reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

zgadzam sie z inomamą leżaczek wypaśny...super.

widzisz blue potrzebnami byla do tego jeszcze opinia i dzieki ze sie wypowiedzialas bo jak mam wydac ponad stówke za przytulanke wkurzajke to podziekuje...choc nie powiem chrapke mialam wielką juz przy młodej...

reklama
Pustiszi ale poczytaj dobrze o tym ile czasu dziecko moze siedziec w takim "siodelku". bo u nas polozna nam powiedziala przy malej,ze to szkodliwe w pierwszych miesiacach zycia-szkodliwe dla kregoslupa i nie powinno sie uzywac wlasnie ani lezaczkow ani innych tego typu w takiej pozycji (polsiedzacej). tak samo nie dluzej niz pol godziny w samochodzie. nie wiem jakie sa u ciebie na ten temat poglady,

Dziewczyny, ja od przyjaciółki dostałam też FP Rain Forest i jest cudna - zrobiłam już próbę ;)
A leżaczek cudny - tylko mnie przerażają gabaryty tego całego dzieciowego sprzętu, bo ja mam "tylko" 70 metrów mieszkanie i powoli nie ma już jak się ruszyć ;)

Justynaj - zamierzam dziecko wkladac i tak pozniej duzo a jeszcze sie rozklada na lezaco prawie, a jak wloze to na 15 min mysle ze nie zrobie dziecku krzywdy

wszystko zależy od wielkości dziecka - mój średni synek jest mega niejadkiem i miał problemy z jelitami i w wieku 4 lat i 9 miesięcy osiągnął właśnie 14.700 kg, a więc to 11 kg dla niektórych mało dla innych dużo :-D

nie wiedziałam w jakim temacie pisac, wiec stwierdziłam, ze tutaj:p:p

Ja dzisiaj przeglądalam torbę do szpitala...I wydaje mi sie ze mam wszystko.... I dla siebie I Młodego...Przygotowałam tez rzeczy do szpitala na wyjscie dla Małego, zeby M wziął na wyjscie...I postawiłam na body, półspiochy, I do tego pajacyk welurowy, no I oczywiscie kombinezon taki polarkowy grubszy, czapusia-nawet dwie, jedna zimowa druga cienka na główkę, do ego przygotowałam fotelik, w nim spiworek....dałam to wszystko w jeden kąt, nad tm nakleiłam kartke co M ma wziąc ze sobą, z zaznaczeniem ubran dla mnie:p wlacznie z butami , kurtka , czapka I szalikiem:p...zebym ja tez miala w czym wyjsc :):)

Teraz spisałam na kartce formalnosci jakie trzeba załatwic po porodzie, kartka przyklejona na lodówce, to I tak M bedzie załątwiał, wiec zeby widział...no I teraz jeszcze kartka co trzeba wziac do szpitala...poza torbami, zebym dołozyła ladowarke, dokumenty, jakies pierdoły jeszcze:):)
Może jutro zajmę się pokojem Tymusia, poukładam juz wszystko, łacznie z poscielą, I wszystkim...przygotuje wózek...tak zeby bylo wszystko na tip top gotowe:):):):)

reklama
Ikasia identycznie ubieramy Zosie jak Ty Tymusia:-) (chyba ze będzie dodatnia temp to zrezygnujemy z tego pajacyka welurowego bo za gorąco będzie jak dojdzie jeszcze koc:tak:) Zośki rzeczy na półeczce leżą i M.spakuje je do nosidełka jak będzie jechał,a dla mnie rzeczy chyba te same w których przyjade rodzić(pamiętajmy że po porodzie raczej nie wejdziemy od razu w rzeczy z przed ciąży:-D)

Do góry