reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Dziewczyny nie wiem czy już któraś to pisała tu czy nie, ale kołderka na pierwsze pół roku jest zupełnie zbędna! Maluszek i tak śpi albo w rożku, albo w kocyku zawinięty albo w śpiworku.
Z własnego doświadczenia polecam rożek (dla dzieci, które uwielbiają być ciasno zawinięte - tak miał mój pierwszy synek, ale nie sprawdziło się przy córeczce), a śpiworki już tak od 2-3 miesiąca dla dzieciaczków które ciasno owinięte nie muszą być. Śpiworek jest o tyle fajny, że nie zsunie się z dziecka a go nie zakryje. Kołderki na prawde znacznie później się wprowadza:)

Ivi - a moje dziecię li i jedynie pod kołderką spalo wyłącznie, za to rożki wyrzuciłam (dosłownie) bo wycie było, jak tylko próbowałam okutać:)

Mi sie wydaje jako ze nie bylam matka wiec wiedziec nie moge ale warto mies takas puszysta kolderke, dziecko chyba samo "zarzadzi" czy tulic sie woli w rozkach czy weselej mu nozkami machac pod kołderka... :) ja generalnie kolderke zarzucac bede na cialko ubrane krok od lozka malzenskiego bede miala wiec i przykryje jak sie rozkokosi nocą...

ja mam śpiworki i mam kołderke...ale moja córa do tej pory nie lubi jak jej coś na nogi zarzucam...odkopuje sie strasznie a na widok śpiworka uderzała w alarm....wiec spała ze mna na łózku i co sobie przypomniałam lub obudziłam sie luknąc czy spi czy oddycha i wogóle to ja tam delikatnie przykrylam rożkiem własnie....kołderke używałyśmy w ciagu dnia w łózeczku a na noc do mamusi...w rożek....ale u mnie rożek był niezbędny bo miała kolki i pierwsze 3 meichy z rożka nie wychodziła albo otulana albo bujana w nim

tak jak pisze pustiszi kązde dziecko samo zarządzi jak chce leżeć albo spac...mam nadzieję że Miki nie bedzie taki wiercipiętek jak siostra ;-)

hehe i tak dziecko samo zdecyduje co woli, czy "luz" czy ściśnięcie. Kołderka jednak wg mnie jest zbyt ciężka i niewygodna dla tak kruchego tyciego ciałka :)

Ja dziś zakupiłam art higieniczne (głównie dla mnie) czyli podkłady, wkładki laktacyjne itd....

reklama
A to są moje najnowsze zdobycze - dziś właśnie listonosz przyniósł;-)
3634310772.jpgIMG_3344.jpg

Załączniki

• IMG_3344.jpg
    IMG_3344.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 42
  • 3634310772.jpg
    3634310772.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 44
Do góry