Moim zdaniem usg i tak warto zrobić. Nigdy wykrywa wady genetyczne, np trisomie, i inne choroby związane z DNA, ale nie wykryje np nieprawidłowości w budowie nerek, a na usg to widać.Hej, ja juz po wizycie ale dopiero teraz mam przysłowiowe 5minut.
Krwiak się zmniejsza, dzidzia rosnie.
Orienfuje się któraś z was jak to jest? Bede robic nifty. Lekarz powiedział że w 10+4 juz mogę wiec tak tez się zapisałam. Zdozumialam ze na wynik czeka się 3 tyg? Chyba.. trochę za dużo informacji bylo i ze nie muszę robić usg genetycznego wtedy? Czy ja cos pokręciłam..
Ale dostałam ladna fotkę i na tym się skupiłam
reklama
Madlein
Fanka BB :)
Według mnie powinnaś iść też na wizytę do swojego lekarza. Wizyta a USG prenatalne to dwie różne rzeczy. Tak mi się przynajmniej wydaje.Dziewczyny! A ja mam pytanie. Usg prenatalne mam u innego ginekologa 30 czerwca. Moja ginka kazała mi się umówić na wizytę do niej 1 lipca czyli już dzień po, bo to beszie 4 tygodnie od ostatniej wizyty u niej. Co o tym sądzicie? No nie uśmiecha mi się przyznam w dwa dni u lekarzy zostawić 600 zł bo usg prenatalne 390 a wizyta u mojej gin 200.. poszlibyście normalnie dzień po na wizytę czy kednak przelozylybyscie na później? A może macie podobna sytuacje ?
becia.25
A nie wolisz najpierw zrobić usg prenatalne a dopiero później ewentualnie nifty gdyby coś ewentualnie było nie tak? To tylko luźne pytankoHej, ja juz po wizycie ale dopiero teraz mam przysłowiowe 5minut.
Krwiak się zmniejsza, dzidzia rosnie.
Orienfuje się któraś z was jak to jest? Bede robic nifty. Lekarz powiedział że w 10+4 juz mogę wiec tak tez się zapisałam. Zdozumialam ze na wynik czeka się 3 tyg? Chyba.. trochę za dużo informacji bylo i ze nie muszę robić usg genetycznego wtedy? Czy ja cos pokręciłam..
Ale dostałam ladna fotkę i na tym się skupiłam
Tynka_toja
Ja bym poszła później, ja w poprzedniej ciąży byłam jakoś 3 tygodnie po prenatalnych na wizycie u mojej gin.Dziewczyny! A ja mam pytanie. Usg prenatalne mam u innego ginekologa 30 czerwca. Moja ginka kazała mi się umówić na wizytę do niej 1 lipca czyli już dzień po, bo to beszie 4 tygodnie od ostatniej wizyty u niej. Co o tym sądzicie? No nie uśmiecha mi się przyznam w dwa dni u lekarzy zostawić 600 zł bo usg prenatalne 390 a wizyta u mojej gin 200.. poszlibyście normalnie dzień po na wizytę czy kednak przelozylybyscie na później? A może macie podobna sytuacje ?
Kinga_89
Serdeczne gratulacjeJa też już po wizycie u mojej ukochanej ginki. Sama była szczęśliwa, że udało mi się wreszcie zajść w ciążę.
Cudowne USG z dzisiaj, maluszek ma już 3cm (9+5tc) i tak fajnie fikał rączkami i nóżkami Normalnie łezkę mam w oku...
Moim zdaniem usg i tak warto zrobić. Nigdy wykrywa wady genetyczne, np trisomie, i inne choroby związane z DNA, ale nie wykryje np nieprawidłowości w budowie nerek, a na usg to widać.
A to może tak być, dziekuje za rozjasnienie,to usg genetyczne tez wleci. Możliwe że mowil,ale nie zapamiętałam. To wtedy do 13+6 najdalej? Jakas dzisiaj jestem roztrzepana. Skupiłam się na tym czy krwiak się nie zwiększa .A nie wolisz najpierw zrobić usg prenatalne a dopiero później ewentualnie nifty gdyby coś ewentualnie było nie tak? To tylko luźne pytanko
Nifty zrobię, finansowo ogarniemy a ufam lekarzowi, skoro to sugeruje dość mocno,patrząc na moją przeszłość strat. A z nim udalo się zajsc i dojść do tego etapu najdalej. Wiec zrobię najwyzej usg po niftach-nifty nie wiem czy to się odmienia. Bo zapas maly czasu bedzie.
Mialam dzis pol dnia z 1,5r. Siostrzenica. Diabeł wcielony,tak dala mi w kosc,ze padam.
natinatkanati
Aktywna w BB
Ja dziś 7+3 i zaczynają się zachcianki. Cała lodówka jedzenia po weselu a ja jechałam do mamy na zupkę (specjalnie gotowana dla mnie w ciągu godziny )
reklama
Monmaj
Super! Ja mam kolejna wizytę 9+5, 21 czerwca Mam stres już.Ja też już po wizycie u mojej ukochanej ginki. Sama była szczęśliwa, że udało mi się wreszcie zajść w ciążę.
Cudowne USG z dzisiaj, maluszek ma już 3cm (9+5tc) i tak fajnie fikał rączkami i nóżkami Normalnie łezkę mam w oku...