reklama
Kasienka_
Fanka BB :)
Kaha zalezy jaka chuste i zalezy jak sie wiaze dziecko bo takie chusty jak pokazala Ikasia to jestem na nie ... ale ulozenie zabki w chuscie tkanej czy tam elastycznej to juz jest jak najbardziej prawidlowe ... no a co do nosidelek to tez sa nosidelka i wisiadla ... no i nosidelka bez specjalnych wkladek dla niemowlakow sa tylko i wylacznie dla dzieci siedzacych... najlepsze sa nosidla ergonomiczne ale porzadne nosidlo tez kosztuje swoje ... takie nosidla za 100 gdzie dziecko wisi na kroku to mozna sobie wlozyc .... bo tylko krzywde sie robi
Ostatnia edycja:
Kasienka_
Kaha to fakt ... nie zawiazesz dwa razy ngdy tak samo chusty ... a poza tym wygodniej do nosidelka wlozyc szybciej i dziec jakos tak mniej wytarmoszony niemniej jednak podkreslam ... tylko madre nosidla a masz jskies juz albo na oku jakies ?
kaha łał ale zapasy zazdroscic tylko a co do podkladów to ja mam teraz kupionych 9 paczek bo ostatnio tak krwawilam ze schodzila mi prawie cala paczka dziennie a chodzilam w nich okolo 10 dni puzniej duze podpaski always np. wiec widzisz u mnie to mega zeszlo tego ;OO ale sasiadka po cesarce malo krwawila i tylko 2 zuzyla ;D
co do hust a nosidel nie znam sie za bardzo mialam huste i powiem tak zecz jak dla mnei swietna tylko trzeba sie wprawic w wiazanei ale nei obciaza kregosluppa natomiast mialam nosidelko to mi kregoslup wysiada , ale ja nei potrzebuje takich zeczy u mnie to sie nei sprawdza wiec nie bd zamawiac
co do hust a nosidel nie znam sie za bardzo mialam huste i powiem tak zecz jak dla mnei swietna tylko trzeba sie wprawic w wiazanei ale nei obciaza kregosluppa natomiast mialam nosidelko to mi kregoslup wysiada , ale ja nei potrzebuje takich zeczy u mnie to sie nei sprawdza wiec nie bd zamawiac
A ja sie staralam jak najmniej nosic Dawida, zeby sie do raczek nie przyzwyczajal, wkladalam go do wozka, bujaczka, lozeczka, a tak to tylko do karminienia, takze u mnie ani chusta ani nosidelko, zwlaszcza , ze tez krzyze mnie szybko bola.
Kasienka_
Kaha wlasnie ten babybjorn hehe tak myslalam i ze mozna niby przodem do swiata nosic ... polecam poczytac bo dzieci przodem sie nie nosi a w babybjorn to jest niby mozliwe, i mimo ze drogie jak piorun to jest to tzw wisiadlo jak sie spojrzy na ulozenie dziecka to ono nie ma pozycji zabki tylko wisi na kroku niestety ... rozslawione ale kiepskie ... moja kolezanka miala bjorna narzekala strasznie na plecy dodatkowo ... polecilam jej nosidelko TULA albo manduca.. wybrala tule i powiedziala ze nie wiedziala ze tak rewelacyjnie mozna dziecko nosic ... moj maz 17 km przeszedl z mlodym w tym nosidelku na wakacjach i ani jego kregoslup nie bolal a ani dziec nie narzekal ...
Sylka przyzwyczajenie do rak hmmm ... moze i takie dziecko roczne ktore juz wie jak wymuszac zgodze sie ze sie przyzwyczai ... ale ja mojego baka nosilam duuuuzo kazda drzemka w chuscie ... spacery chustowane i jak zaczal sam sie poruszac tzn raczkowac za 6 miesiecy byl bunt na chuste i rece (nosilam od ok 1 miesiaca Nikosia) chcial sam .,, potem zaczal chodzic ... kupilismy nosidelko od czasu do czasu go nosimy na spacerach dluzszych ... wygodnie na wyjazdach bo nie trzeba wozka brac ... ale wcale do rak przyzwyczajony nie jest ... a go nie nosze w ogole ... maz sporadycznie
Bluelovi kregoslup wysiada w tych tzw wisiadlach bo one sie opieraja glownie na ramionach ... przy nosidelku ergonomicznym ciezar dziecka umiejscowiony jest na biodrach ... ja nie narzekalam przy Tulce nigdy na plecy ... jak pisalam wyzej maz tez nie mimo ze nosil duuuzo ... a dzieci sa rozne i jedno moze lubic takie noszenie inne nie
Sylka przyzwyczajenie do rak hmmm ... moze i takie dziecko roczne ktore juz wie jak wymuszac zgodze sie ze sie przyzwyczai ... ale ja mojego baka nosilam duuuuzo kazda drzemka w chuscie ... spacery chustowane i jak zaczal sam sie poruszac tzn raczkowac za 6 miesiecy byl bunt na chuste i rece (nosilam od ok 1 miesiaca Nikosia) chcial sam .,, potem zaczal chodzic ... kupilismy nosidelko od czasu do czasu go nosimy na spacerach dluzszych ... wygodnie na wyjazdach bo nie trzeba wozka brac ... ale wcale do rak przyzwyczajony nie jest ... a go nie nosze w ogole ... maz sporadycznie
Bluelovi kregoslup wysiada w tych tzw wisiadlach bo one sie opieraja glownie na ramionach ... przy nosidelku ergonomicznym ciezar dziecka umiejscowiony jest na biodrach ... ja nie narzekalam przy Tulce nigdy na plecy ... jak pisalam wyzej maz tez nie mimo ze nosil duuuzo ... a dzieci sa rozne i jedno moze lubic takie noszenie inne nie
reklama
kasienko co do papbersów new born z dady to moja sasiadka urzywa i urzywala od samego porodu i zachwala sobie strasznie one naprawde sa swietne juz nawet dla maluszka po urodzeniu , tez jak bym musiala uzywac olskich to sobie bym kupywala dada ale nam na szczescie przywozi tesciu wiec mi tez wydatek odpada .