasami w domu ale na spacery dopiero marzec kwiecień. I tym sposobem gondola potrzeban mi była tylko w domu.Kazdy ma inaczej...jak pogoda pozwala to można już pare dni po porodzie dzieci na spacery zabierać.

mirka- ja tak miałam z córka....jak szłam do lekarza na wizytę nie ważne kiedy czy to był 7 tydzień czy 20 to zawsze kupowałam jakiś drobiazg dla dzidula....szczotke do włosów albo obcinacz do paznokci....albo rękawiczki niedrapki[za które opierdzieliła mnie Pani neonantolożka w szpitalu] ale miałach radoche patrząc na te rzeczy. Zaczełam zakupy w lipcu jakoś ty był własnie4-5 miesiąc i prawie wszystko przez neta kupiłam....łóżeczko pościel no 3/4

Ostatnia edycja:
Ja ani razu nie użyłam łapek nie drapek i nigdy nie krępowałam maluszka - jak w szpitalu wiązali ja Konrada rozwiązywałam... wydawał mi się taki ruchliwy szczęśliwszy i nigdy nie podrapał się ani nie przestraszył własnych rączek...

Co do wózka ja mam właśnie pytanie do mam które mają-lub będą miały dzieci z małą różnicą wieku - szukacie wózków podwójnych? bo ja powiem ze nie wiem co robić... Konrad będzie miał prawie dwa lata jak się malec urodzi...

a no i jeszcze polecam chustę do wiązania. Ja nosiłam tak małego do teraz - aż dowiedziałam się o ciąży. BOSKA rzecz i zamierzam też drugiego malucha chustować. Dzieci spokojne - potrafił spać 5 godzin na spacerze przyklejony do mnie zapominając o jedzeniu. Nawet do szkoły tak z nim chodziłam. Super sprawa na kolki, ząbki... czy po prostu odpoczynek bo kręgosłup nie boli od takiego noszenia.

reklama
fifka, mój będzie miał rok i 3 miesiące jak maleństwo się urodzi i szczerze mówiąc też nie wiem co zrobić... widziałam fajne wózki właśnie dla dzieci rok po roku ale nie wiem czy mój P by się na coś takiego zgodził (sprawy finansowe)...

Nat będzie mniej więcej w wieku Twojego synka, więc powiedz mi, jak się zachowuje Twój mały? pochodzi sam na dworze, bez wózka?

Do góry