reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Kaha gratuluje bryki moj jest prawie identyczny tylko kolorem sie różni ale nosidelko mamy takie same bo do mojego nie było w kolorze wózka tylko właśnie takim jak Ty masz :-)

Teraz z innej beczki dziewczyny mam pytanie do was czy miały byście opory przed kupnem czegoś co wiecie ze jest kradzione ?????
kurde mam dylemat dzwoni znajoma i pyta czy nie chce kupic pampersów pampersa rozm 2 paczka po 25 zł wiec pytam co tak tanio ???i ile tego ma a ona ze ma dużo bo to z lewego źródła czyli kradzione napewno !!!! No i teraz niewiem cena kusi wiem ze 2 dużo idzie a w sklepie około 60 zł jak nie wiecej . Dzwonię do R a on mówi zeby brać tylko ze ja sama byłam okradziona dwa razy i jakoś mnie to boli ze kupując kradzione to tak jak bym sama ukradła !!! Kur.... Niewiem moze ja głupia juz jestem od tego wszystkiego . Mam czas do jutra wieczorem wiec pytam was co na moim miejscu byście zrobiły ??????

Ostatnia edycja:
vinga - podłogę dawno kładłam. ale też mi się bardzo kiedyś podobała hehe :):)
kajtek - widać, że będzie chłopczyk :) Świetny wózek :)
magus - też masz tako Alive? :) Nosidelko maxi cosi combofix :)

Kaha - super wózek! Super mebelki!

A takie pytanko mam, do czego Wam służyły pieluszki tetrowe i flanelowe? Tzn w jakich sytuacjach się przydają? I ile ich macie? Bo nie wiem w ile się zaopatrzyć, żeby było dobrze :) I nie bardzo wiem do czego się przydają :p Aż wstyd się przyznać.

dziewczyny, bo jestem na etapie wyboru rożka I rogala do karmienia...I wybor juz do dwoch ograniczylam...jednek komplet tanszy drugi drozszy...z firmy motherhood...bardzo mi sie rzeczy podobaja z tej firmy...tylko nie wiem czy to nie jest przepłacanie??

ze zwyklych wybralam ten:
529-fasolka.jpg529-rozek_sztywny.jpg

A drugi wlansie z motherhood:
52725e92175660ae.jpg

Załączniki

• 529-fasolka.jpg
    529-fasolka.jpg
    57,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 529-rozek_sztywny.jpg
    529-rozek_sztywny.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 38
  • 52725e92175660ae.jpg
    52725e92175660ae.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 31
Bandytko pieluchy tetrowe przydają się np. gdy maluch ulewa, ogólnie do takich bardziej higienicznych rzeczy, flanelka np, położyć do przewijania, do lekarza położyć na przewijaku itp. dużo mają zastosowań te pieluchy. i więcej będzie ci potrzeba tetrowych niż flanelowych :)
lkasia ja bym wybrała tańszy komplet, te poduchy zapewne wiele się nie różnią (jeśli w ogóle)
ja nie miałam poduchy do karmienia, teraz też nie kupuję... i nie powiem, że było mi nie wygodnie karmić małego, wręcz przeciwnie :) poducha pewnie w kącie by leżała

Kaha no właśnie nie ja mam x- lander ale jest identyczny stelarz koła gondola spacerówka wszystko takie samo tylko kolor inny jedyne czym sie różni to torba a fotelik mam taki sam bo do x-landerow pasuja maxi- cosi a w moim kolorze turkusowo- brązowym nie było takie fotelika do kompletu wiec pani zaproponowała ten .

Miejski bandyta ja mam 10 sztuk zwykłych białych i 3 z nadrukami i 2 flanelowe . Jesli chodzi o użytkowanie to głównie na ramię podczas ulewania pod buzie jak dziecko leży wyrazie wycieków z buziaczka :) wykładalam becik w środku w razie awarii do lekarza jak idziesz musisz mieć jak dziecko bada lub waży lepiej położyć na swojej pieluszce niż na gołej wadze lub lużku . Ja uzywalam tez latem zamias kocyka w upalne dni okrywalam cienka pieluszka no przeróżne zastosowania :) .

Ikasia, pamiętaj, że jak kupujesz markowe, płacisz za nazwę firmy. Ja na twoim miejscu bym poszukała np firmy ortopedycznej która takie coś sprzedaje i ma np sklep online :) Wyjdzie taniej, zobaczysz.
Firmą która takie rzeczy robi jest np. NeuroN http://www.neuron.waw.pl/wyroby_przeciwodlezynowe.php
wałek dużu to u nich ok 75zł, mały chyba do 40
A jak już nie chcesz z frimy ortopedycznej która swoje wyroby nazywa "przeciwodleżynowymi" to chyba zamiast motherhood (bo drogi...) np takie http://www.poscieldladzieci.pl/category/poduszka-do-karmienia-rogal?gclid=COngy7GUl7oCFQZZ3godJDIAEw

A propos pieluszek jeszcze moja znajoma mówiła, że używa jak ktoś ma jej dziecko wziąć na ręce. jej córa jest uczulona na wszystkie proszki prócz tego którego używa moja znajoma. I jak jakaś ciocia brała ją na rączki i mała np przytuliła policzek do bluzki, od razu miała odczyn alergiczny. Więc po prostu żeby nie dotykała ciuchów innych ludzi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry