reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
milusia - ja słyszałam od dziewczyn, że laktator ręczny to straszna męka :/ Podobno ręka bardzo boli. Jakoś sobie nie wyobrażam, trzymać dziecka na rękach, trzymac lakator i jeszcze pompować :/

A jeżeli chodzi o używany tak jak mówi Anisen to w życiu bym nie kupiła! Laktator jest sprawą indywidualną i takich rzeczy raczej używanych się nie kupuje. Ale to oczywiście moje zdanie (tak mi powiedziano też na szkole rodzenia i inne dziewczyny).

Ostatnia edycja:
ale ja nie pisałam nic o używanym,ja planowałam nowy kupić:tak: też myślę że takie rzeczy to raczej nowe trzeba.Elektryczne są fajne ale drogie,chyba że macie jakieś sprawdzone a dobre to dajcie linka:tak:
JA ogólnie butelki,smoczki to tylko avent już przetestowane i te zostaną,ale nad laktatorem to sie głowie:-D

milusia - wiem, że drogie ale myślę że jak będziesz musiała laktator już kupić to warto dołożyć :) A czemu chcesz już kupić laktator? Wiesz już, że będzie Ci potrzebny? :) Ja z moim M się umówiłam że poszukamy jaki chcemy a jak się okaże w szpitalu, że potrzebny to pobiegnie do sklepu :p

Ja miałam aventa ręczny i bardzo sobie chwaliłam... nic nie bolało i nie było ciężko... :no: Będzie też na teraz.

laktator.jpg

Ściągałam sporo bo przez pierwsze 3 miesiące karmiłam jedną piersią na jeden posiłek a z drugiej ściągałam i mroziłam. Później ściągałam po karmieniu i te "resztki" też zbierałam przez cały dzień w lodówce i porcję taką mroziłam - było jak znalazł jak mleka mi brakowało już w 7 miesiącu. :tak:

Elektyczne są fajne ale drogie... ja wcale nie odczuwałam potrzeby.

Bandyta super wózek!! Kurcze za taką cene to sama bym kupiła bez wahania! :-)

Ciuszki też fantastyczne! Zazdroszczę wam tych zakupów!

Załączniki

• laktator.jpg
    laktator.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 15
kaha wydaje mi się że mi będzie potrzebny już w szpitalu,z chłopcami na 3dobe miałam takie nawały pokarmu że przez to dostałam temp i dreszczy,więc teraz od razu mam zamiar ściągać żeby nie wywołać stanu zapalnego.A u nas sam taki laktator bez butelek 200zł...więc chce miec już zestaw:tak: a zamierzam karmić piersią(walczyć o mleko:-D) więc myślę że na pewno się przyda,tym bardziej że zamierzam zostawiać czasem małą z tatusiem to se ściągne mleczko i tatuś da se radę:-)

ja miałam ręczny z lovi(pożyczony w sumie był od przyjaciółki)i bardzo sobie chwaliłam,ale fakt ręka trochę bolała...

milusia - no to faktycznie może warto kupić wcześniej :) Elektryczny np. z Avebntu to 350 minimum trzeba dać. Mi jak będzie potrzebny to pewnie szarpnę się na elektryczny (może posłuży też jak będę miała drugie dziecko :) ).

reklama
Do góry