reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Pustiszi, to miłe, co piszesz :)
Ja przeglądam na razie oferty na tablicy i na gumtree. Nową fajną ofertę widziałam na allegro, ale cena jak dla mnie spora, (choć może to się opłaca?), podesłała mi moja przyjaciółka - "BABY-RAJ" -KOŁYSKA-MATERAC i 5-el pości (3454352403) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ona sama z takiej korzystała już wcześniej i teraz przy drugiej dzidzi też zamierza, tyle, że u nich było odwrotnie - łóżeczko w sypialni, a do kołyski na resztę mieszkania (jej kołyska ma kółka i blokadę bujania).

reklama
Antinetka - cuuudo i cena chyba jest ok bo myslałam ze granica takiego cuda to najbiedniej 300w góre ja dzisiaj wezme sie za polowanie tylko obczaje jak jest to dokladnie po niemiecku bie nie mam pojecia ale kurcze, zastanawialam sie do tej pory po co lozeczko i kolyska w jednym pokoju jaka ja ogarnieta jestem matko... :)

Anitnetka super sprawa :-)

Ja sobie nie wyobrażam dzieciątka do innego pokoju wyrzucić.... ja to prze miesiąc przy lampce spałam tak sie bałam ze coś sie dzieje i żadnem monitor by mnie tak nie upewnił jak oczy,...

Antinetka - u mnie kurcze kosztuje nowa 100€ minimum ale mnóstwo licytacji używanych i 3/4 na ebay'u to takie Babybett stubenwagen babywiege | eBay i taka sobie wylicytuje sa rozne kolory jasny ciemny braz i biale także ta co pokazałaś to nie jest wysoka cena ale warto przeszukać uzywane :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja to sie ostatnio zastanawialam czy do pokoju dziennego (ktory mamy na dole) nie kupic kosza mojzeszowego. |Bo kurcze kolejne lozeczko zajmie kupe miejsca (nawet turystyczne) a kolyski u nas tez drogie sa. No ale nie wiem. Ciagle sie zastanawiam. Moze Wy cos poradzicie???
Myslalam o czyms takim Mothercare Daisy Lane Moses Basket Ten dol sie dokupuje oddzielnie I moze to byc w formie wlasnie bujaczka albo taki stojaczek jak pod waniennke. Co sadzicie?

Anbas ja mialam taka kolyske I ogolnie jest ok. Ale mnie denerwowalo to ze jak lekko za kocno bujnelam to to stukalo o ziemie.
A teraz chce kupic vos takiego I do tego materacyk za 13 f
http://www.mothercare.com/on/demandware.store/Sites-MCENGB-Site/default/ProductExtensions-GetImageZoom?pid=477109&color=Natural
To jdst fajne bo bujniesz raz I sie buja chwile.

Kaha ja nie wiem widziałam to dawno ale mi się to z blenderem skojarzyło i nie moge nawet pomyśleć zeby tam dziecko włożyć

reklama
widzialam takie wiadereczko u znajomej...miala dla swojej malej. Ale sama nie wiem czy bym sie zdecydowala. W sumie to moze byc I fajny bajer, ale na baaaardzo krociutki czas. Moim zdaniem chyba jednak wanienka praktyczniejsza :)

Ps. A na kolki to jesli juz nic innego nie pomaga ~(w sensie kropelki itd.) to dobry jest patent z suszarka :) Cieplym (ale nie goracym) powietrzem suszarki dmuchac okreznymi ruchami po brzuszku maluszka. Sprawdzone :) Dzwiek suszarki uspokaja a cieply, delikatny masaz rozluznia :)

Ostatnia edycja:
Do góry