reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

zgadzam sie z inomamą leżaczek wypaśny...super.

widzisz blue potrzebnami byla do tego jeszcze opinia i dzieki ze sie wypowiedzialas bo jak mam wydac ponad stówke za przytulanke wkurzajke to podziekuje...choc nie powiem chrapke mialam wielką juz przy młodej...

reklama
Pustiszi ale poczytaj dobrze o tym ile czasu dziecko moze siedziec w takim "siodelku". bo u nas polozna nam powiedziala przy malej,ze to szkodliwe w pierwszych miesiacach zycia-szkodliwe dla kregoslupa i nie powinno sie uzywac wlasnie ani lezaczkow ani innych tego typu w takiej pozycji (polsiedzacej). tak samo nie dluzej niz pol godziny w samochodzie. nie wiem jakie sa u ciebie na ten temat poglady,

Dziewczyny, ja od przyjaciółki dostałam też FP Rain Forest i jest cudna - zrobiłam już próbę ;)
A leżaczek cudny - tylko mnie przerażają gabaryty tego całego dzieciowego sprzętu, bo ja mam "tylko" 70 metrów mieszkanie i powoli nie ma już jak się ruszyć ;)

Justynaj - zamierzam dziecko wkladac i tak pozniej duzo a jeszcze sie rozklada na lezaco prawie, a jak wloze to na 15 min mysle ze nie zrobie dziecku krzywdy

wszystko zależy od wielkości dziecka - mój średni synek jest mega niejadkiem i miał problemy z jelitami i w wieku 4 lat i 9 miesięcy osiągnął właśnie 14.700 kg, a więc to 11 kg dla niektórych mało dla innych dużo :-D

nie wiedziałam w jakim temacie pisac, wiec stwierdziłam, ze tutaj:p:p

Ja dzisiaj przeglądalam torbę do szpitala...I wydaje mi sie ze mam wszystko.... I dla siebie I Młodego...Przygotowałam tez rzeczy do szpitala na wyjscie dla Małego, zeby M wziął na wyjscie...I postawiłam na body, półspiochy, I do tego pajacyk welurowy, no I oczywiscie kombinezon taki polarkowy grubszy, czapusia-nawet dwie, jedna zimowa druga cienka na główkę, do ego przygotowałam fotelik, w nim spiworek....dałam to wszystko w jeden kąt, nad tm nakleiłam kartke co M ma wziąc ze sobą, z zaznaczeniem ubran dla mnie:p wlacznie z butami , kurtka , czapka I szalikiem:p...zebym ja tez miala w czym wyjsc :):)

Teraz spisałam na kartce formalnosci jakie trzeba załatwic po porodzie, kartka przyklejona na lodówce, to I tak M bedzie załątwiał, wiec zeby widział...no I teraz jeszcze kartka co trzeba wziac do szpitala...poza torbami, zebym dołozyła ladowarke, dokumenty, jakies pierdoły jeszcze:):)
Może jutro zajmę się pokojem Tymusia, poukładam juz wszystko, łacznie z poscielą, I wszystkim...przygotuje wózek...tak zeby bylo wszystko na tip top gotowe:):):):)

reklama
Ikasia identycznie ubieramy Zosie jak Ty Tymusia:-) (chyba ze będzie dodatnia temp to zrezygnujemy z tego pajacyka welurowego bo za gorąco będzie jak dojdzie jeszcze koc:tak:) Zośki rzeczy na półeczce leżą i M.spakuje je do nosidełka jak będzie jechał,a dla mnie rzeczy chyba te same w których przyjade rodzić(pamiętajmy że po porodzie raczej nie wejdziemy od razu w rzeczy z przed ciąży:-D)

Do góry