reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ja miałam laktator reczny Avent Isis i bardzo sobie chwale. Używałam również tych butelek. Miałam tez Tomme Tippe ale za dużo powietrza mój synek połykał, zawsze tak cmokal. Avent sa lepsze i trwale. Canpol to szybko ścierają sie napisy i nie ma pozniej miarki. Mialam tez NUK z czujnikiem temp, ale nie podobalo mi sie ze tyle części do rozkręcania oraz mycia i smoczki zle, ja wkręcałam z Aventu

reklama
Jesli chodzi o butelki to ja uzywalam gloenoe tomme tippe, aventa tez mam ale te pierwsze dla nas byly lepsze. Ale ogolnie polecam butelki (zapomnialam nazwe) takie z ktorych trzeba ciagnac jak z piersi matki, samo nie poleci i dziecko nie rozleniwia sie przy butelce. U nas bylo bardzo przydatne. Bo bylismy na wyjezdzie i ja w dzien dawalam czasem butle Vikiemu to pozniej nie chcial z cyca, wtedy zaczelam mu daeac z tej butli i do cyca wrocil ;-) .jak znajde nazwe to napisze.

Ja takie mialam

http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?itemId=270758911628

Te tez sa fajne.
http://www.amummyrecommends.co.uk/2013/08/lifestyle-dr-browns-anti-colic-bottles.html?m=1

Glownie chodzi o to by dziecko musialo ssac.
W tej pierwszej ss dea spoczki jak nie pociagnie to z tego niebieskiego nie przeleci do bialego. To jest jedyna butla ktora polecam bardzo bardzo :-)

Ostatnia edycja:
Aniia - suuuper zakupy kurde tak jestem przyzwyczajona do chlopakow ze jak ktoa pokazuje dla dziewczynki ubranka to siemrozplywam :) :)

Ja juz sie nie moge doczekac jak wyrusze na zakupy :) ale chcialbym zeby bylo wszystko co polecacie od pieluch po bujaki zsumowane i stworzony sklep jeden wejsc dziekuje do widzenia zmsiatami wyjsc i juz :)

tak jak mowi akuku te woreczki pachnace na zuzyte pampersy sa dobre:) ja moge osobiscie polecic Paklanki:)

wczoraj caly dzien spedzilam w Gdańsku na zakupach:) glownym celem byla ikea. Obejrzalam juz mebelki, ktore planujemy kupić naszej dzidzi:
Seria do pokoju dla dzieci HENSVIK - IKEA

poza tym kupiłam juz przescieradelka na materacyk, LEN Prześcieradło dziecięce - biały - IKEA
podusie plaska (tak awaryjnie wole juz miec:)LEN Poduszka dziecięca - IKEA,
kocyki, poszewki na podusie no i oczywiscie pare ciuszkow i drobiazgow do pielegnacji:)

Kasia suuuper :)

Wiecie co dałam po calosci no jeszcze dokupie ale... robilam podsumowanie ciuszkow i szokiem jest dla mnie ze np. Mam 17 sztuk koszulek z krotkim rekawem od 56 do 84 a wiecie ze nie mam pajaca ani jednego malego najmniejszy zaczyna sie na 63 a pozniej 68 a dziecko ubrac w szpitalu trzeba ale ze mnie zakupowiec jak z koziej dupci trąbeczka :///

ja tez przegladalam jakie ubranka mam i nie mam ani jednego kaftanika i tez wybieram sie w najblizszym czasie do sklepow zeby cos nabyc

reklama
pustiszi jeszcze zdazysz uzupelnic garderobe dzieciaczka:) troszke czasu jeszcze mamy:p
ja powiem szczerze,ze z ciuszkami ostroznie postepuje, zreszta mama caly czas mnie strofuje,ze nie ma po co duzo kupowac,bo dziecko szybko rosnie:) i to chyba prawda. Ja obralam taka strategie,ze jak na dzien dzisiejszy to z kazdego rodzaju ciuszkow to po ok 7 szt mam. I tak w miare bede dokupowala jak cos "trafie" fajnego. Zreszta sklepy mam ma miejscu wiec zawsze meza mozna wyslac, jakby czegos pozniej zabraklo:p a moj mąż ma bardzo dobry gust,wiec o to jestem spokojna;)

Do góry