reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

A ja z kolei a propos walki z tabletkami mam walke z alergia i sama soba,co z ta alergia robic. Czytalam rozne opinie o lekach na alergie w ciazy. Moja prowadzaca ciaze powiedziala mi,ze niby wszystkoe leki nowej generacji mozna brac,ale to byla wtedy taka luzna rozmowa i za bardzo sie na tym nie skupiałam a jak na zlosc teraz nie moge sie z nia skontaktowac, a wizyta dopiero za 2 tygodnie. Teraz w kryzysie jak mnie naszla mocna alergia, to umowilam sie na teleporade z ginka, ktora powiedziala,ze w ciazy to w ogole leki doustne na alergie kategorycznie nie. I ze moge brac sol morska do nosa i ze swietnie w ciazy dziala wapno🤷‍♀️😆 no na mnie jakos nie dziala to wapno swietnie ani w ogole jakkolwiek. Czy ktoras ma ten sam problem i bierze teraz jakies leki na alergie? Wasz ginekolog powiedzial,ze to ok,zeby brac? Ja juz nie wiem,co mam robic:( boje sie wziac, skoro ta ginekolog powiedziala,ze sie nie bierze.
Pierdzieli głupoty. Od początku ciąży biorę zyrtec, Pani w aptece mi poradziła. Wszystkie leki zawierające tą substancję co zyrtec są bezpieczne w ciąży.
Potwierdził to mój lekarz.

Witam się w piąteczek!
Zaczynamy dzisiaj 12tc ❤️❤️❤️

reklama
Przeszłam covid 4 razy 🤣 zaszczepiona jest. Mnie akurat covid inaczej rozkładał i bez pudła potrafiłam oceniać że to covid. Testy tylko potwierdziły
ja tez ozdrowieniec już 1x, zaszczepiona 3x i mnie złapał ten dziad 😒 najlepsze jest to ze byłam na weekend z koleżankami, póki co wszystkie negatywne, moj mąż rownież.

Ja jakieś 2 tygodnie temu strułam się włoską pizzą. Do tej pory na myśl o pizzy mnie odrzuca, ale to może nie tak źle 🙈
Ja bym mogła w pickę codziennie
ja tez ozdrowieniec już 1x, zaszczepiona 3x i mnie złapał ten dziad 😒 najlepsze jest to ze byłam na weekend z koleżankami, póki co wszystkie negatywne, moj mąż rownież.
Miejmy nadzieje ze w ciągu 4 miesięcy nie zdążyłby mnie dziad drugi raz chwycić. U mnie omikron zaczął się od gardła ale szybko przeszło w katar. Na razie mnie katar nie łapie …

Z tego co rozmawiałam z koleżanką z apteki to te testy wykazują też przeziębienie 🤷‍♀️ i moja pani doktor też tak twierdzi dlatego jesli nie było poważnych przeslanek że to może być covid. Więc różnie to bywa. Mój partner mimo że miał styczność z chorymi co chwile to ani razu się nie zaraził. Nawet ode mnie 🤣

Z tego co rozmawiałam z koleżanką z apteki to te testy wykazują też przeziębienie 🤷‍♀️ i moja pani doktor też tak twierdzi dlatego jesli nie było poważnych przeslanek że to może być covid. Więc różnie to bywa. Mój partner mimo że miał styczność z chorymi co chwile to ani razu się nie zaraził. Nawet ode mnie 🤣
Mój mąż ratownik skubaniec tez nie. To tylko ja taka zdolna jestem :D

Hej,
nadrabiam co u Was. Gratulacje pomyślnych wizyt! 💪I współczuję Wam tego kłucia się ciągle.

Matko wy już pozapisywane wszedzie na prenatalne itd ja jeszcze nigdzie nie umówiona a jak spytałam o kartę ciąży to Pani Doktor stwierdziła, że założymy "jak będzie dobrze" na kolejnej wizycie. Ja od razu założyłam, że będzie źle i przeżywam jak płaczka- histeryczka. A do wizyty jeszcze trochę... 😭😔

Jusia90, ja mam tylko kartę ciąży, ale podobnie mi lekarz powiedział, że dopiero na następnej wizycie jak będzie wszystko dobrze i ciąża się utrzyma da mi skierowanie na badania. Tak więc, wiem co czujesz, Wy o prenatalnych, a ja nawet moczu jeszcze nie badałam🙄 Przebieram nogami do wizyty, dopiero za tydzień w czwartek...Ale bądź dobrej myśli! 😘

Dziewczyny, które robicie sobie zastrzyki z heparyny, nie wypuszczajcie bąbelka powietrza, które jest w strzykawce. Pan Pielęgniarka na Instagramie tłumaczy jak robić zastrzyki z heparyny aby były jak najmniej bolesne i żeby nie pojawiały się siniaki.

Ja bym mogła w pickę codziennie

Miejmy nadzieje ze w ciągu 4 miesięcy nie zdążyłby mnie dziad drugi raz chwycić. U mnie omikron zaczął się od gardła ale szybko przeszło w katar. Na razie mnie katar nie łapie …
to u mnie dokładnie tak jak piszesz - osłabienie + lekki stan podgorączkowy nie przekraczający 38 stopni + ból gardła a od wczoraj zatkany nos, lekki katar i kaszel. No nie wiem, te testy są aktualnie tak czule i specyficzne na ten antygen, szczerze mówiąc wątpię żeby wykrył przeziębienie, raczej to Omikron…
Dostałam na tydzień heparynę od mojej polskiej gin - ruszam sie, jestem młoda i szczupła ale nie zaszkodzi a pomoc może gdyby coś.

to u mnie dokładnie tak jak piszesz - osłabienie + lekki stan podgorączkowy nie przekraczający 38 stopni + ból gardła a od wczoraj zatkany nos, lekki katar i kaszel. No nie wiem, te testy są aktualnie tak czule i specyficzne na ten antygen, szczerze mówiąc wątpię żeby wykrył przeziębienie, raczej to Omikron…
Dostałam na tydzień heparynę od mojej polskiej gin - ruszam sie, jestem młoda i szczupła ale nie zaszkodzi a pomoc może gdyby coś.
No to ja zaraz sprawdzę tempkę :) w marcu mi się nie podniosła szczególnie - była tyle ile normalnie w tej fazie cyklu wynosi

reklama
Do góry