reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Dziewczyny, dla mojej drugiej mlodej mama przywiozla 5 spiworkow, rozne kolory i wielkosci. A ja jestem absolutnie za swoboda maluch i nie lubie go krepowac czymkolwiek.spalam z moja mala w lozku az przestalam karmic i lezala obok,zawsze byla wyzej ode mnie i przykryta swoja kolderka. jak plakala na karmienie, to od razu mialam ja przy piersi nie musialam 6 razy wstawac. caly czas mam nadzieje, ze moj chlopczyk bedzie sie budzil gora ze 3 razy, a najlepiej,to zeby od razu przesypial noc jak moja 1 corcia:-Dwtedy bede go kladla w lozeczku. bo z druga to my lozeczka prawie wcale nie uzywalismy ani lozeczka ani spiworkow.(Lozeczko przydalo sie po okresie karmienia)malo tego, ona nawet w pizamkach nigdy nie chciala spac.ciagle na golo by spala tylko w pieluszce. dzis mooja druga ubrala jej misia w sukienke. ta go rozebrala a potem zaczela calowac....szybko zaczyna:-)

reklama
ktoras z was napisala o spiworku , ja jestem absolutna zwolenniczka ;) sa ekstra jak dla mnie i dziecko nei bylo skrepowane mialam taki luzny polarkowy z ikea ;) byl super zaluje ze lusia wyrosla ;) dl amnei absolutnie na poczatku bedzie becik uwielbiam a pozniej spiworek i ten numer 1 antinetko to bardziej jak becik wyglada stanowczo weź 2 ten z dziurami na raczki ;) nic nei nazucam mówie jak u mnie sie sprawdzilo ;)

anbas- zależy na jakie kolki...na nasze suszarka to było tylko 5 min oddechu i dalej jechana.

kacha- ja bym sie nie odważyła włożyć tam noworodka i dziecka przynajmniej do czasu az bdzie miało stabilna w miare głowe....znajoma kupiła przed porodem i kąpie teraz w brodziku hehe....

śpiworek mam a jakże...wisi od nowości w szafie bo moje dziecie jak tylko poczuje coś na nogach ,że przykryta to wierzgała nogami jak koń i sie budziła. Do teraz tak ma,ale ogolnie to fajny gdzet..bo sie dziecko nie odkryje

Antinetka - u mnie kurcze kosztuje nowa 100€ minimum ale mnóstwo licytacji używanych i 3/4 na ebay'u to takie Babybett stubenwagen babywiege | eBay i taka sobie wylicytuje sa rozne kolory jasny ciemny braz i biale także ta co pokazałaś to nie jest wysoka cena ale warto przeszukać uzywane :)

Heh, ja też kombinuję, coby na aukcji jakiejś nabyć :)
Nie wiem czemu, ale kołyska wydaje mi się lepsza niż kosz mojżeszowy, bardziej stablina i chyba ładniejsza.

diablica - ja właśnie też bałabym się włożyć w wiaderko, jak ma niestabilną główkę, ale podobno spokojnie można :) Nie zamierzam tego kupować chociaż dzieciaczki przesłodko w tym wyglądają :D

Jutynaj to patrzę że u ciebie było jak u mnie :-D ja bardzo chwaliłam sobie te spanie razem w okresie karmienia... nawet jak wstawałam w nocy po pare razy nie wiedziałam co to nieprzespana noc... :-)

fifka to chyba ty pisałaś że spałaś przy świetle przez miesiąc.....ja jestem hard core.....spałam tak ponad 2 lata hehe....lampka aż nam padła...ale spokojna byłam i jak sie przebudziłam to nie szukałam po omacku

co do śpiworków to używaliśmy może przez 2 miesiące, potem mały wyrósł i nie kupowałam większego. teraz chyba szału by dostało gdybym go wsadziła do takiego worka. :p
my spaliśmy przy lampce do 7 miesiąca, teraz jest zapalana tylko gdy mały się obudzi, bo mama nie trafi w ciemności do niego :p

Hehe po miesiącu włączałam taką maleńką lampkę ledową do czytania. Było ciemno ale dawała lekką poświatę żeby małego znaleźć :-D Zrezygnowałam ze światła po pół roku jak już nie karmiłam.

Diablica
2 lata??? Dobra jesteś!

reklama
Do góry