reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Tina ja mam własnie identyczny projektor...z budzikiem I takie gwiazdy..tylko te gwiazdy sie kreca, I jest jeszcze muzyka do tego..a tutaj hcyba nie ma...

reklama
Kaha, ja sugerowałam się stroną producenta, tam ten city jest pokazane jak mocować na pas, a cabrio fix już z tą bazą tylko. Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma, cabrio fix ma 5 gwiazdek, city - 4, ale skoro cabrio można też na pas... jakby się go jeszcze w jakiejś promocji udało dorwać bo ceny fotelików powalają :/

jezeli nie zamierzacie mocować fotelika na bazie z isofixem to nie ma sensu kupować tego do bazy. Bo te 5 gwizdek jest własnie z bazą a nie na pasy :(
foteliki 0+ posłuża do roczku, moze troche dłużej a potem trzeba będzie przenieść dziecko do większego.

Anisen, mamy za stare auto, w którym nie da się isofixu zamontować :/ dlatego pewnie zdecydujemy się na city ostatecznie... widziałam po około 350 zł takie... a z tych następnych ostatnio polecono nam ceretero

Dlatego moim zdaniem nie ma co kupować fotelika z bazą do iso jak sie go nie ma ;) bo płacisz za coś z czego nie korzystasz. My mamy iso ale ... tylko na 2 siedzeniach z tylu :( na razie łobuzy jeżdzą na nich ale co potem to przyznam ze nie przemyśleliśmy sprawy i okazuje sie ze na tylnej kanapie zamontujemy 3 fotele ale bez isofixów bo na nich dwa wchodzą ale przerwa między nimi jest tak mała ze trzeci nie w ząb :(. Ba nawet nikt nie usiądzie teraz z tyłu :(

Marika - Jest najlżejszy ze wszystkich wózków które patrzyłam :) waży ok 12 kg. To jest bardzo mało w porównaniu z innymi markami. Zresztą teraz ciężko o lekki wózek:) A po za tym i tak mieszkam na pierwszym piętrze, więc wiedziałam że najpierw będę znosić dół wózka a później gondole. Nie wyobrażam sobie, nawet jakby wózek ważył 7 kg żeby znosić wszystko razem. Nie daj boże, nogi mi się poplączą.

Pierwsze słyszę, że ten co kupiłam nie można montować na pas :D Pan pokazywał mi jak go się montuje.
Za fotelik zapłaciłam 529 zł + dostałam śpiworek z maxi cosi warty 200 zł :)

Filmik z fotelikiem:
http://www.dailymotion.com/video/xav1v9_foteliki-samochodowe-maxi-cosi-cabr_people

Kolejna sprawa to że tylko ten cabrio pasował idealnie do wózka tako alive, bo wyciągało się go cicho i sprawnie, w porównaniu do innych modeli, gdzie trzeba było wręcz szarpać żeby odpiąć z wózka :)

Za wózek wraz z fotelikiem, parasolką, adapterami, kombinezonikiem i całą resztą bajerów do wózka wyszło mnie 2200 zł.

Kaha śliczny wózeczek, a ile za niego dałaś, a znasz wagę całkowitą wózka. Słyszałam, ze Tako słyną z ciężkich wózków

Ostatnia edycja:
A nie wiecie o co chodzi z tą aukcją co pokazała Tina?? Na prawe to kosztuje 15zł, czy jest jakiś haczyk??
Kaha to leciutki ten wózek jak 12 kg. Myślałam, ze te z Tako są powyżej 16kh

Ja chciałam tako laret najpierw. Ale to wielka krowa :D Po pierwsze jest wielka, nawet po złożeniu a po drugie waży 17 kg :szok::szok: Mi zależało też aby było małe po złożeniu i alive taki jest :)

A nie wiecie o co chodzi z tą aukcją co pokazała Tina?? Na prawe to kosztuje 15zł, czy jest jakiś haczyk??
Kaha to leciutki ten wózek jak 12 kg. Myślałam, ze te z Tako są powyżej 16kh

reklama
Anisen - tak podają na necie, ale nie jest to od producenta:) To podają wagę City Move, który jest nowszy i właśnie cięższy bo waży 15 kg. W sklepie jak byliśmy to w książce wózka była podana waga całkowita ok 12 kg. Zresztą 15 czy 12 to dla mnie nie jest różnica. Bo podnosiłam ten wózek i jest łatwy w chwytaniu i leciutki w porównaniu z innymi.

Do góry