reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

ja słodyczy nie jem nie mam nawet ochoty na nie. Tylko po prostu nie jem warzyw bo mi nie wchodzą, średnio tez jakis ryz mi wchodzi. Za to taki tradycyjny obiadek ziemniaczki, filet z kurczaka i młoda kapustka jak najbardziej. Jem co prawda 1,5 ziemniaka i kurczaka tylko w jajku brz żadnych papierek. No chyba nie ma a takiej tragedii, ale mam trochę wyrzuty sumienia, że może robie tym krzywdę nie tylko sobie.
Przed chwilą zjadłam garść truskawek I zagryzłam migdałami bo jogurt, który zawsze jadłam di takiego posiłku nie przechodzi przez gardło. Najlepsze też jest to ze w sklepie do koszyka wrzucam a to jakiś serek wiejski, ogorki zielone a w domu nawet tego nie tykam bo na sam widok mam mdłości.
Ja może nie mdłości ale straszny brak apetytu. Na nic nie mam ochoty

reklama
Ja też już po wizycie 9t4d dzidzius 2.7 cm. Nie ma śladów po plamieniu, więc pewnie przy wypróżnianiu pękło naczynko. Jedynie co mnie zaniepokoiło to wysoki puls, bo aż 190. Lekarz uspakajał ze na razie się tym nie martwimy. Dzidziuś był strasznie ruchliwy. 29 czerwca prenatalne.

Ja też już po wizycie 9t4d dzidzius 2.7 cm. Nie ma śladów po plamieniu, więc pewnie przy wypróżnianiu pękło naczynko. Jedynie co mnie zaniepokoiło to wysoki puls, bo aż 190. Lekarz uspakajał ze na razie się tym nie martwimy. Dzidziuś był strasznie ruchliwy. 29 czerwca prenatalne.
U mojego malucha tydzień temu w 8tc puls był 180. Lekarz powiedział, że na początku ciąży może tak być. Poza tym i ja miałam wysokie ciśnienie, stres taki że masakra. Jak lekarka mi powiedziała, że nic nie widzi na USG i mam jechać do szpitala na lepszym sprzęcie zrobić badanie to wiadomo, że nerwy były 😂

@Ada199079 ogórki kiszone wałkuję od kilku dni 🤪 W ciąży z synem mogły dla mnie nie istnieć, a teraz taka niespodzianka.

U mojego malucha tydzień temu w 8tc puls był 180. Lekarz powiedział, że na początku ciąży może tak być. Poza tym i ja miałam wysokie ciśnienie, stres taki że masakra. Jak lekarka mi powiedziała, że nic nie widzi na USG i mam jechać do szpitala na lepszym sprzęcie zrobić badanie to wiadomo, że nerwy były 😂

@Ada199079 ogórki kiszone wałkuję od kilku dni 🤪 W ciąży z synem mogły dla mnie nie istnieć, a teraz taka niespodzianka.
ciążowe zachcianki bywają dziwaczne. Nic nie przechodziło, kebab przeszedł.

Dostałam wynik progesteronu i znowu spadł na 18.8 z 26.8 w 3 tygodnie spadł o 8… a zacznijmy ze jestem na luteinie. Ja wiem ze on skokowo ale mi skokowo spada… niby wartość krytyczna to nie jest ale spotkała się któraś ze pomimo brania luteiny prog spadał ? Właśnie czekam w kolejce do lekarza zobaczymy co powie.

Dostałam wynik progesteronu i znowu spadł na 18.8 z 26.8 w 3 tygodnie spadł o 8… a zacznijmy ze jestem na luteinie. Ja wiem ze on skokowo ale mi skokowo spada… niby wartość krytyczna to nie jest ale spotkała się któraś ze pomimo brania luteiny prog spadał ? Właśnie czekam w kolejce do lekarza zobaczymy co powie.
Ja dlatego nie badam proga. Dostaję duphaston i nic już nie kombinuję. Po co się stresować.

reklama
U mnie jeszcze cichych dni nie ma 😂 widziałam akurat dziś tik toka jak w 1 trymestrze dziewczyna krzyczy, awanturuje się a w 2 patrzy na siebie z przeszłości i zastanawia się co ona odkurwiala 🤣🤣🤣
Ja w pierwszej ciąży popłakałam się (ale tak histerycznie), bo mąż na obiad zrobił kurczaka w kostkę, a ja chciałam a'la kotleciki 😜

Do góry