reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ja przy chłopcach używałam niani tylko przez może miesiąc,jest sprawna,działa więc mam ją dla następnej dzidzi ale wielkiej konieczności jej posiadania nie widzę(koleżanki tez miały i pierwszy miesiąc była używana a później w kącie leżała) ale może przy następnym będzie bardziej potrzebna

reklama
Kaha ja właśnie taką chciałam kupić jak pokazałam. Rozglądałam się nad różnymi z AVENTU. Mam nieduże mieszkanie ale z doświadczenia przy synku wiem, że bardzo by mi się przydała, bo tak co chwile zaglądałam czy śpi. Nawet jak się kąpałam, to potrafiłam taka mokra wychodzić i sprawdzać.
Czytałam opinie żeby niania miała DECT żeby nie ściągało rozmów z Cb radia czy telefonów komórkowych. Przeważnie wszystkie są na 300m ale trzeba pamiętać, ze ściany skracają zasięg. Polecane są takie z zasięgiem 3km ale ja takich nie widziałam

No widzisz milusia, kazdy co innego lubi, i kazdy tez ma inne zwyczaje.U nas od poczatku dzidzius bedzie spal na dworze no chyba,ze bedzie silny mroz to w domu okresowo,ale ja sobie nie wyobrazam, po poznaniu zalet elektronicznej niani ciaglego biegania i podsluchiwania co sie z dzieckiem dzieje,tak samo jak nie wyobrazam sobie,ze dziecko bedzie spalo w domu i moze jeszcze w tym samym pokoju gdzie wszyscy siedza, rozmawiaja bawia sie i moze jeszcze fura gosci.Dla mnie dziecko do spania musi miec spokoj i swieze powietrze. Taka niania "slyszy" wszystko,a dziecko moze sobie spac w spokoju;-)
Ale wiadomo kazdy ma indywidualne podejscie do tego.

Ja to jestem z tych co to wieczne wiszą nad łóżeczkiem. Dosłownie po nocach ne spałam, patrzyłam czy oddycha, ruszy się tylko a ja już nad łóżeczkiem. W książce super niani wyczytałam, ze takie nadwrażliwe matki jak ja nie powinny ustawiać łóżeczka w pokoju którym śpią, tylko kupić elektroniczną nianie i spać gdzie indziej. Ja niestety ze względów małego mieszkania tak nie mogę zrobić. Łóżeczko będzie w sypialni

Ja z bede miec nianie, slyszysz nawet jak dziecko glosnie westchnie , i przy 2 dzieci moze byc glosniej w swlonie, wiec nie uslysze cichego jeku malenstwa czyli musialby sie rozwyc zanimm bym przyszla, a tego nie chce... pozatym jak ja bym szlw do pokooju sprawdzic czy maluch spi, to pe2nie dzieci by za mna lecialy hehe.

A co do dziecka i spanie w ciszy ok, ale nie do konca, bo ja tak nauczylwm Alexa i jak bylismy na spacerze to nie zasnal, bo dzieci biegaly, bo ciezarowka pojechala, mieszkalismy na spokojnym cichym osiedlu i spal doslownie w takiej ciszy...ja na paluszkach chodzilam. Drugiego dziecka w takiej ciszy nie da sie utrzymac, bo takie maluszki duzo spia, a przeciez nie bedzie maluch caly dzien spal w ogrodzie tylko ze 2 razy dziennie. A w domu 2 dziecka nie zaknebluje, ma swoje przyzwyczajenia. Zreszta dzidzius juz w brzuchu przyzwyczaja sie do dzwiekow, a wiadomo teraz nie mowie cicho bo dzidzia w brzuchu spi. Pozniej tez nie bede strasznie uciszac, bo nie chce zeby oni kojarzyli pojawienie sie dziecka z nowymi zasadami.
Ale uwazam ze dziecko powinno spac w innym pomieszczeniu, no chyba ze bede sama w domu to moze i poloze w salonie.
Najbardziej trzeba pilnowac "ciszy nocnej" zeby dziecko wiedzialo ze o tej porze sie spi i jest ciemno i cicho.

Dziewczyny poszukuję takiej lampki z IEKA do kupienia.
Niestety w IKEA już jej nie ma (chwilowo wycofana) i do sprzedaży ma wrócić gdzieś w lutym :/
Na allegro robią sobie jaja, sprzedają je po 100 zł, gdzie wartość lampki w IKEA to 39 zł.

Może ma, któraś z Was do sprzedania lub wie kto chce sprzedać?
Chodzi o taką lampkę:
Ikea Lampka Ścienna Smila Blomma Różowy Kwiatek - Ceneo.pl

Akuku masz racje, nie ma co przyzwyczajac dziecka do chodzenia na palcach,ale nie jestem za tym, by dziecko spalo tam, gdzie wszyscy chodza, telewizor gra, itd itp. Ja moja mala zawsze mialam na dworze,a tam mase naturalnych dzwiekow;-)zima nie zima, ale tutaj na polnocy dzieci sa do tego przyzwyczajone, wozki sa solidne i duze, z cieplym materacem kolderkami,na wierzchu tez czesto kladzie sie koc, takze mroz do tego wozka to nawet nie wejdzie,a dzieci i spia idealnie i mniej choruja, a zawsze dziecko ma kombinezonik lub pakowane jest w taka termiczna "torbe do spania"nie wiem jak to przetlumaczyc,gdzie nie trzeba dziecka ubierac tylko sie zawija w to cudo i wierzcie dziecko jedyne co ma troche chlodne to policzki a cale jest cieplutkie zdrowe i zadowolone.Jak tu przyjechalam to sie dziwilam jak mozna tak dziecko zaraz po urodzeniu wystawiac do spania w zimie na dwor,ale szybko przekonalam sie do tych zwyczajow.No i niania wtedy jest nie do zastapienia:-)

a tutaj link do takiego wlasnie "opakowania na zime" cholernie drogie to jest bo to jest taki material jak himalaisci chyba uzywaja

http://leonorasskatkammer.blogspot.dk/2012/08/slut-pa-barsel-og-fix-frdig-voksipose.html

reklama
Do góry