reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

kobietki myślałyście już o tym w co ubrać dzieciaczka przy wyjściu ze szpitala? to znaczy chodzi mi o okrycie wierzchnie, bo to przecież zima będzie. Ubierzecie dzidzie w kombinezoniki takie kurtkowe czy wystarczy polarowy? jakiś rożek czy becik? możecie się śmiać ale kompletnie nie znam się na tym :eek:

reklama
Zamówiłam wózek razem z fotelikiem w ASKOCIE. Zresztą do lekarza trzeba z dzieckiem parę dni po urodzeniu jechać, to przynajmniej nie będę się martwić, że nie mam w czym go zawieźć :)

kasia - ja ubieram tak: kaftanik, śpioszki, sweterek, kombinezon, szaliczek, czapkę i wsadzam tak ubrane do fotelika :) Przynajmniej taki mam plan heheh. Z tego co słyszałam, niektóre szpitale nie pozwalają wynieść dziecka w beciku, każą mieć fotelik. No ale to od szpitala zależy.

pustiszi chodziło mi bardziej o to co pisze Ivi...szukać to można o teraz i sobie znaleźć nikt nie karze ci w 9 miesiacu szukać chodzi o to żeby odebrac np. w grudniu...

kaha rozumiem że kupiliście wózek z fotelikiem albo masz szpital żut beretem że chcesz je ze szpitala wózkiem odbierać.

nie chodziło mi żeby szukać na ostatnią chwile bo i ja tego nie robie zawsze lepiej szybciej i byc przygotowanym chodziło mi o to że praktyczniej jest dłużej zachować gwarancje

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie mi co robić ze zużytymi pieluchami :D Jak wiadomo, za każdym razem nie będę biegać do śmietnika na dworze, więc jakoś trzeba je przetrzymać w domu. Tak więc jak wy to widzicie? Jakiś specjalny śmietnik żeby nie śmierdziało czy coś?:laugh2::laugh2:

ja to sikane wyrzucam do smietnika a kupki to smietnika w kuchni i raczej nei smierdzi :) ale moze kup jakis kosz z wkladami co nei wypuszcza zapachów lub moze woreczki zapachowe paklanki ?troche drogo no nie wiem ;)

dzięki blue :) właśnie przeczytałam o tych paklankach :D

A powiedzcie mi co z termometrem dla dzidzi? Bo ja mam jakiś, ale pomiar trwa ok. minuty. W sumie nie wyobrażam sobie męczyć niemnowlę aby trzymało pod pachą, w budzi lub wsadzać mu go w dupkę na minutę :D Jak wy rozwiązujecie tą sprawę?

Kaha, ja mam plan ubrać tak samo Lenkę na wyjście. A jeśli chodzi o termometr, to planuję kupić ten na podczerwień, choć podobno u malutkich dzieci, to pomiar w pupie najdokładniejszy...

Kaha ja mam taki termometr Tech-Med TM-F03B - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
ale zdecydowanie lepiej kupic na allegro bo lepsze ceny ... chwale sobie go za WSZYSTKO... a na tej stronce duzo opini dlatego wstawila

co do pieluch to poki dziec maly to pieluchy wcale tak strasznie nie smierdza ... dopiero jak sie wprowadza stale pokarmy to jest masakra a im wiecej wieksze tym bardziej pachnie

Ostatnia edycja:
Kaha to z doswiadczenia wlasnego ... przy moim ruchliwym dziecku :)
1. rteciowka ... utrzymac 5 minut bez szans ... jeszcze takiego maluszka ok ale pozniej maaaasakra, a w nocy zmierzyc rteciowka NIEMOZLIWE ...
2. elektroniczny zwykly, min 1 minuta mierzenie i to pod pacha jeszcze na upartego ... choc teraz juz coraz ciezej, a w nocy CIEZKO BARDZO a w pupci to juz w ogole czy w dzien czy w nocy...
3. termometr do Ucha i czola ( nie znalazlam zadnego niepikajacego :|) ale temp sa rozbiezne mialam dwa rozne termomentry BABYONE i MICROLIFE i ogolnie w dzien ok bo pomiar dosc szybki i pikanie nie przeszkadza, ale w NOCY pikanie wybudzalo mi dziecko a do tego traf do ucha dziecku w nocy czolo jeszcze ok ale juz mniej miarodajne

ten TECH-MED MIOD NA MOJA DUSZE ... szybko sie mierzy, mozna wylaczyc sygnal pomiaru, do tego nie trzeba dziecka dotykac... nawet jak spitala to przytrzymac te 5 sekund nie jest trudno :) jak dla mnie wart swojej ceny i spokoju serca ,,, bo pomiary sprawdzalam z rteciowka i wychodzily prawidlowo ... mozna zmierzyc na czole pod paszka w dzien (do ucha nie bardzo ale jak ktos chce probowac to tez wychodza :) tylko trzeba trafic ta podczerwienia :))

reklama
kasienka - właśnie po rozmowie z mężem doszliśmy do takich samych wniosków i chyba się skusimy :) Jeszcze nie wiem czy na ten Twój ale ogólnie na taki lepszej generacji. Twoje argumenty przekonały mnie jeszcze bardziej :)

Tyko pytanie - jak tu jest z dokładnością pomiarów?

Ostatnia edycja:
Do góry