reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Z tego co czytam to
Ujemny wynik IgM oraz dodatni dla IgG mówi o tym, że osoba przebyła zakażenie, a wirus jest w uśpieniu.
Więc to chyba nic takiego :)
Tylko że ja nie mam IgM ujemnego....

Edit. Chyba z nerwów źle przeczytałam. Igg dodatnie, IgM nie robiłam. Mam teraz dorobić IgM i awidnosc.
Tak sobie teraz patrzę że w żadnej ciąży nie badałam cmv a przypomniało mi się że jak rodziłam przedwcześnie młodszego syna który urodził się z chorą wątroba i niedosłuchem to pytali o wynik cmv

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w pierwszej ciąży z synem miałam taką mega ochotę na karmi, że aż mnie wykręcało, ale nie tknęłam ani razu.
Sama nie wiem jak nazwać te pseudo kobiety, które piją na potęgę i ciąża im nie przeszkadza. Nie mają pojęcia jakie życie gotują tym dzieciom FAS to nie jest tylko chwilowe zaburzenie tuż po urodzeniu się maluszka. To rzutuje na całe jego życie i rozwój.
Pamiętam jak byłam już w ciąży i pod szpitalem położniczym mój były spotkał kumpla ze swoją partnerką. Była z wielkim brzuchem i radośnie paliła sobie papierosa na murku przed porodówką. Miałam ochotę ją tak palnąć, żeby tym papierochem się udławiła 🙄

Ja za to mam dzisiaj jazdy emocjonalne. Oglądałam przez chwilę Mój nowy dom, co bardzo rzadko robię i wyłam jak bóbr. No po prostu taka huśtawka emocjonalna, że szok.

Czwartku przybywaj! Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć maleństwo ❤️ Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Akurat karmi od zeszłego roku na pewno, a może i już wcześniej, jest w wersji 0,0, więc można pić do woli ;)

Ja mam warke grejpfrutowa 0, ale coś się nie mogę za nią wziąć.. a czeka schłodzona w lodówce, odpaliłam na netflixie dokument nasz ojciec.. polecam półtorej godzinki, mnie wciągnęło.mam taka ochotę na barszcz z uszkami albo gołąbki🤤🤤ze chyba jutro czeka mnie sklep, bo dzis to juz mimo checi lenistwo wygrywa. Albo uda mi się namówić przyszła babcie na gotowanie to przy okazji spotkania skorzystalby tez żołądek w czwartek.. 😆

Dziewczyny,czekamy na wieści z wieczornych wizyt! ✊✊

Załączniki

• Screenshot_20220524-193116-533.png
    Screenshot_20220524-193116-533.png
    31,8 KB · Wyświetleń: 77
Ja to interpretuje tak, że są to przeciwciała czyli że to przeszłaś, ale nie wiem czy dobrze
No właśnie niby igg dodatnie przy IgM ujemnym oznacza że przechorowalam , igg i IgM dodatnie mówi o aktywnym zakażeniu....teraz tak czytam. Z kolei mam znajomą co mówi że ciąża jej obumarła przez cmv.... I weź tu się nie stresuj

Dziewczyny jestem wzruszona ❤️ Bije serduszko (134) widziałam jak ruszają się zastawki 🤗😊 dzidzia ma 0,55 cm i z OM 8+ a z usg 6+2 według aplikacji 6+0 także oki 😊🤗 teraz będę się modlić żeby do końca się udało 😊🤗😍❤️ Lekarz tylko znalazł 2 torbiele… pół roku temu ich nie było a teraz są🥺 nie znam się i nie wiem czy to coś poważnego 🥺

reklama
No właśnie niby igg dodatnie przy IgM ujemnym oznacza że przechorowalam , igg i IgM dodatnie mówi o aktywnym zakażeniu....teraz tak czytam. Z kolei mam znajomą co mówi że ciąża jej obumarła przez cmv.... I weź tu się nie stresuj
zrób tak jak kazał ci lekarz. Bo samo igg nic w tym momencie nie mówi. Jest dosyć niskie gdy np porownam do swoich powyżej 500. Tylko nie wiemy w ktora stronę to będzie szło. Ja to pierwszy raz wykryłam po poronieniu w styczniu 21. I do tej pory się z tym buja. U mnie tez aktywne zakazenie mogło być przyczyna bo we wczesnej ciąży jest to bardzo niebezpieczne. Mnie bolało jedynie trochę ucho, gardło i byłam osłabiona.
Teraz powtórzyłam wynik i igm wyszły mi niejednoznaczne. Ale awidnosc wysoka, igg też dzisiaj byłam u lekarza od chorob zakaźnych i u mnie jest to już stara infekcja i takie wyniki mogą utrzymywac sie od 2-3 lat.

Do góry