Same for meDziewczyny, ile macie lat i czy będzie to Wasze pierwsze dziecko? Przepraszam jeśli taki temat pojawił się już wcześniej. Ja mam 30 lat i dwuletniego syna
reklama
RoZa_MiMi89
Aktywna w BB
samopoczucie ok tylko piersi mało co się nie urwą i nie eksploduja i brzuch pobolewa jak na okresHej, gratulacje i spokojnej zdrowej ciąży życzę co do wizyty to chyba nie ma po co wcześniej iść, bo zapewne nic nie byłoby widać jak samopoczucie ?
Patii91
Zaciekawiona BB
GratulujęHej dziewczyny. Będę chyba dinozaurem na tym forum ))). 42 lata, pierwsza ciąża , IVF. Jestem teraz w tyg 5+4, a pierwsze USG mam 26/05.
Mama32@
Fanka BB :)
U mnie również 24, a to akurat moje imieniny, więc jesli zobaczę, że maleństwo urosło przez te dwa tyg to będzie najlepszy prezentJa mam 24.05 USG ale to blisko więc tez jak wszystko dobrze będę traktować jako prezent
Martyna2022
Aktywna w BB
Cześćnadrobiłam forum przy porannej kawie ja w tym roku kończę 35 i będzie to drugie dziecko, mam 2 latka w domu. Co do porodu to pierwsze był SN i super go wspominam (trwał 2,5 h, po tygodniu jakbym nie rodziła mimo nacięcia, zagoiło się błyskawicznie) ale wiadomo różnych rzeczy się boimy i niech każdy wybierze dla siebie dobra drogebadania ugs i test pappa na pewno będę robić (w pierwszej ciąży też robiłam), tym razem zastanawiam się też nad testem wolnego płodowego dna, są bardzo drogie ale przy drugim dziecku wydatków mniej, to może się szarpniemy na ten testżyczę wam miłego dnia.
Dziewczyny ratujcie dobrym słowem, w nocy miałam bezwiedny orgazm z lekkimi skurczami, to znaczy pamiętam ze były lekkie. Od rana nie boli mnie brzuch, wkładając progesteron zauważyłam dwie brązowe nitki (to czas mojego okresu wiec może macica się oczyszcza). Dziś 4tc3d. Boję się, że w taki sposób mogę stracić zarodek... poratujcie dobrym slowem
Sunofspain
Hmm? Czy masz na myśli usg między 11 a 13 tc wraz z testem podwójnym pappa?A czy któraś z Was będzie robiła usg na wczesne wykrywanie wad płodu? Dr dała mi ulotkę i zachęca do zrobienia podstawowego usg dla spokoju. Wiem, że jest zalecane kobietom od 35 roku życia.
reklama
Mamazbb
Tak ja będę robiła usg prenatalne, juz mam termin na 29.06
A czy któraś z Was będzie robiła usg na wczesne wykrywanie wad płodu? Dr dała mi ulotkę i zachęca do zrobienia podstawowego usg dla spokoju. Wiem, że jest zalecane kobietom od 35 roku życia.
Podziel się: