reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

blue widocznie tak jest :)
a ja siedzę i szaleję na allegro ;) wybieram sobie koszule nocne do karmienia. pieniążki wreszcie przyszły więc zakupowe szaleństwo czas zacząć :-)

reklama
vinga to daj czadu ;DD ja juz mam wszystko to nie moge kupywac heeh to teraz was popilnuje zebyscie sie wyrobily a ciekawa jestem czy jest u nas mama styczniowa która nei ma prawie nic???

ja nie mam jeszcze łóżeczka, materaca, pościeli, przewijaka, koszuli do karmienia, biustonoszy do karmienia, kosmetyków dla Lenki... ale za to mój mąż kupuje aerator do trawy na działkę...
kur... mnie weźmie dziś!

milusia szwagierka ma właśnie tutka i jest zadowolona, fajnie się prowadzi, ja sama zastanawiałam się nad bebetto, ale teraz spodobał nam się tako captivia mohikan, czaimy się na używamy, ale możliwe, że nowy taki kupimy, jeśli nie wypali z tym używanym, czekamy na więcej zdjęć i pojedziemy zobaczyć

vinga super, że szalejesz :tak: ja też po wypłacie l4 będę kupować, dziś zrobiłam listę wyprawkową i rozłożyłam, co kiedy kupię, na wózek mam odłożone

blue ja nie mam prawie nic, ale jakoś się nie stresuję tym:zawstydzona/y:
mam:
dużo ciuszków, nowych też,więc tu już szaleć nie będę,
kombinezon,
szlafrok, kapcie,
pampersy duża paczka, pieluchy dada 2 paczki małe,
smoczek,
majtki poporodowe,
i czekam na przesyłkę z zestawem pościeli i to .... koniec :-D:-D:-D

zszokowane :szok::-)??

Ikasia do kombinezonika jak najbardziej granatowa lub niebieski z granatem.brazowy nie pasuje mi do szarego;-)
A wiecie co, ja do szpitala to chyba nic tym razem nie pakuje zwlaszcza, ze mnie wypisza do 6 godzin po porodzie(o ile bedzie ok),wiec moze majtki te poporodowe-to niezwykle praktyczna rzecz, podstawowe moje kosmetyki, oczywiscie ciuszki dla dzieciatka plus kombinezonik(ale to dla dziecka bedzie czekalo w bagazniku, nie ma sensu brac ze soba wszystkiego naraz). jak juz widzialam co tam jest to podpaski,pieluszki itp to sa na miejscu, koszule wezme szpitalna bo po co mam miec potem plamy krwii do prania, a szlafrok mi sie nie przydal ostatnio(wyszlam 12 godzin po porodzie), za to wzielam sportowe ciuchy na wyjscie...i to wszystko...a -jakas czekolade albo dwie wezme na porod.ostatnio moj kupil w sklepiku szpitalnym i to bylo zbawienie dla mnie.wolalam woda albo czekolada miedzy skurczami:-)

gorzej jest u mnie z umeblowaniem pokoju bo jet w 100% dziewczecy i chce kupic jednak komode w kolorze niebieskim, miala byc ta gleboka szafa z ikei ale 2 sie nie zmieszcza.poza tym moskitiera nad lozeczkiem bede farbowac na niebiesko.mam jedna biala i wydaje mi sie nudna;-)a baldachimki mi sie juz nie podobaja. no i koniecznie chcemy kupic kolyske:-)teraz jak chodze do pracy to ciezko jest kupowac meble.ciuszki zamawiac przez internet latwiej i sama przyjemnosc:-)

Siva - aaah joo, ja też bez koszuli - tzn jakieś tam mam mamine popożyczane, biustonosza też jeszcze nie mam, a Mariusz co rusz wyskakuje a to opony do frontery, a to podnośnik do auta, a do nowa szyba ot tak, a to wzmocnienia do szyb i tak daaaleeej :) Tyle, że ja jeszcze tam przyzwalam na te wydatki, bo auto w sezonie wiosenno-letnim zarabia praktycznie na połowę opłat, więc nie marudzę.

Vinga - jaaaj też chcę teraz poszaleć!

1majka ja nie kupuje spiworka do wózka kombinezon mam z owczej wełny jest ciepluteńki poza tym kocykow tyle ze nie mam gdzie tego wkładać a wózek można tak zabudowac ze napewno dzidzia nie zmarźnie :) chociaz ten śpiworek jest fajniutki i 35 zł to nie wiele wiec możesz kupic :)

Ja tez bez śpiworka kombinezonik cieply kocyk cieply i ta zabudowa od wozka u mnie mrozow wielkich nie ma mysle ze to wystarczy wiec podpisuje sie rekami nogami pod Magsus

reklama
kurde laski, tymi witaminami mnie rozwaliłyście! bo ja nie wiem czy tu też tak się podaje? i czy mają w aptekach? i z ulicy bez recepty, nie kupię...hmmmmm, może ja muszę poprosić, zeby mi w Polsce kupiono...

fajne zakupki Wasze!

Do góry