reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

nie nie wszystkie jeden ma calkiem mieciutka drugi calkiem usztywniana taka piankowa a trzeci w pol usztywniony tam na kazdej aukcji pisze na jakich fiszbinach i jakie miseczki :DD

reklama
to ja bym tylko ten miękki ;) z pozostałych bym zrezygnowała ;)
Kubę karmiłam długo i powiem ze dobry stanik , który będzie bardzo wygodny to podstawa :))

Chyba że sie nie zamierza karmić cycem to nie ma sensu kupować ;)
Moja bratowa nie karmiła prawie wogóle. Juz na wstępie w szpitalu podawali małej mm a potem było jeszcze gorzej. Myśle ze chyba nie chciała karmić, bo nawet jednego dnia nie walczyła. poddała sie w przedbiegach :(

Anbas u nas sposobem było zdjęcie pieluch... od tak... po prostu. Nie jest miło chodzić mokremu i on nie miał wyboru... musiał prosić. Wcześniej też tylko nakładka teraz już 4 miesiąc bez pieluszek i robi też na nocnik, na stojąco na dworzę itp. On już raczej nie sika w gacie ale czasem nie zdąży i "popuści" no a wtedy trzeba przebierać, ale i tak jestem z niego dumna.... kupuję jedną paczkę pieluch na ponad miesiąc bo tylko na noc zakładam. :tak: Pierwszy miesiąc to było sikanie non stop w gacie ale w końcu załapał! Specjalnie właśnie uczyłam sisiać teraz żeby po porodzie było lżej finansowo...

no to u mnie zostalo do kupienia tylko wózek 3w1 i 2 komplety poscieli 3elementowej tak to juz wszystko mam co do ostatniego wacika :D ktora juz tez wszyskto prawie ma :D?

ło Jezusiczku Blu masz pęd supermena:szok::szok::-D ja nawet wacików nie mam:-D ale postanowilismy robic zakupy "na raty" w każdym miesiącu coś kupimy:tak:
Mamy już:
-b.dużo ubranek(po chłopcach ale mnóstwo różu się znalazło nie wiem skąd:-D)
_łóżeczko turystyczne (po chłopcach)
-wczoraj przyszła pościel(komplet)
-dziś zamawiam zestaw z aventu (laktator i butelki)
-kocyki mam 2 praktycznie nowe po chłopcach więc nie ma sensu kupować
-jutro pewnie kupimy materac do łóżeczka:tak:

w lispopadzie/grudniu wszytskie kosmetyki i wyprawkę do szpitala
a w styczniu resztę rzeczy pewnie dopełnimy
wózek prawdopodobnie jak już dzidzi się urodzi kiedyś się tam kupi:tak:

DZiewczynki w biedronce bodajże od 10.10 będa pieluchy tetrowe w dobrej cenie za 10szt. 21,99 chyba bylo

bluelovi super zoranizowana jesteś, naprawdę podziwiam :-) ja nie mam prawie nic, hehe :-D ale jakoś myślę, że mam czas i kupienie każdej pierdołki mnie niezmiernie cieszy, najbardziej to kupowanie ciuszków, muszę chyba odciąć się od allegro, bo są dni, że nie mogę się powstrzymać żeby czegoś nie kupić:tak: te staniki wyglądają bardzo elegancko, nie jak do karmienia, i w sumie to odpinają się jak każdy inny, więc chyba poza tym, że ma miękkie fiszbiny to niewiele różni od normalnych, ale wyglądają pięknie. Ja to raczej to kupię takie 'zwyklaki do karmienia' na targu:tak:

a wczoraj mąż kupił mi szlafrok i kapcie do szpitala, w biedronce były, kurcze jaki kochany też myśli co potrzebne :-) w czwartek w biedronce będę ręczniki z kapturkiem i pieluszki tetrowe, ale nie wiem czy opłaca się kupować :confused:

Ja wczoraj kupiłam w H&M staniki do karmienia :) Dwa (biały i czarny) w komplecie za 80 zł :) Nie są usztywniane, takie zwykłe ;)

blue - ja w tym miesiącu realizuję całą sekcję spanie i jeszcze mi brakuje wyprawki dla mnie do szpitala (koszula do karmienia, majtki jednorazowe, wkładki, itp.). Z dziecięcych ubranek i pierdołek mam chyba wszystko :p:p:p A tak to jeszcze podgrzewacz, bujaczek, mata edukacyjna, monitor oddechu, karuzela do łóżka. Ale to zostawiamy na sam koniec bo to najdroższe rzeczy i trzeba się z rodziną podzielić hihih :p

o widzę, że milusia już mi odpowiedziała zanim napisałam o tych pieluchach w biedronce :-D
my też na raty będziemy kupować, niedługo jedziemy testować wózki :tak:

hehe bo ja wrózka odpowiadam nim zapytasz:-D
ja te pieluchy kupię chociaz 1 paczkę bo ogólnie u nas są po ok.3zł więc troszke taniej,ale już zestaw i z głowy,pampersy też kupie z dady1 mam nadzieję że mała będzie je tolerować,bo chłopcy od początku super w nich śmigali

reklama
ja mam chyba z 50 sztuk pieluszek tetrowych po malcach ( jakoś tak sie uzbieralo ) i moze z 5 flanelowych ;) te tetrowe muszę wygotować ale całkiem nieźle wyglądają ;) a taka pieluszka to do wytacia buzi, podłozenia na ręke jak malca odbijamy, nawet owinięcia po kapaniu bo lepiej wchłania wodę ;) i milion innych zastosowań :)))

Znalazłam torbę do przewijania :pojemna TORBA DO WÓZKA + PRZEWIJAK kieszenie DUŻA! (3556642030) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i chyba sie zdecyduje na tą niebieską ;) a my dosyć dużo jeździmy ;)

Do góry