Właśnie u mnie tak samo to wygląda. Niby zaśnie na rączkach, ale się budzi zaraz. Czasem nawet nie dam rady spróbować do łóżeczka odłożyć bo już nie śpi.Moja już kończy 6 tygodni ale od początku jest to samo ze snem. Czytałam dziś po nocy fora na necie. Czasem uda mi się ja uśpić dość szybko ale dziś co 15 minut wybudzenie albo co 5... Męczymy się obie. Najlepiej czekać nA sen głęboki zanim się odłoży ale u nas nie zawsze działa, czasem odkładam od razu po karmieniu i lepiej. Dziś od 15tej po spacerze do 5 rano... Łapie krótkie drzemki. Wydaje mi się że im dłużej usypian tym gorzej ale nie udało mi się jej uśpić wieczorem. Przedwczoraj uspilam po 3h aktywności po spacerzei spala, miała tylko przerwy na karmienie.
Jeśli chodzi o krople to my nie dajmy, mój partner stwierdzi, że wpływają na sen i nie wiadomo co to jest. Też odkładają nie zabieram od razu ręki, pod głową trzymam i zamieniam na dłoń na klatkę piersiową po jakiejś chwili. Potem Starak się zabrać.
Najgorzej że ja szybciej zasypiam niż ona, jestem wykończona i chce mi się spać. U nas dodatkowo wchodzi walka o karmienie, mam mało pokarmu i boje się że młoda mimo mm jest niedojedzona. Karmię mieszanie więc nie wiem ile że mnie zjada.
Na rękach po karmieniu długo go trzymam bo chcę być pewna, że już na pewno nie uleje. Ale to wszystko na nic.
Też ma takie nocki że przesypia prawie całe bo potrafi 5 h pod rząd spać z pobudką na jedzenie i znowu, ale to jest bardzo rzadkie i po kąpieli najczęściej się zdarza.
Mój miał duże problemy z brzuszkiem niby przez to że jest na karmieniu mieszanym, ale musi być tak karmiony bo mam za mało pokarmu dla niego i nie najada się biedny.
Debridat tak na prawdę cudów nie zadziałał i parę dni temu wypróbowałam sab simplex, który faktycznie daje mu ulgę z brzuszkiem, więc nie wiem czy ten debridat dalej podawać jak możliwe, że wpływa na jego sen i zachowanie. Lekarz twierdzi, że debridat nie może wpływać na sen i zachowanie dziecka.