Justynaj ju nas w uk -5 to juz na maxa ale przewaznie jest na + temperatura i moje dzieci zaraz po porodzie pierwszy spacer tzn. Jak Victor mial 1 dzien to juz spal na dworze w lutym ze 3 godziny. Zdrowy jak rybka. Jedyne z czym mam problem to alergie i astma, ale to akurat inny powod. Ogolnie lzej przechodza choroby nawet jak zachoruja. Alex sie urodzil w lipcu i tez mial jeden dzien i na spacer w samych bodziakach bez czapy a b5lo jakies 25 st.
Ale moje dziecie czapki to do ozdoby jak juz.
W zime tylko kaptur chyba ze jest bardzo zimno, tak wiec wy piszecie jedna czapeczka cienka na to gruba, a ja tylko cienka lub wcale i na to kapturek, w ktorym maluch ma luzno. Alebtak jak mowie u nas nie ma mrozow, jak spadnje troche sniegu i sie utrzyma do puludnia to wow. Hehe..ale fakt taki ze ja szkocko ubieram dzidci, choc nie bo tu ludzievtakiego niemowlaka 2 dniowego na rekach w samych spiochach z golymi nogami, stopami sinymi niosa brrr, a ja jednak dziecko mam i ubrane i przykryte.
A i dodam jeszcze ze Viki byl wiekszy zmarzluch niz alex i jego musialam cieplej ubierac bo inaczej plakal, gliwnie w domu hehe.
Kazdy robi jak uwaza i tak by dziecku bylo dobrze.
Moj Vikiw domu jak przespl 1, 5 godz to max a na dworze 3 albo dluzej hehe.