reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe terminy

reklama
Ja mam nadzieję że to będzie w tym tygodniu. W nocy minimalnie bolało mnie w dole pleców a może mi się wydawało :-(

Melulu
z tego co wiem
poród właściwy nie powinien się przedłużać więcej niż 1.5 godz a że mój trwał tak długo-mówię o samym parciu-i było widać główkę dziecka ale mała nie wychodziła to w końcu zawołano panią doktor i ona oszacowała że mała odchyliła główkę tak że zaczepiała czółkiem o wyjście -dlatego też mnie nacinali by jej główkę przechylić i jako że było już tak póżno to podejrzewam że to było zagrożenie życia dla dzidzi więc użyli przyssawki-aczkolwiek sama już nie wiem jak było na 100% pamiętam że doktor mówiła do położnych "ona już nie ma siły przeć" ,a ja nie miałam okazji by o to wypytać:crazy::happy: jedyne co pamiętam to jak do pokoju wpadło około 7 osób i wszyscy rzucili się w moim kierunku zarzucając zielony fartuch więc mało co widziałam a byłam pod wpływem gazu w takim stopniu że przez to też mam zaniki pamięci:-)

Iwi, współczuję takich przeżyć :-( Pytałam trochę dlatego, że sama jestem dzieckiem po próżnociągu, a poza tym jak sobie pomyślałam, że nawet przy malutkiej dzidzi czasem trzeba się wspomagać takimi narzędziami, a moja Młoda pewnie będzie mieć powyżej 4kg, to jakoś mi się niewyraźnie zrobiło... Ale dobrze, że wszystko się dobrze skończyło :-)

na jakiej liscie? ja tez chce byc na liscie :-):-) na czarnej liście? :-)
Na niebieskiej :-) A konkretnie na liście styczniówek. A właściwie to chodzi o to, żeby znaleźć się w sekcji Rozpakowane :-D

EmilkaT, o dziwo zauważyłam, że Ciebie w ogóle nie ma na styczniówkach:szok: Wpisywałaś swoje dane na wątku z terminami - jaki masz termin, na co oczekujesz itp? Jeśli nie, to napisz, a ja Cię dorzucę. :-)

ja jestem taka zakręcona ze ja sie wogole dziwie ze jakim cudem was tutaj znalazlam a ze zrobilam suwaczek to normlanie jestem z siebie dumna :-)
a więc ja mam termin na 19stycznia wedlug OM i cały czas utrzymujemy ze to bedzie coreczka:)

Melulu a mnie też dorzucisz?? :-)
my czekamy na synka- Filipka, a termin mamy na 27.01.09
(ale raczej nastąpi to dużo wcześniej :)
z góry dziękuję...:-)

reklama
ja jestem taka zakręcona ze ja sie wogole dziwie ze jakim cudem was tutaj znalazlam a ze zrobilam suwaczek to normlanie jestem z siebie dumna :-)
a więc ja mam termin na 19stycznia wedlug OM i cały czas utrzymujemy ze to bedzie coreczka:)
Melulu a mnie też dorzucisz?? :-)
my czekamy na synka- Filipka, a termin mamy na 27.01.09
(ale raczej nastąpi to dużo wcześniej :)
z góry dziękuję...:-)
Dziewczyny, już dodaję Was do listy - i za chwilę przeniosę te nasze posty na wątek z terminami, bo do dolegliwości mają się nijak :-)

Do góry