reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
milusia - ja słyszałam od dziewczyn, że laktator ręczny to straszna męka :/ Podobno ręka bardzo boli. Jakoś sobie nie wyobrażam, trzymać dziecka na rękach, trzymac lakator i jeszcze pompować :/

A jeżeli chodzi o używany tak jak mówi Anisen to w życiu bym nie kupiła! Laktator jest sprawą indywidualną i takich rzeczy raczej używanych się nie kupuje. Ale to oczywiście moje zdanie (tak mi powiedziano też na szkole rodzenia i inne dziewczyny).

Ostatnia edycja:
ale ja nie pisałam nic o używanym,ja planowałam nowy kupić:tak: też myślę że takie rzeczy to raczej nowe trzeba.Elektryczne są fajne ale drogie,chyba że macie jakieś sprawdzone a dobre to dajcie linka:tak:
JA ogólnie butelki,smoczki to tylko avent już przetestowane i te zostaną,ale nad laktatorem to sie głowie:-D

milusia - wiem, że drogie ale myślę że jak będziesz musiała laktator już kupić to warto dołożyć :) A czemu chcesz już kupić laktator? Wiesz już, że będzie Ci potrzebny? :) Ja z moim M się umówiłam że poszukamy jaki chcemy a jak się okaże w szpitalu, że potrzebny to pobiegnie do sklepu :p

Ja miałam aventa ręczny i bardzo sobie chwaliłam... nic nie bolało i nie było ciężko... :no: Będzie też na teraz.

laktator.jpg

Ściągałam sporo bo przez pierwsze 3 miesiące karmiłam jedną piersią na jeden posiłek a z drugiej ściągałam i mroziłam. Później ściągałam po karmieniu i te "resztki" też zbierałam przez cały dzień w lodówce i porcję taką mroziłam - było jak znalazł jak mleka mi brakowało już w 7 miesiącu. :tak:

Elektyczne są fajne ale drogie... ja wcale nie odczuwałam potrzeby.

Bandyta super wózek!! Kurcze za taką cene to sama bym kupiła bez wahania! :-)

Ciuszki też fantastyczne! Zazdroszczę wam tych zakupów!

Załączniki

• laktator.jpg
    laktator.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 21
kaha wydaje mi się że mi będzie potrzebny już w szpitalu,z chłopcami na 3dobe miałam takie nawały pokarmu że przez to dostałam temp i dreszczy,więc teraz od razu mam zamiar ściągać żeby nie wywołać stanu zapalnego.A u nas sam taki laktator bez butelek 200zł...więc chce miec już zestaw:tak: a zamierzam karmić piersią(walczyć o mleko:-D) więc myślę że na pewno się przyda,tym bardziej że zamierzam zostawiać czasem małą z tatusiem to se ściągne mleczko i tatuś da se radę:-)

ja miałam ręczny z lovi(pożyczony w sumie był od przyjaciółki)i bardzo sobie chwaliłam,ale fakt ręka trochę bolała...

milusia - no to faktycznie może warto kupić wcześniej :) Elektryczny np. z Avebntu to 350 minimum trzeba dać. Mi jak będzie potrzebny to pewnie szarpnę się na elektryczny (może posłuży też jak będę miała drugie dziecko :) ).

reklama
Do góry