reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Jeśli chodzi o wszystkie objawy to wszystko jest inne 🙈 nigdy nie bolała mnie głowa a w tej owszem w dodatku z chłopakami byłam senna teraz w ogóle 😁 jeżeli by wierzyć w te wszystkie zabobony to mogłabym śmiało obstawiać córeczkę 🤣 Tobie również Gratuluje 💗
Mnie z kolei od razu wysypało na twarzy (gorzej niż za nastoletnich czasów), włosy lecą garściami. I jestem mega senna. A w poprzedniej to miałam piękna cerę, wszyscy mi mówili, że pięknie wyglądam, zgaga na początku i nadmiar energii. I włosy pięknie rosły, miałam bardzo dużo baby hair.

reklama
Mnie z kolei od razu wysypało na twarzy (gorzej niż za nastoletnich czasów), włosy lecą garściami. I jestem mega senna. A w poprzedniej to miałam piękna cerę, wszyscy mi mówili, że pięknie wyglądam, zgaga na początku i nadmiar energii. I włosy pięknie rosły, miałam bardzo dużo baby hair.
Ja w ciąży synkiem byłam brzydka jak noc :p wysypana na twrazy, wymęczona, ciagle wymiotowałam, zgaga, wypadanie włosów i ludzie mówili mi ze wyglądałam zle i będzie dziewczynka 🤪 serio zdarzyły się takie bezpośrednie osoby 😂😅 a jednak mam synka :p
W tej ciąży początkowy wysyp pryszczy a teraz z dnia na dzień poprawa, jeden dzień miałam mdłości i może troszkę jestem bardziej zmęczona ale tak to gdyby noe brak okresu to bym nie pomyślała ze mogę być w ciąży 😅 i tez nastawiam się właśnie na dziewczynkę skoro tak się zupełnie inaczej czuje, za to mąż mówi ze zobavzysz będzie chłopak 😅

No z chłopakami też mówili, że pięknie wyglądam i włosy były piękne zgagę miałam z pierwszym synem z drugim nie 🙈 natomiast co do cery z chłopakami była super a teraz też mnie wysypało nie jakiś mocno ale jak na mnie to dużo 🤣 w dodatku szybciej mam objawy w poprzednich miałam 7 lub 8 tydzień nawet 9 a teraz 5 i już są rewolucje 🥴🥴

Ja w ciąży synkiem byłam brzydka jak noc :p wysypana na twrazy, wymęczona, ciagle wymiotowałam, zgaga, wypadanie włosów i ludzie mówili mi ze wyglądałam zle i będzie dziewczynka 🤪 serio zdarzyły się takie bezpośrednie osoby 😂😅 a jednak mam synka :p
W tej ciąży początkowy wysyp pryszczy a teraz z dnia na dzień poprawa, jeden dzień miałam mdłości i może troszkę jestem bardziej zmęczona ale tak to gdyby noe brak okresu to bym nie pomyślała ze mogę być w ciąży 😅 i tez nastawiam się właśnie na dziewczynkę skoro tak się zupełnie inaczej czuje, za to mąż mówi ze zobavzysz będzie chłopak 😅
Ja właśnie nie wiem czy w tych różnicach dopatruje się tego co byśmy chcieli (córka) czy faktycznie tak może być☺️ serce mówi dziewczyna rozumie syn- wszystko już mamy dla chłopaka więc trochę na ubraniach się zaoszczędzi🤣 no i już jakieś tam doświadczenie z chłopakiem jest

Hej dziewczyny!
Bardzo się cieszę z waszych dobrych wiadomości i trzymam kciuki za te, ktore zsmartwiają sie na zapas.
Właśnie wracam z wynikiem na zlecenie lekarza i niestety potwierdza on popzdni przyrost ponizej normy.
@31.03 cykl 28-32 dni
25.04 beta 5,48
27.04 beta 19,66
29.04 beta 73,74
9.05 beta 862,3
11.05 beta 1217
12.05 beta 1423
6 tydzień
Nie plamię, nie krwawię, mam delikatne pobolewanie podbrzusza, bolesne piersi oraz jestem bardziej senna, moze ze względu na emocje, ktore mną targają.
Czekam ma to, co nieuniknione i trzymam za Was wszystkie 🤞🤞

To i u mnie zmiana totalna… z synkiem mdłości od bety 100 pryszcz na pryszczu brzuch w 8 tygodniu już widoczny, senność codzienna i odrzut od pieczywa wszytsko musiało być mokre… a teraz nie czuje ciąży oprócz kilku pryszczy… może będa dziewczynki 😄

reklama
Do góry