reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ania super zakupy Ja dalej nic nie kupiłam...
;-) Dziewczyna zastanawiam się nad laktatorem,ale taki z całym kompletem butelek już w zestawie(chyba firmy avent) ma ktoś laktator z tej firmy?bo miałam wcześniej lovi i był super, ale butelki bardziej aventa mi odpowiadaja niz lovi

reklama
milusia, ja mam ręczny z TT więc nie pomogę, ale nie polecam go. strasznie się "wyrobił" i za lekko ściąga, a często go nie używałam.
Kaha, zawsze służymy pomocą :) jeszcze rok temu też nie wiedziałam co i jak, i wiem jakie to uczucie. a rady bardziej doświadczonych koleżanek nawet teraz są pomocne :)
Ania, świetne zakupy :)

ja mam leginsy z allegro za 15 zł ciazowe wychodzi chyba z 20zł z przesylka na okres ciazy kupuje wszystko co najtansze(z nadzieja ze zaloze to co najwyzej przy MOZE nastepnej ciazy a po porodzie schudne w swoim czasie) oby bylo mi wygodnie jakos w ogole juz nie przykladam uwagi do tego jak sie ubieram
duzo rzeczy staram sie miec uniwersalnych np kupilam zwykla bawelniana bluzke na dlugi rekaw z auchana za 17zł ale jak bedzie chlodniej dzieki niej bede codziennie wygladala inaczej wystarczy na nia zalozyc jakas bluzke ciazowa na krotki rekaw a ich mam od groma!!
ale ale.. ostatnio zaszalalam kupilam sobie jeansy ciazowe w h&m cena przerazajaca 149zł ale musze miec jakies jedne cieplejsze spodnie oprocz leginsow ( w sklepach typu rynek chinskie centra byly po 70zł ale wiekszosc tych spodni jest fabowana czyms dziwnym po czym mam uczulenie a jak sie myje pod prysznicem to normalnie niebieska woda leci)
co do laktatora tez kupilam z TT bo na serio byl super zestaw ktory jakbym miala kupowac pojedyncze rzeczy wyszedl by kosmicznie drogi w moim jest laktator pojemniki do przechowywania mleka 2szt wkladki laktacyjne50szt 3 butelki male 2 butelki duze(oczywiscie ze smoczkami), smoczek uspokajajacy, pojemnik do przechowywania laktatora (przypomina mi zwykly pojemnik na zywnosc) i takie nakretki na butelki jak na sloiczek za zestaw dalam 170zł wydaje mi sie ze dobra cena

Kaha caly taki zestaw w promocji kosztuje 80euro i kupuje go w Mothercare. Sam sterylizator kosztuje 50e wiec wydaje mi sie ze jest to dobra oferta bo to jest zestaw 24 elementow. Popatrz na allegro tez takie powinny byc :)

Moj m dzis byl na rynku (ja nie poszlam bo chora nadal) I kupil.troche spiochow dla maluszka. W wiekszosci uniwersalne I chyba ze 3 szt. Niebieskie. Wszystko slodziutkie ;-) niektore sa tiny baby, niektore newborn I na 0-3. zrobie zdjecia ale teraz leze w lozku. A i w wiekszosci maja odrazu niedrapki wiec nie bede juz kupowac niedrapkow oddzielnie, zreszta one sa mniej bezpieczne bo maluszki maja odruch ssania i moga zacisnac i sciagnac i tak trzymac w buzi...

Jesli chodzi o laktator to ja mam firmy avent, elektryczny ale ja kupilam na allegro uzywany (kilka razy) I on ma kilka rodzaji ssania, uzywalam glownie przy Alexie, bo Alex duzo spal I zaczela mi laktacja zanikac, a chcialam karmic wiec sama sciagalam co 2-3 godziny nawet w nocy... ale dalam rade I karmilam po bad rok ;-)
Z Vikim nie musialam sciagac bo to byl maly cycomaniak I nie mialam problemu z laktacja. Zobaczymy jak bedzie teraz.

Smietnika na pieluchy nie uzywalam przy chlopcach I teraz tez nie bede uzywac. Kupuje takie woreczki zapachowe I kazda obsrajtana pieluszke pakuje w taki woreczek, czasem podwojnie I wyzucam do smieci albo do oddzielnej siatki i np. wieczorem do smieci.
Jakos nigdy nie mialam problemu z smierdzacymi pieluszkami.

Czikusia, ten pojemnik na laktator jest zarówno sterylizatorem :) i to bardzo dobra cena. ja za swój latator (w bobasku kupiłam) dałam 130zł. w komplecie laktator, butelka i smok, 10 wkładek laktacyjnych i te pudełko-sterylizator. więc taki zestaw i cena bardzo dobra :) a gdzie zakupiłaś???
Akuku, ciekawe czy w pl są dostępne takie woreczki... może któraś się orientuje???

Vinga popatrz przy pampersach i chusteczkach do pupy. U nas za chyba 100szt. Place 1f i powiec Ci ze ja nie uzywalam zawsze tych woreczkow, bo albo zapominalam albo papmek byl bez kupy i nie bylo takiej potrzeby.

A ja jestem strasznie zazdrosna o wasze zdobycze i ciuszki i wszystko i postanowilam jutro ide sama pobuszowac!:p I kupie cos, cokolwiek chocby to mialy byc tylko skarpetki dla dzidziuni mojej:p

reklama
Vinga w Bambim koło CH Tayger sporo rzeczy taniej tam mozna znalezc ale nie ktore np ciuszki sa drogie:/ nie znam sie na cenach laktatorow ale jak przeszlam sie po sklepie i podliczylam jak bym miala kupic wszystko osobno (same butelki z TT sa dosc drogie) decyzja byla szybka BIERE heeheh a taka cena... moze dlatego ze byl ostatni?
oswieć mnie biedna pierworódke do czego dokladnie ten pojemnik sluzy? tylko do przechowywania zeby sie bakterie nie dostawaly tak mam to rozumiec?:)
te woreczki brzmią ciekawie... ale nigdzie nie widzialam moze w rossmanie by byly?

Do góry