reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

kobietki myślałyście już o tym w co ubrać dzieciaczka przy wyjściu ze szpitala? to znaczy chodzi mi o okrycie wierzchnie, bo to przecież zima będzie. Ubierzecie dzidzie w kombinezoniki takie kurtkowe czy wystarczy polarowy? jakiś rożek czy becik? możecie się śmiać ale kompletnie nie znam się na tym :eek:

reklama
Zamówiłam wózek razem z fotelikiem w ASKOCIE. Zresztą do lekarza trzeba z dzieckiem parę dni po urodzeniu jechać, to przynajmniej nie będę się martwić, że nie mam w czym go zawieźć :)

kasia - ja ubieram tak: kaftanik, śpioszki, sweterek, kombinezon, szaliczek, czapkę i wsadzam tak ubrane do fotelika :) Przynajmniej taki mam plan heheh. Z tego co słyszałam, niektóre szpitale nie pozwalają wynieść dziecka w beciku, każą mieć fotelik. No ale to od szpitala zależy.

pustiszi chodziło mi bardziej o to co pisze Ivi...szukać to można o teraz i sobie znaleźć nikt nie karze ci w 9 miesiacu szukać chodzi o to żeby odebrac np. w grudniu...

kaha rozumiem że kupiliście wózek z fotelikiem albo masz szpital żut beretem że chcesz je ze szpitala wózkiem odbierać.

nie chodziło mi żeby szukać na ostatnią chwile bo i ja tego nie robie zawsze lepiej szybciej i byc przygotowanym chodziło mi o to że praktyczniej jest dłużej zachować gwarancje

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie mi co robić ze zużytymi pieluchami :D Jak wiadomo, za każdym razem nie będę biegać do śmietnika na dworze, więc jakoś trzeba je przetrzymać w domu. Tak więc jak wy to widzicie? Jakiś specjalny śmietnik żeby nie śmierdziało czy coś?:laugh2::laugh2:

ja to sikane wyrzucam do smietnika a kupki to smietnika w kuchni i raczej nei smierdzi :) ale moze kup jakis kosz z wkladami co nei wypuszcza zapachów lub moze woreczki zapachowe paklanki ?troche drogo no nie wiem ;)

dzięki blue :) właśnie przeczytałam o tych paklankach :D

A powiedzcie mi co z termometrem dla dzidzi? Bo ja mam jakiś, ale pomiar trwa ok. minuty. W sumie nie wyobrażam sobie męczyć niemnowlę aby trzymało pod pachą, w budzi lub wsadzać mu go w dupkę na minutę :D Jak wy rozwiązujecie tą sprawę?

Kaha, ja mam plan ubrać tak samo Lenkę na wyjście. A jeśli chodzi o termometr, to planuję kupić ten na podczerwień, choć podobno u malutkich dzieci, to pomiar w pupie najdokładniejszy...

Kaha ja mam taki termometr Tech-Med TM-F03B - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
ale zdecydowanie lepiej kupic na allegro bo lepsze ceny ... chwale sobie go za WSZYSTKO... a na tej stronce duzo opini dlatego wstawila

co do pieluch to poki dziec maly to pieluchy wcale tak strasznie nie smierdza ... dopiero jak sie wprowadza stale pokarmy to jest masakra a im wiecej wieksze tym bardziej pachnie

Ostatnia edycja:
Kaha to z doswiadczenia wlasnego ... przy moim ruchliwym dziecku :)
1. rteciowka ... utrzymac 5 minut bez szans ... jeszcze takiego maluszka ok ale pozniej maaaasakra, a w nocy zmierzyc rteciowka NIEMOZLIWE ...
2. elektroniczny zwykly, min 1 minuta mierzenie i to pod pacha jeszcze na upartego ... choc teraz juz coraz ciezej, a w nocy CIEZKO BARDZO a w pupci to juz w ogole czy w dzien czy w nocy...
3. termometr do Ucha i czola ( nie znalazlam zadnego niepikajacego :|) ale temp sa rozbiezne mialam dwa rozne termomentry BABYONE i MICROLIFE i ogolnie w dzien ok bo pomiar dosc szybki i pikanie nie przeszkadza, ale w NOCY pikanie wybudzalo mi dziecko a do tego traf do ucha dziecku w nocy czolo jeszcze ok ale juz mniej miarodajne

ten TECH-MED MIOD NA MOJA DUSZE ... szybko sie mierzy, mozna wylaczyc sygnal pomiaru, do tego nie trzeba dziecka dotykac... nawet jak spitala to przytrzymac te 5 sekund nie jest trudno :) jak dla mnie wart swojej ceny i spokoju serca ,,, bo pomiary sprawdzalam z rteciowka i wychodzily prawidlowo ... mozna zmierzyc na czole pod paszka w dzien (do ucha nie bardzo ale jak ktos chce probowac to tez wychodza :) tylko trzeba trafic ta podczerwienia :))

reklama
kasienka - właśnie po rozmowie z mężem doszliśmy do takich samych wniosków i chyba się skusimy :) Jeszcze nie wiem czy na ten Twój ale ogólnie na taki lepszej generacji. Twoje argumenty przekonały mnie jeszcze bardziej :)

Tyko pytanie - jak tu jest z dokładnością pomiarów?

Ostatnia edycja:
Do góry