reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Są i szablony do malowania i naklejki :)
Ja też mam w salonie naklejki (dmuchawce) i też świetnie wygląda:)

Tutaj jeszcze nie wiem co bym wybrała. Bo właśnie nie mam talentu malarskiego a takie namalowane rysuneczki na pewno świetnie będą wyglądać :)

aha, czyli to są szablony do malowania tak?? my mamy takie kwiaty z szablonów w salonie, ładnie to wygląda :)

reklama
a ja dostalam od mamuski taka kule obrotową, po wlaczeniu kreci sie I na calej scianie s a gwiazdki, najpierw czerwone, potem czerowno-zielone I na koncu zielone...I tak sie zmieniaja..I do tego 20 róznych melodyjek...od szumu ptakow, po niemowlece kolysanki..no boskie../:):)pokoj wyglada wieczorem bosko...:):

Ikasia ja miałam takiego żółwia który "puszczał" ze skorupy całą konstelację gwiazd i księżyc które migały lub lśniły na różne kolory... były też melodie ale k$^&$#a mać baterię wylały w tej zabawce i chyba jest nie do odratowania... :-(

Kaha BOSKIE te naklejki :-) na pewno będzie super wyglądać! Ja żałuję że nie mam na razie całego pokoju do dyspozycji....

Co do podgrzeacza nigdy nie używałam i był dla mnie zupełnie zbędny - o ile ma się mikrofale...

lkasia, o taki projektor ci chodzi? my nie mieliśmy ale jestem ciekawa czy Nataniel byłby czymś takim zainteresowany :)

ja nie miałam podgrzewacza, do 6 miesiąca małego piersią karmiłam a potem na noc wlewałam gorącą wodę w termosik. teraz stoi butelka i grzeję wodę w mikrofali.

Kasia mam taki sam ochraniacz i tez jestem mega zadowolona, bo niby bialy, ale za to posciele moge sobie dowolnie zmieniac i do wszystkiego pasuje.poza tym gdybym kupila bardzo dziewczynkowy,to teraz nowy musialby byc dla chlopca.Takze dobry zakup to byl. a wtedy posciele bardziej chlopczykowe lub dziewczynkowe i mam tez fajna moskitiere z jysku ale to raczej dla ozdoby, bo inaczej troche za bialo u mnie by bylo;-)

Naklejki na sciane mam ale nie z ikei wydalam troche wiecej pieniedzy,ale sa bardzo dobrej jakosci.I plusem jest to,ze jak sie pomaluje to potem trzeba przemalowywac, a naklejke w sekunde zdejmiesz jak sie sprzykrzy.
Natomiast pomysl z malowaniem jest generalnie super, bo napewno zadne naklejki nie zastapia farby. Na wielu naklejkach widac niestety te foliowe boki i troche tandetnie to wyglada. Takze nie wiem czy tym razem nie wezme sie za malowanie i zrobie takie neutralne wtedy jakies zwierzatka by do dziewczynki i chlopca pasowalo, bo u mnie beda sie razem bawic tam.Za 10 lat sie najwyzej przemaluje;-)

Aaa dziewczyny jak rozwiazujecie kapanie dzieci, bo juz pisalam posta z 3 strony temu,ale nikt nie odpowiedzial;-)

Justynaj ja puki co mam zamiar zakupic dla maluszka wanienke z przewijakiem I pulkami na dole. Co prawda miejsca mam malo ale bedzie to stalo u mnie w sypialni. Ja mam problem z biodrami wiec musze przewijac maluszka na wysokosci. Ale jakbym tego nie kupila to kupie sztywny przewijak na lozeczko, zwykla wanienke I gabke na ktorej maluch bedzie lezal w wanience.
wtedy bralibysmy przewijak do lazienki na wanne choc znowu musze sie schylac albo przychodzili z maluszkiem do sypialni.

a ja już wanienkę mam, z ikei...ale dzisiaj byłam w sklepie I widziałam stojak na wanienkę ...I się zastanawiam czy nie kupic....zawsze wygodniej będzie...co myślicie??

I zapomniałam całkiem ze licytowałam miarkę wzrostu z mamas&papas...I dzisiaj okazało sie ze wygrałam:p dałam 16zł:p
3457290189_1.jpg

Załączniki

• 3457290189_1.jpg
    3457290189_1.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 38
Justynaj
ja bede kąpac malego w wanience i na poczatku jak bedzie ciezko m bedzie mi przynosil taka malutka wanienke do pokoju na lozko z woda a pozneij bede sie chylac ta chwile do wanienki ktora bedzie w wannie, przy malej tez tak robilam i jak dla mnie to straczylo poniewaz ja szybko namydlilam takiego maluszka smrodziuszka i splukalam i wyjmowalam :)

a jeszcze apropo roznych gadzetów i myjek i kosmetyków do kapania wiem ze ile matek tyle opini i kazdy robi jak mu wygodnie ja napisze co mi sie przydalo do kapieli ;)

wanienka+ciepla woda +zel nivea 2w1+dzziecko+moja ręka ;)+oczywicie recznik pozneij ;)taki maly z kapturkiem ;)

i tez jestem ciekawa jak wy sobie radzilyscie z kapielami ;)

zadnych myjek gabek stojaczkow wanienkowych ;)

reklama
a widziałyscie ze od czwartku w lidlu będą rzeczy dla niemowlaczków...najfajniejsze będa spodenki sztruksowe..za 19.99...na pewno kupie:):)

Do góry