reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

każdy ma inne warunki i mieszkaniowe i fizyczne....moze ma bluelovi kto znosić ten wózek:tak: przecież to wybór indywidualny...chce wózek taki a nie inny to niech go sobie kupi.

reklama
Ja dzisiaj oglądałam Na tablicy.pl wózki nastawiona na x-lander bo dużo o nim pisałyście :) i mi też się spodobał ale kurcze cena różni się 300 zł od nowego a zawracać komuś głowę w pl i przesyłka jedno w drugie wejdzie A tu x-lander jakiś nie popularny a jak już to cena oszałamia niemca może stać ale polaka u niemca to jeszcze nie :(:( i znalazłam taki nie zanm się wogole na wózkach ale w cenie w której mogę się wyrobić akurat na styk jestem :) Luxus ADBOR Kinderwagen S-Line +Babyschale Kombikinderwagen Buggy Autositz 3in1 | eBay

Diablica napisałam tak dlatego ze wcześniej były słowa ze nie kupuje podwójnego bo cięzki a potem wybiera jeden z cięższych wózków z pojedynczych. Znam sama kilka podwójnych ważących sporo mniej niż to espiro.
ja jeszcze rok mieszkam na parterze a potme będę w domu i wózka nie muszę wnosić wiecej niz 5 stopni ale i tak te 5 to sporo.
x-landera ma moja przyjaciólka. Tylko nie tego, mogę ją zapytac co ona ma bo ona bardzo sobie chwali :))

Piszecie o wozkach, a my chyba nie bedziemy inwestowac wiecej. U nas sa zupelnie inne zwyczaje.np.dzieci spia zawsze na dworze czy zima czy lato i wozki glebokie sa duze, bo dzieci spia w nich do 3 lat. Taki tez wozek mamy i jestesmy super zadowoleni. Jak kolejne sie urodzi, to pozyczymy gleboki wozek od sasiadki,zeby corcia mogla sobie w nim spac jeszcze przez rok, a maluda bedzie jezdzic w tym co mamy. A spacerowki- chyba nie bedziemy kupowac podwojnego.mamy dobra spacerowke dla malej, a dokupimy jedynie parasolke w miare porzadna. Ja raczej jak bede dalej gdzies wyjezdzac, to nie z dwojka maluchow, mam ten komfort, ze mala zajmuje sie day care a drugie tez napewno w wieku okolo roku do opieki pojdzie,takze, kwestia pojscia do lekarza itp.to ie bedzie zaden problem, bo bede zabierac tylko jednego malucha.a z samochodu pare metrow to juz ta dwulatka tez przejdzie, wrazie co.
Tez jeszcze mam komfort,ze dom mam parterowy,wiec zero schodow:-)nawet niektore progi dla ulatwienia usunelismy.
Przypuszczam,ze gdybym mieszkala gdzies gdzie sa schody, to bardzo przywiazywalabym wage do ciezkosci wozka.my odetchnelismy z ulga, jak ladowanie ciezkiego wozka do samochodu zamienilismy na spacerowke,a w glebokim mala juz tylko spi:-)
takze tez trzeba pomyslce o tym,jak dosc duzo jezdzi sie samochodem, zeby wozek nie byl za ciezki.
jesli chodzi o spacerowke to dla mnie b.wazne bylo by kolka przednie skrecaly.niektore sa takie,ze przy kazdym skrecie trzeba dzwigac przednie kolka do gory, co akurat jest mega niewygodne;-)

Anisen masz racje ten wózek strasznie ciezki byłam dzisiaj ogladac i dobrze ze nie wziełam a tak wgl to był nie zadbany jak po 5 dzieci brudny fe. a ja nie z 3 znosic nie bd tylko wynosić z wózkowni którą mamy w piwnicy i chyba zostane przy zakupie drugiego mutsy sa mega lekkie jak na takie wozki :tak:

Vinga ja mam taką prośbę . Jak będziesz miała chwilkę napisz mi kochana wymiary Twojej gondoli w środku, ok? Chciałabym wiedzieć.

Blanka, Wewnętrzne wymiary gondoli to: długość-77cm, szerokość-38cm, wysokość-22cm. ściągnęłam z jakiejś strony, bo moja gondola to na strychu jest zapakowana.
hmm kurcze, a gdzieś indziej znalazłam wymiary gondoli 86 x 43 x 22 - może te są zewnętrzne?

Dzieki ! No właśnie , dlatego pytam bo mnie sie wydaje ze sa to zewnetrzne wymiary. 86zcm to sporo:) i stąd tez moje pytanie !
77cm to duzo , własnie czegoś takiego szukam:-)

reklama
WP_000420.jpgWP_000421.jpgMoje dzisiejsze łowy :)

Załączniki

• WP_000420.jpg
    WP_000420.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 38
  • WP_000421.jpg
    WP_000421.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 38
Do góry