reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Kochana, ja betę robiłam 3 razy, ale tylko na początku, od razu po teście ciążowym. Potem już nie robiłam. Wizytę mam 8 czerwca i ogromnie się stresuję. Ogromnie się boję, że serduszko ustało, no koszmarne myśli. Ale nie robię już bety bo im dalej tym wolniej rośnie i niepotrzebnie bym się tylko denerwowała (a i tak się denerwuję :p). Wiem że Ty też bardzo to przeżywasz i codziennie o Tobie myślę i również czekam na Twoją wizytę, bardzo trzymam kciuki😘 Ale nie zadręczaj się już betą, bo myślę, że na tym etapie to po prostu nie ma sensu i nie musi świadczyć o niczym niepokojącym🤗
Masz racje ☺️, dzisiaj ja zrobiłam bo już wytrzymać nie mogę do poniedziałku czy serducho będzie . Boje się kolejnej straty bo wiem ze to ciężka droga :( staram się myśleć pozytywnie , ale jednak ta niepewność bierze górę . Ważne ze serduszko jest i bije ❤️ Trzymam mocno za Ciebie kciuki ! Dziękuje Ci teraz myśle ze zasnę ❤🥰

reklama
Dokładnie. 45% przyrostu to nie tragedia[emoji173] a mogło być tak, że beta była większa, ale spadła, bo np jedno jajeczko nie przetrwało (odpukać). Wszystkie trzymamy kciuki, bądź dobrej myśli [emoji4]
Ciąża lubi płatać figle , tyle się tu naczytałam historii nie już nie było nadziei a jednak ! Trzymam kciuki aby i Twoja skończyła się szczęśliwie [emoji173]️

Masz jakieś plamienia albo bóle?
Przy takiej wysokiej becie przyrost mniejszy, nie stresuj się [emoji173] odliczam z Tobą do wizyty[emoji4][emoji173]
Masz racje [emoji3526], dzisiaj ja zrobiłam bo już wytrzymać nie mogę do poniedziałku czy serducho będzie . Boje się kolejnej straty bo wiem ze to ciężka droga :( staram się myśleć pozytywnie , ale jednak ta niepewność bierze górę . Ważne ze serduszko jest i bije [emoji173]️ Trzymam mocno za Ciebie kciuki ! Dziękuje Ci teraz myśle ze zasnę [emoji173][emoji3059]

A daj spokój .. z młodą jadłam za całą drożyznę piłkarską - miałam 28 kg na plusie - szkoda gadać !
28... to sporo 😲😁😅 czyli apetyt miałaś wzmożony. Jestem ciekawa jak teraz będzie u Ciebie i jak u mnie :D ja to narazie pozwalam sobie na małe grzeszki slodyczowe, a wcześniej baaardzo się pilnowałam. Zobaczymy jak dalej 😁

28... to sporo 😲😁😅 czyli apetyt miałaś wzmożony. Jestem ciekawa jak teraz będzie u Ciebie i jak u mnie :D ja to narazie pozwalam sobie na małe grzeszki slodyczowe, a wcześniej baaardzo się pilnowałam. Zobaczymy jak dalej 😁
Ja się chyba cieszę, że wyszły cyrki z cukrami bo mam restrykcyjną dietę, jem moje zero kaloryczne 7 posiłków dziennie w każdym węglowodany a mam -3 kg 👌👌

Masz racje ☺️, dzisiaj ja zrobiłam bo już wytrzymać nie mogę do poniedziałku czy serducho będzie . Boje się kolejnej straty bo wiem ze to ciężka droga :( staram się myśleć pozytywnie , ale jednak ta niepewność bierze górę . Ważne ze serduszko jest i bije ❤️ Trzymam mocno za Ciebie kciuki ! Dziękuje Ci teraz myśle ze zasnę ❤🥰
Dziewczyny mają 100% racji. Ja kilka dni temu też pisałam, że się martwię bo mdłości mam mniejsze. Do wczorajszej wizyty przeżywałam koszmar. Lekarka mi powiedziała to samo co tobie dziewczyny: beta przy tysiącach już zwalnia, nie podwaja się już co dwa dni. Organizm stopniowo przyzwyczaja się do wysokiego poziomu i mdłości są mniejsze. Około 12 tygodnia beta już spada dlatego zanikają. Uszy do góry! Będzie wszystko dobrze!

A miałaś obciążenie po ilu gramach glukozy? 50 czy 75? Fakt, po godzinie i dwóch niziutkie. Moja endokrynolog mówiła że często w ciąży ma się skłonności do hipoglikemii.
Miałam 75. I powiem Ci, że byłam przez pół dnia po tym obciążeniu bardzo słaba i ospała.

reklama
Ja również czekam na Twoją wizytę 🤩 Trzymam kciuki! ✊🏼🥰

Dziewczyny, któraś dziś ma wizytę? Jeśli tak to powodzenia! ♥️

Do góry