Ja ogolnie nie moge sie udzielac w kwestii kosmetykow bo tutaj w obiegu przewaznie inne marki ale medela w Kanadzie wystepuje I cieszy sie super opinia ja osobiscie stosowalam PureLan I naprawde super wygoil brodawki w kilka dni I nie trzeba go zmywac przed karmieniem bo jest w 100 % naturalny!
reklama
Bepanthen ma szerokie zastosowanie, na pewno na brodawki , pupcie , mi polozna nawet buzie zalecila smarowac dziecka, ale mialam NIvea na kazda pogode wiec z tego korzystalam.
Sudocrem tez mialam, ale jak musie zrobilo odparzenie to zadna z tych masci ani sudocrem, ani tormentiol, linomag, bepanthen, dopiero maka ziemniaczana i pieluchy tetrowe pomogly:-)
Kaha sliczne te wszystkie rzeczy. Wasza ksiezniczka bedzie miala wszystkie gadzety...moze zostaw cos dla dziadkow do zakupienia..bo pozniej nie beda juz mieli co kupic:-)
Mi sie bardzo podoba ta lampka projektor z chicco co kiedys pokazywalyscie..moze ktos pomysli z rodzinki o takim prezencie:-)
Sudocrem tez mialam, ale jak musie zrobilo odparzenie to zadna z tych masci ani sudocrem, ani tormentiol, linomag, bepanthen, dopiero maka ziemniaczana i pieluchy tetrowe pomogly:-)
Kaha sliczne te wszystkie rzeczy. Wasza ksiezniczka bedzie miala wszystkie gadzety...moze zostaw cos dla dziadkow do zakupienia..bo pozniej nie beda juz mieli co kupic:-)
Mi sie bardzo podoba ta lampka projektor z chicco co kiedys pokazywalyscie..moze ktos pomysli z rodzinki o takim prezencie:-)
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
Ja mam laktator aventu jest ok, ale przyznam że nie odciągałam przy starszakach często, jedynie przy zastojach.
Kosmetyki to z nivea miałam problem synek dostał takie uczulenie na te kosmetyki, że meliśmy duży problem, żeby jego skórę doprowadzić do ładu. Przy młodsym używałam bephantenu jest super, sudocrem doraźnie, do kąpieli oilatum, a oliwka bambino.
Ja w weekend kupiłam wózek wielofunkcyjny z fotelikiem samochodowym Mutsy. Dokupiłam kocyk do fotelika, kołderkę do wózka, przewijak, wanienkę z odpływem i zabawki do wózka i na łóżeczko. Sporo ciuszków, łóżeczko, łóżeczko turystyczne dostanę więc jeszcze z pilnych zakupów muszę dokupić pieluszki tetrowe (jakieś fajne ze wzorkami). Butelki mam cały zestaw lovi po średnim synku, więc tylko smoczki dokupię. Nakładek do karmienia na piersi nie kupuję bo się nie sprawdzały u mnie, najważniejsze jest nauczyć się dobrze podawać pierś i będzie ok.
Dla siebie mam koszulę do karmienia, majtki jednorazowe. po ostatniej akcji nocnej z jazdą do szpitala praktycznie torbę mam spakowaną.
Kosmetyki to z nivea miałam problem synek dostał takie uczulenie na te kosmetyki, że meliśmy duży problem, żeby jego skórę doprowadzić do ładu. Przy młodsym używałam bephantenu jest super, sudocrem doraźnie, do kąpieli oilatum, a oliwka bambino.
Ja w weekend kupiłam wózek wielofunkcyjny z fotelikiem samochodowym Mutsy. Dokupiłam kocyk do fotelika, kołderkę do wózka, przewijak, wanienkę z odpływem i zabawki do wózka i na łóżeczko. Sporo ciuszków, łóżeczko, łóżeczko turystyczne dostanę więc jeszcze z pilnych zakupów muszę dokupić pieluszki tetrowe (jakieś fajne ze wzorkami). Butelki mam cały zestaw lovi po średnim synku, więc tylko smoczki dokupię. Nakładek do karmienia na piersi nie kupuję bo się nie sprawdzały u mnie, najważniejsze jest nauczyć się dobrze podawać pierś i będzie ok.
Dla siebie mam koszulę do karmienia, majtki jednorazowe. po ostatniej akcji nocnej z jazdą do szpitala praktycznie torbę mam spakowaną.
sylka - no dla nas to pomoc. Bo wiesz my w rodzinie nie mamy nikogo kto by miał dzidziusia i nikt nam nic nie mógł dać. Więc wszystko musieliśmy sobie sami kupić i zapoczątkować Kilka rzeczy dostałam od koleżanek ale to i tak za mało.
kajtek2009
Fanka BB :)
co do kremu na brodawki to u mnie zadzialal tylko purelan.. uzywalam i bepantennu i innych kremuw.''niby'' na brodawki ale nie pomogly.. tylko purelan.. po kazdym karmieniu smarowalam.. i w ciagu 3 dni kaarmienie stalo sie pryjemnoscia..
Anbas - pościel kupiłam w Askocie. To nowa kolekcja która zdobyła nagrodę tego roku. Jest kilka wzorów.
Jak kupiłam akurat farm, bo się w niej zakochałam: linia Farm – farma dobrego snu | plus baby
A są też inne dla chłopców i dla dziewczynek
Jest zig zag: http://plusbaby.pl/p1/sen/posciel-dziecieca/linia-zigzag-czyli-sny-ktore-inspiruja/
Jest też my city: linia MyCity – pościel młodych odkrywców | plus baby
I jeszcze city, taka fajna w autka : linia City – spokojna noc w mieście | plus baby
Nie mogłam ich nigdzie indziej znaleźć niż w Askocie.
Pościele są dwustronne
A i rozmiary są różne
Jak kupiłam akurat farm, bo się w niej zakochałam: linia Farm – farma dobrego snu | plus baby
A są też inne dla chłopców i dla dziewczynek
Jest zig zag: http://plusbaby.pl/p1/sen/posciel-dziecieca/linia-zigzag-czyli-sny-ktore-inspiruja/
Jest też my city: linia MyCity – pościel młodych odkrywców | plus baby
I jeszcze city, taka fajna w autka : linia City – spokojna noc w mieście | plus baby
Nie mogłam ich nigdzie indziej znaleźć niż w Askocie.
Pościele są dwustronne
A i rozmiary są różne
Dziewczyny super te Wasze zapkupki Kacha a posciel to przecudna!!! Sama bym marzyla o takiej kolorystyce ale nigdzie na necie nie widzialam... A lozeczko mam to wieksze bo 140x70Szkoda no ale coz zrobic.
Ostatnia edycja:
reklama
Kaha super zakupki A co do karuzeli to polecam tego sprzedawcę Zamawiałam u nich bujaczek z Tiny Love i przesyłka doszła chyba w 2 dni
Co do kremów, ja stawiam na Sudocrem dla pupci, a dla siebie kupię Bepanthen.
Kaczuszka pochwal się zakupkami
Co do kremów, ja stawiam na Sudocrem dla pupci, a dla siebie kupię Bepanthen.
Kaczuszka pochwal się zakupkami