reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Dziewczyny, jeśli chodzi o laktator ręczny Aventu, to jest super i daje radę - sprawdzony przez moją przyjaciółkę, która karmiła cycem dwójkę i odciągała. Ja przy Julce miałam elektryczny Medeli (pożyczony), ale faktycznie był głośny. Teraz będzie ręczny Avent :)
Kaha - łóżeczko super. A jaki zakupiłaś do niego materac?
Jeśli chodzi o biustonosze, to ja mam duuuży problem z wyborem, bo mój rozmiar sprzed ciąży to 70E, a teraz w obwodzie praktycznie bez zmian no ale miseczka pewnie ze dwa rozmiary większa z moich obserwacji. Na razie powyciągałam w tych większych swoich wszelkie wkładki i usztywnienia i się wbijam w nie,a le czuję, że już ostatni dzwonek, żeby kupić większe, tylko ciągle nie wiem gdzie...
Co myślcie o pasie poporodowym, takim na rzepy zapinanym? Warto? Ja po pierwszym porodzie nosiłam tylko majtki obciskające, ale wiem, że lat przybyło i skóra sama nie da rady się obkurczać...

wiesz, kwestia chyba porodu tez..ja przy cesarce nie będę stosowac..ale pozniej jak sie rana zagoi to pewnie zainwestuje:)

A z tym laktatorem, to waham sie wlasnie miedzy recznym Aventu a elektrycznym Madeli…ja będę miała cesarkę, wiec muszę czyms rozhuśtac laktacje...I nie wiem który będzie lepszy....:eek:

Ikasia, myślę że ręcznym po prostu więcej się napracujesz, ale to naprawdę nie jest tak bardzo męczące, jeśli chodzi Ci o rozbujanie laktacji a nie stałe odciąganie z uwagi np na szybki powrót do pracy. A różnica w cenie spora..

kasia- tak z ikei :) Zakochałam się w tym łóżeczku :p:p

siva - materac kupiłam w Askoice z firmy "fiki miki" - lateksowo, piankowo, kokosowy 120x60 na 13 cm. Kosztowal 200 zł.

kamag - krocze Cię będzie boleć przy siadaniu, po porodzie jak pęknie lub natną :) A nawet jak nie natną to też pewnie będzie boleć :) Niekoniecznie jest to dmuchane koło. Można też kupić specjalne poduszki, które dopasowują się do pupci ok 30 zł :)

Hej. Ponawiam pytanie - do czego po porodzie ma służyć dmuchane koło kąpielowe-dziecięce ? :) Do siedzenia?

reklama
Do góry