reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

każdy ma inne warunki i mieszkaniowe i fizyczne....moze ma bluelovi kto znosić ten wózek:tak: przecież to wybór indywidualny...chce wózek taki a nie inny to niech go sobie kupi.

reklama
Ja dzisiaj oglądałam Na tablicy.pl wózki nastawiona na x-lander bo dużo o nim pisałyście :) i mi też się spodobał ale kurcze cena różni się 300 zł od nowego a zawracać komuś głowę w pl i przesyłka jedno w drugie wejdzie A tu x-lander jakiś nie popularny a jak już to cena oszałamia niemca może stać ale polaka u niemca to jeszcze nie :(:( i znalazłam taki nie zanm się wogole na wózkach ale w cenie w której mogę się wyrobić akurat na styk jestem :) Luxus ADBOR Kinderwagen S-Line +Babyschale Kombikinderwagen Buggy Autositz 3in1 | eBay

Diablica napisałam tak dlatego ze wcześniej były słowa ze nie kupuje podwójnego bo cięzki a potem wybiera jeden z cięższych wózków z pojedynczych. Znam sama kilka podwójnych ważących sporo mniej niż to espiro.
ja jeszcze rok mieszkam na parterze a potme będę w domu i wózka nie muszę wnosić wiecej niz 5 stopni ale i tak te 5 to sporo.
x-landera ma moja przyjaciólka. Tylko nie tego, mogę ją zapytac co ona ma bo ona bardzo sobie chwali :))

Piszecie o wozkach, a my chyba nie bedziemy inwestowac wiecej. U nas sa zupelnie inne zwyczaje.np.dzieci spia zawsze na dworze czy zima czy lato i wozki glebokie sa duze, bo dzieci spia w nich do 3 lat. Taki tez wozek mamy i jestesmy super zadowoleni. Jak kolejne sie urodzi, to pozyczymy gleboki wozek od sasiadki,zeby corcia mogla sobie w nim spac jeszcze przez rok, a maluda bedzie jezdzic w tym co mamy. A spacerowki- chyba nie bedziemy kupowac podwojnego.mamy dobra spacerowke dla malej, a dokupimy jedynie parasolke w miare porzadna. Ja raczej jak bede dalej gdzies wyjezdzac, to nie z dwojka maluchow, mam ten komfort, ze mala zajmuje sie day care a drugie tez napewno w wieku okolo roku do opieki pojdzie,takze, kwestia pojscia do lekarza itp.to ie bedzie zaden problem, bo bede zabierac tylko jednego malucha.a z samochodu pare metrow to juz ta dwulatka tez przejdzie, wrazie co.
Tez jeszcze mam komfort,ze dom mam parterowy,wiec zero schodow:-)nawet niektore progi dla ulatwienia usunelismy.
Przypuszczam,ze gdybym mieszkala gdzies gdzie sa schody, to bardzo przywiazywalabym wage do ciezkosci wozka.my odetchnelismy z ulga, jak ladowanie ciezkiego wozka do samochodu zamienilismy na spacerowke,a w glebokim mala juz tylko spi:-)
takze tez trzeba pomyslce o tym,jak dosc duzo jezdzi sie samochodem, zeby wozek nie byl za ciezki.
jesli chodzi o spacerowke to dla mnie b.wazne bylo by kolka przednie skrecaly.niektore sa takie,ze przy kazdym skrecie trzeba dzwigac przednie kolka do gory, co akurat jest mega niewygodne;-)

Anisen masz racje ten wózek strasznie ciezki byłam dzisiaj ogladac i dobrze ze nie wziełam a tak wgl to był nie zadbany jak po 5 dzieci brudny fe. a ja nie z 3 znosic nie bd tylko wynosić z wózkowni którą mamy w piwnicy i chyba zostane przy zakupie drugiego mutsy sa mega lekkie jak na takie wozki :tak:

Vinga ja mam taką prośbę . Jak będziesz miała chwilkę napisz mi kochana wymiary Twojej gondoli w środku, ok? Chciałabym wiedzieć.

Blanka, Wewnętrzne wymiary gondoli to: długość-77cm, szerokość-38cm, wysokość-22cm. ściągnęłam z jakiejś strony, bo moja gondola to na strychu jest zapakowana.
hmm kurcze, a gdzieś indziej znalazłam wymiary gondoli 86 x 43 x 22 - może te są zewnętrzne?

Dzieki ! No właśnie , dlatego pytam bo mnie sie wydaje ze sa to zewnetrzne wymiary. 86zcm to sporo:) i stąd tez moje pytanie !
77cm to duzo , własnie czegoś takiego szukam:-)

reklama
WP_000420.jpgWP_000421.jpgMoje dzisiejsze łowy :)

Załączniki

• WP_000420.jpg
    WP_000420.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 35
  • WP_000421.jpg
    WP_000421.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 35
Do góry