reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hejka,
Kiedy byłyście / idziecie na pierwszą wizytę do pediatry z maluszkiem? My wczoraj mieliśmy już tydzień. Według zaleceń między 1 a 4 tygodniem jak dla mnie duża rozbieżność w czasie i właśnie zastanawiam się na kiedy się zapisać :)

Hejka,
Kiedy byłyście / idziecie na pierwszą wizytę do pediatry z maluszkiem? My wczoraj mieliśmy już tydzień. Według zaleceń między 1 a 4 tygodniem jak dla mnie duża rozbieżność w czasie i właśnie zastanawiam się na kiedy się zapisać :)
My ostatecznie byliśmy w 5tygodniu;)
A po tygodniu była u nas położna :)

Hej;) ale dawno mnie tu nie było i tyle do nadrobienia😱🙈 ja już z Małym od miesiąca w domu💙 ogólnie to 3 stycznia przyjechałam do szpitala i akurat było pare dziewczyn w ciąży do przyjęcia. Trafiłam na sale z dziewczyną, ktora we wtorek okazała się pozytywna na covid wiec ja z racji negatywa wylądowałam na izolacji i w środę miałam cesarkę. I tak o 10.15 Mały był już na świecie;) 56cm, 3330g💙💙 sama cesarka spoko ale pionizacja i ból po to już dramat jak dla mnie. Przez to, że byłam na izolacji to położna mało co pomagała przy wstawaniu i w ogóle rozruchu ale no zacisnęłam zęby i pomału się udalo💪Małego zobaczyłam tylko na chwilę na sali operacyjnej a potem dostałam zdjęcie od Pań z noworodków. W czwartek zaproponowali mi wzięcie Małego do siebie ale wtedy on wchodziłby też na moją izolacje i nie mógłby wrócić do noworodków jeśli nie byłabym wstanie się nim zaopiekować tak jakbym tego chciała wiec po rozmowie z mężem zdecydowałam się na to, że w piatek dopiero wezmę go do siebie a ja będę miała jeden dzień dodatkowy na dojście do siebie. W sobote byliśmy już w domu;) powiem Wam, że pierwsze 2tyg były ciężkie. Pare razy był płacz, zwatpienie we wszystko... do tego Staś zamiast przybierać na wadze to spadał ale udało sie z tego wyjsc i już mamy ponad 4kg;)
Miesiąc za nami, minął nawet nie wiem kiedy. Było ciężko ale jestem pod mega wrażeniem jak Mały się zmienił i jak się poznaliśmy przez ten czas;)

Załączniki

• 20220205_105616.jpg
    20220205_105616.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 144
My ostatecznie byliśmy w 5tygodniu;)
A po tygodniu była u nas położna :)

Ok dzięki, położna u nas była dwa dni po wyjściu ze szpitala i umówione wizyty mamy co tydzień w każda środe, ale trafiła nam się cudowna kobieta dzwoni do nas pyta jak maluszek, dawno nie spotkałam kogoś i to z NFZ z takim zaangażowaniem ❤️❤️❤️

No my teraz do ortopedy idziemy. Niby wg zaleceń jest od 6-12 tydzień ale teraz podobno warto iść wcześnie bo im szybciej wykryje się wady to leczenie szybciej i bardziej efektywne więc zapisałam. Będzie miała już 4 tygodnie. Też się zdziwiłam jak koleżanka mi powiedziała, bo położna tak mówiła wg zaleceń. Mój brat swojej córce też w okresie 3-4 tg robił badania więc już jak potwierdziłam że tak się robi o czym nie wiedziałam to szybciutko zapisałam do ortopedy.

Hejka,
My byliśmy tydzień po wyjściu ze szpitala i cieszę się że tak szybko, bo parę problemów udało się wykluczyć :)
My póki co czekamy na nadanie numeru PESEL żeby zapisać się do chirurga bo w szpitalu trochę zawalili i nie podcięli jej wędzidełka i przez to zaczęły jej się straszne problemy z jedzeniem. Prawie przy każdym łyku się krztusi, ulewa jej się itp... jestem taka zła, bo zwrócili mi uwagę w szpitalu że trzeba obserwować to wędzidełko, ale póki miałam mało pokarmu w szpitalu to nie było problemu, a teraz każde karmienie to dla niej i dla mnie stres.

reklama
Wędzidełko to inne dziecko miało do podcięcia w szpitalu co leżałam i też kazali robić poza szpitalem. Nie wiem czy w szpitalu podcinają bo z tego co wiem to chirurg stomatologiczny to robi, mojej bratanicy też prywatnie brat robił bo terminy na 3 miesiące do przodu zajęte...
W ogóle jak wy usypiacie dzieciaczki? Moja spi ze mną i w ogóle jest nieodkladalna i ciągle płacze jak odkladam. Boje się jednak spać z nią w łóżku bo mam twardy sen. Bardzo ciężko mi ja uśpić, teraz w ogóle chce ciągle do cycka, jak leżę obok i się obudzi to jakby raczkowała to by przypelzla. Dziś kończy 4 tydzień więc zaczęła bardziej ogarniać, że ja to jej cycek bo mnie już widzi.
Z tego co wiem urząd ma dzień od wniosku na nadanie PESEL 😉

Do góry