reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Poduchy do karmienia różnią się wypełnieniem. Ponoć najgorsze są te wypełnione styropianem - szeleści, może się przemieszczać tworząc dziury w rogalu...

O tu macie:

Jak kupować poduszkę do karmienia?

magsus, kupując coś, co wiesz, że jest kradzione powyżej 250 zł sama popełniasz przestępstwo paserstwa (przepraszam, takie zboczenie zawodowe - jestem prawnikiem:-))

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka, tak czytam o tych poduszkach i nie do końca się zgadzam z tym co tam piszą. Fakt, styropian skrzypi i przemieszcza się, ale wystarczy napchać więcej jak będzie za miękka za jakiś czas (poza tym rogale do karmienia robią twardsze niż np poduszki na odleżyny) :) Ja mam rogala (3m długości miał) i jakoś nie mam problemów przez te miesiące co go używam. A to, że nie przepuszcza powietrza... ciekawe co autor miał na myśli, bo... Właśnie styropianu używa się do wszelkich ortopedycznych produktów przeciwodleżynowych bo one właśnie zapewniają doskonały dostęp powietrza i sprawiają, że odleżyny się leczą a nie na nowo zaparzają (moja mama jest fyzykoterapeutką i prowadzi sklep ortopedyczny więc mam info czemu z tego materiału robią i jak to działa). Używane są kulki styropianu o róznej średnicy, gładkie, więc się nie zazębiają, nie przylegają do siebie idealnie i są miedzy nimi szczeliny między którymi powietrze krąży. Więc stwierdzenie " nie oddycha, co nie jest korzystne ani dla dziecka, ani dla matki" można włożyć między bajki.
Fakt, z innych materiałów są twardsze i mniej elastyczne, mniej się odkształcają. Ale wypełnienie styropianem też nie jest złe :)

Salli, ja się kompletnie na tym nie znam, wkleiłam to, co sama znalazłam na necie, jak szukałam opinii o tych rogalach. Tak samo mogę dyskutować o materacykach - nie rozumiem różnicy między lateksowymi, kokosowo-gryczanymi i piankowymi - no może oprócz ceny... :-D

mi się podoba rogal z tej strony, w autka

http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-rogal-zdejmowana-poszewka-i3625771839.html

piszą, że ma wypełnienie z granulatu sylikonowego, cokolwiek to jest :)

Ostatnia edycja:
Malinka, ja nie naskakuję, nie karcę ani nie wyśmiewam :) Po prostu temat jest mi bliski z racji mamy i z racji tego, że 1,5 roku opiekowałam się babcią która miała raka i była w stanie... no kiepskim. Nie wstawała i nie kontaktowała. I walczyłam z jej odleżynami, a poduszki ze styropianem to było zbawienie jak jej się robiły otwarte rany np na piętach. Stąd moja wiedza w tym akurat temacie, więc postanowiłam zdementować ten jeden punkcik ze strony :) Mam nadzieję, że nie poczulaś się urażona, bo nie taki mialam cel :) A na materacykach też się nie znam. Tylko słyszałam, że kokosowo gryczane są dobre i że musi być nówka sztuka dla dzidzi a nie po jakimś innym dziecku :) I na tym moja wiedza się kończy :D Ten temat zostawiam mojej matce, niech zamówi materacyk od swoich dostawców ;) Komisyjnie spuszczam się na nią z tym problemem.

A ten granulat sylikonowy to hmmm.. chyba takie wypełnienie jakie się teraz w poduszkach i kołdrach daje. Drobne granulki miękkie zwane sztucznym puchem. Tak mi się kojarzy bo szukałam wypełnienia żeby sobie własnie rogala uszyć :D http://allegro.pl/kormez-kulka-silikonowa-granulat-wklad-do-poduszek-i3611906371.html

Ostatnia edycja:
Magsus a gdzie ty pampersy po 60 zł widziałaś?? chyba jedynie te białe ale zwykłe spokojnie można kupić za 35 zł duża paczka :) i mieć głowę spokojną że lewizny nie wzięłaś hehe. akurat pampersy są bardzo często w przecenie. polecam tą str do sprawdzania gdzie co można taniej aktualnie kupić :) Promocje dla dzieci » Pieluchy

ja wczoraj siedziałam dłużej przy allegro I wkoncu wybrałam sprzedawce...zamówie wiele rzeczy u jednego...kurcze, nie spodziewałam sie ze bedzie tak różnica...za laktator dam 96zł, w sklepie 145:szok::szok:butelka w sklepie 36zł na allegro niecałe 20zł...masakra...

No I długo sie zastanawiałam sie, czy kupowac nowy laktator czy uzywany...ale tak, za nowy dam 100zł, uzywke za jakies 50-60 mogę kupic...ale do uzywki musze dokupic mnowa butelke, I membrane masujaca, bo to jednak takie bardziej intymne rzeczy I wole miec swoje..wiec wyjdzie suma sumarum podobnie...wiec stwierdziłam, ze chyba lepiej juz kupic nowa..

Kurcze, nie mogę doczekac sie juz piateku jak wplynie preia I pojade na zakupy:tak::tak::tak:

I jeszcze jedno pytanko...bo wybrałam juz 2 rodzaje lioterek I nie moge się zdecydowac który rodzaj wziac..dla chłopaka:
literki_6_20130413_1397082141.jpgliterki_zakrecone_12_20130313_1982793483.jpg przy czym te drugie byłyby bez kokardek....ale chyba bardziej podobaja mi sie te pierwsze z tym misiem, ale misia bym zmieniła, I byłyby 3 misie:)

Załączniki

• literki_6_20130413_1397082141.jpg
    literki_6_20130413_1397082141.jpg
    3,7 KB · Wyświetleń: 95
  • literki_zakrecone_12_20130313_1982793483.jpg
    literki_zakrecone_12_20130313_1982793483.jpg
    5,1 KB · Wyświetleń: 103
Ostatnia edycja:
laktator chyba lepiej mieć nowy (tzn nie po kimś ;) ) a literki chyba dla chłopca nr 1. te drugie nawet bez kokardek dziewczęco wyglądają. ja też zamawiam rzeczy na allegro i wychodzi sporo taniej niż w sklepie, a zamawiając u jednego sprzedawcy to już w ogóle super wychodzi :)

kaha171 czy Twój wózek to Tako city move? Po zdjęciach wydaje mi się że tak:-) Ja zdecydowałam się również na niego- nawet ten sam kolor chociaż wahałam się strasznie nad fioletem. Ja jestem z niego bardzo zadowolona póki co :-)

reklama
Super kaha!! dziewczyny stresujecie mnie tym ze tyle juz macie;D

Czy jest jakas jeszcze styczniówka która jest w glebokiej d**ie z przygotowaniami tak jak ja?:D

Do góry