Moj m dzis byl na rynku (ja nie poszlam bo chora nadal) I kupil.troche spiochow dla maluszka. W wiekszosci uniwersalne I chyba ze 3 szt. Niebieskie. Wszystko slodziutkie ;-) niektore sa tiny baby, niektore newborn I na 0-3. zrobie zdjecia ale teraz leze w lozku. A i w wiekszosci maja odrazu niedrapki wiec nie bede juz kupowac niedrapkow oddzielnie, zreszta one sa mniej bezpieczne bo maluszki maja odruch ssania i moga zacisnac i sciagnac i tak trzymac w buzi...
Jesli chodzi o laktator to ja mam firmy avent, elektryczny ale ja kupilam na allegro uzywany (kilka razy) I on ma kilka rodzaji ssania, uzywalam glownie przy Alexie, bo Alex duzo spal I zaczela mi laktacja zanikac, a chcialam karmic wiec sama sciagalam co 2-3 godziny nawet w nocy... ale dalam rade I karmilam po bad rok ;-)
Z Vikim nie musialam sciagac bo to byl maly cycomaniak I nie mialam problemu z laktacja. Zobaczymy jak bedzie teraz.
Smietnika na pieluchy nie uzywalam przy chlopcach I teraz tez nie bede uzywac. Kupuje takie woreczki zapachowe I kazda obsrajtana pieluszke pakuje w taki woreczek, czasem podwojnie I wyzucam do smieci albo do oddzielnej siatki i np. wieczorem do smieci.
Jakos nigdy nie mialam problemu z smierdzacymi pieluszkami.