reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ania super zakupy Ja dalej nic nie kupiłam...
;-) Dziewczyna zastanawiam się nad laktatorem,ale taki z całym kompletem butelek już w zestawie(chyba firmy avent) ma ktoś laktator z tej firmy?bo miałam wcześniej lovi i był super, ale butelki bardziej aventa mi odpowiadaja niz lovi

reklama
milusia, ja mam ręczny z TT więc nie pomogę, ale nie polecam go. strasznie się "wyrobił" i za lekko ściąga, a często go nie używałam.
Kaha, zawsze służymy pomocą :) jeszcze rok temu też nie wiedziałam co i jak, i wiem jakie to uczucie. a rady bardziej doświadczonych koleżanek nawet teraz są pomocne :)
Ania, świetne zakupy :)

ja mam leginsy z allegro za 15 zł ciazowe wychodzi chyba z 20zł z przesylka na okres ciazy kupuje wszystko co najtansze(z nadzieja ze zaloze to co najwyzej przy MOZE nastepnej ciazy a po porodzie schudne w swoim czasie) oby bylo mi wygodnie jakos w ogole juz nie przykladam uwagi do tego jak sie ubieram
duzo rzeczy staram sie miec uniwersalnych np kupilam zwykla bawelniana bluzke na dlugi rekaw z auchana za 17zł ale jak bedzie chlodniej dzieki niej bede codziennie wygladala inaczej wystarczy na nia zalozyc jakas bluzke ciazowa na krotki rekaw a ich mam od groma!!
ale ale.. ostatnio zaszalalam kupilam sobie jeansy ciazowe w h&m cena przerazajaca 149zł ale musze miec jakies jedne cieplejsze spodnie oprocz leginsow ( w sklepach typu rynek chinskie centra byly po 70zł ale wiekszosc tych spodni jest fabowana czyms dziwnym po czym mam uczulenie a jak sie myje pod prysznicem to normalnie niebieska woda leci)
co do laktatora tez kupilam z TT bo na serio byl super zestaw ktory jakbym miala kupowac pojedyncze rzeczy wyszedl by kosmicznie drogi w moim jest laktator pojemniki do przechowywania mleka 2szt wkladki laktacyjne50szt 3 butelki male 2 butelki duze(oczywiscie ze smoczkami), smoczek uspokajajacy, pojemnik do przechowywania laktatora (przypomina mi zwykly pojemnik na zywnosc) i takie nakretki na butelki jak na sloiczek za zestaw dalam 170zł wydaje mi sie ze dobra cena

Kaha caly taki zestaw w promocji kosztuje 80euro i kupuje go w Mothercare. Sam sterylizator kosztuje 50e wiec wydaje mi sie ze jest to dobra oferta bo to jest zestaw 24 elementow. Popatrz na allegro tez takie powinny byc :)

Moj m dzis byl na rynku (ja nie poszlam bo chora nadal) I kupil.troche spiochow dla maluszka. W wiekszosci uniwersalne I chyba ze 3 szt. Niebieskie. Wszystko slodziutkie ;-) niektore sa tiny baby, niektore newborn I na 0-3. zrobie zdjecia ale teraz leze w lozku. A i w wiekszosci maja odrazu niedrapki wiec nie bede juz kupowac niedrapkow oddzielnie, zreszta one sa mniej bezpieczne bo maluszki maja odruch ssania i moga zacisnac i sciagnac i tak trzymac w buzi...

Jesli chodzi o laktator to ja mam firmy avent, elektryczny ale ja kupilam na allegro uzywany (kilka razy) I on ma kilka rodzaji ssania, uzywalam glownie przy Alexie, bo Alex duzo spal I zaczela mi laktacja zanikac, a chcialam karmic wiec sama sciagalam co 2-3 godziny nawet w nocy... ale dalam rade I karmilam po bad rok ;-)
Z Vikim nie musialam sciagac bo to byl maly cycomaniak I nie mialam problemu z laktacja. Zobaczymy jak bedzie teraz.

Smietnika na pieluchy nie uzywalam przy chlopcach I teraz tez nie bede uzywac. Kupuje takie woreczki zapachowe I kazda obsrajtana pieluszke pakuje w taki woreczek, czasem podwojnie I wyzucam do smieci albo do oddzielnej siatki i np. wieczorem do smieci.
Jakos nigdy nie mialam problemu z smierdzacymi pieluszkami.

Czikusia, ten pojemnik na laktator jest zarówno sterylizatorem :) i to bardzo dobra cena. ja za swój latator (w bobasku kupiłam) dałam 130zł. w komplecie laktator, butelka i smok, 10 wkładek laktacyjnych i te pudełko-sterylizator. więc taki zestaw i cena bardzo dobra :) a gdzie zakupiłaś???
Akuku, ciekawe czy w pl są dostępne takie woreczki... może któraś się orientuje???

Vinga popatrz przy pampersach i chusteczkach do pupy. U nas za chyba 100szt. Place 1f i powiec Ci ze ja nie uzywalam zawsze tych woreczkow, bo albo zapominalam albo papmek byl bez kupy i nie bylo takiej potrzeby.

A ja jestem strasznie zazdrosna o wasze zdobycze i ciuszki i wszystko i postanowilam jutro ide sama pobuszowac!:p I kupie cos, cokolwiek chocby to mialy byc tylko skarpetki dla dzidziuni mojej:p

reklama
Vinga w Bambim koło CH Tayger sporo rzeczy taniej tam mozna znalezc ale nie ktore np ciuszki sa drogie:/ nie znam sie na cenach laktatorow ale jak przeszlam sie po sklepie i podliczylam jak bym miala kupic wszystko osobno (same butelki z TT sa dosc drogie) decyzja byla szybka BIERE heeheh a taka cena... moze dlatego ze byl ostatni?
oswieć mnie biedna pierworódke do czego dokladnie ten pojemnik sluzy? tylko do przechowywania zeby sie bakterie nie dostawaly tak mam to rozumiec?:)
te woreczki brzmią ciekawie... ale nigdzie nie widzialam moze w rossmanie by byly?

Do góry