reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

A ja juz w swoim zyciu rzezylam chyba juz z 5 takich suszarek od roku juz 2 bo popsułam zatrzask plastikowy i skleilam na amen i zostala na starym mieszkaniu teraz mam nowa :)

A wozki macie śliczne ! Ja wybieram kolor napewno granat albo cos z szarosci bezu ciemnego zeby w razie przyszlej corci sobie mknela po bracie to sa kolory uniwersalne a ten czarno-bialy super !!

reklama
fifka - no masz w pewnym sensie racje....nie mieszkam w raju hehe tu tez lipa czasami z odśnieżaniem ale ale ja nie mam chodników i pędze po ulicy jak coś...a w wysokim sniegu i tak żadna raczej niepopędzi. Tylko że ja mieszkam na wschodzie i każda która tu mieszka i jeszcze na wsi wie że wysoki snieg to u nas taki do wysokości busa potrafi spaść i wtedy tylko tunele hehe.
jest tak jak pisała siva czy już nie pamietam która dziewczyna każda wyraża własną opinię....i każda dostosowuje sie do własnych warunków

a tą suszarka to mnie olśniłaś....wiedziałam że o czymś zapomniałam robiąc liste...dzięki:-)

Diablica - hehe jak sa siatki czy ploty na polach poltorametrowe zeby scieg nie zawiewal na ulice to nieraz ich nie widac to racja :) meeeeega zaspy to czolgiem nie rzejedzie a gdzie wózio dopiero

Diablica ty mi nie mów o wysokim śniegu bo ja też ze wschodu :-D Białystok się kłania... Niby masz rację z tym jechaniem po takim śniegu, ale serio duże koła bardzo pomagają... latem małe i lekkie są super ale zimą jest naprawdę rożnie... mąż pracuję i czasem nawet w śnieżyce trzeba było iść. Teraz kupuję X Landera ale mój Tako czeka na te zaspy...

Pustiszi bo one delikatne są ale przecież ciuszki maluszka mało ważą :-)

Co do suszarki ja sama nie napisałam tego na liście. a to naprawdę przydana rzecz!

ja wiem wiem ze delikatne chociaz teraz mam taka mocna, bo tutaj nie ma suszarek co wisza w lazience nie ujrzy czlowiek a nie wspomne o sznurkach na balkonie wszystko na tych druciakach w suszarniach od tego one sa dla niemca i juz.... chociaz ja susze w domu bo sobie nie zycze zeby mi sie sasiad na majtki patrzyl a sasiadka na bokserki chłopaka :) feeee a ja juz sie doczekac prania garderoby młodego ale fakt dokupie przystawke do tej suszarki bo jak maluszka spiochy dojda to amba...

Dziewczyny super wózki, mi się podoba wszystko co pokazujecie, bo zdaję sobie sprawę, że każda patrzy na coś innego, jedna na wagę, inna na kolor,cenę, firmę, koła, wielkość po złożeniu. Dlatego mi się podoba wszystko i myślę, że większość kolorów jest uniwersalna i pasuje do obu płci :-) no jedynie ten róż ;-).

Ja dziś zrobiłam pierwsze zakupki ciuszkowe, co prawda w lumpku, ale rzeczy są cudne, nawet dwie z metką, super bodziaki, rampersy, ładne czyste, tylko jedne body nie zauważyłam plamki i będę do kosza, ale reszta super :-), chyba powoli będę ruszać w ten wir wyprawkowy, bo na razie się wzbraniałam :tak:

tamtusia: piękne nabytki!! mnie tez coraz bardziej kuszą ciuszki dla niemowlaka, ale musze najpierw przejrzeć co po córze się nadaje, żeby się nie zaciuszkować...
siva
: ja polecam bardzo lateksowy - u mnie co prawda syn będzie miał po córce właśnie takowy, ale wydałam kasę raz i z głowy przy kolejnych dzieciach. Mój m. ma problemy z kręgosłupem spore i w zasadzie wszyscy rehabilitanci i lekarze, z którymi gadaliśmy na ten temat mówią, że na kręgosłup najlepszy lateksowy i sami też śpimy na lateksowym :tak:więc stwierdziłam, że skoro niemowlak spędza w łóżeczku nawet kilkanaście godzin w ciągu doby, to dla kręgosłupa jest ważne na czym leży;-)

Tina: okazja dobra, ja bym brała, o ile w mieście mieszkasz to zimę na każdych kółkach przetrwasz!

co do wózków to ja miałam przy córze Jedo Alu Plus nówkę w kolorze fiolet, żeby była dla drugiego. Po dwóch latach i ostrych zimach (córę rodziłam w grudniu) przy kołach mocno rdzewiało mimo konserwowania - sól mocno zjadała - reszta była ideał, ale elementy aluminiowe do kitu się tak niszczyło bardzo :( więc wyczyściłam ile sie dało i wózka się pozbyłam na allegro. Także z tym żeby starczyło na dwoje dzieci to nie zawsze da radę wózek, a jeszcze jak ma stać i czekać to bez sensu :)
no i tym sposobem wózek muszę kupić drugi raz. Teraz chyba na używkę postawię i odsprzedam jak tylko nie będzie potrzebny. Tym bardziej, ze spacerówka po córce, też fioletowa stoi:)

Fifka, jeżeli chodzi o tą suszarkę a masz gdzieś w pobliżu jakieś większe tesco to zajrzyj tam - ja kupiłam rok temu za niecałe 30 zł, szału nie ma ale uważam by zbytnio tych drucików nie obciążać np. mokrymi spodniami i odpukać nic się jej przez ten rok nie stało:tak:

reklama
Jaguś ja w Auchan kupiłam kiedyś też za coś koło 30zł i słóży już drugi rok! Jest jak nowa :tak: terazchce kupić po porodzie jeszcze jedną ale mocniejszą żeby i nasze ciuchy można było wieszać - bo na tej za 30zł bałabym się...

Tamtusia śliczne ciuszki!!!

Do góry