reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja po wizycie. Dopiero mam czas pisać. Wszystko dobrze. Serduszko bije prawidłowo[emoji177][emoji3590] mam się oszczędzać, muszę zbadać drugi raz progesteron i zadzwonić z wynikiem. Kolejne badanie w moje urodziny 30 czerwca[emoji177] No i muszę na siebie uważać chciał mi od razu wypisać zwolnienie skoro dużo petentów przyjmuje dziennie... Długo nie popracuje. Powinnam całe 8h siedzieć w maseczce z filterkiem a mi tak źle w tych maskach bo nie dość że mdlosci itp to ta maska jeszcze. Mam do tego astmę i leki muszę zwiększyć bo mam straszne duszności i zadyszki. W 1 ciąży tego nie miałam, wręcz czułam się super zero objawów astmy a teraz jakby objawy się zwiększyły. Ale tak to z tą chorobą jest.

reklama
Ja miałam cukier 92 więc zbadałam od razu drugi raz za 2 dni... I miałam 85 bo wydaje mi się że za 1 razem za późno jadłam kolacje. Póki co mówił żeby uważać co jem ale krzywej jeszcze nie robic. W 1 ciazy miałam za to na czczo super ale po 1h na krzywej wyszło 3jednostki za dużo i miałam 183 a było do 180 i miałam wpisane jU cukrzyca ciążowa. Do diabetologa nie musiałam iść bo to nie był wysoki cukier tylko sama musiałam kontrolować w domu glukometrem. Zawsze miałam w normie więc dietę miałam taka sobie. Słodkie jedynie ograniczyłam, smażonego i tak jem mało a resztę normalnie.

Ja po wizycie. Dopiero mam czas pisać. Wszystko dobrze. Serduszko bije prawidłowo[emoji177][emoji3590] mam się oszczędzać, muszę zbadać drugi raz progesteron i zadzwonić z wynikiem. Kolejne badanie w moje urodziny 30 czerwca[emoji177] No i muszę na siebie uważać chciał mi od razu wypisać zwolnienie skoro dużo petentów przyjmuje dziennie... Długo nie popracuje. Powinnam całe 8h siedzieć w maseczce z filterkiem a mi tak źle w tych maskach bo nie dość że mdlosci itp to ta maska jeszcze. Mam do tego astmę i leki muszę zwiększyć bo mam straszne duszności i zadyszki. W 1 ciąży tego nie miałam, wręcz czułam się super zero objawów astmy a teraz jakby objawy się zwiększyły. Ale tak to z tą chorobą jest.
świetne wiadomości ❤️❤️

Ja dzisiaj robiłam betę i mam złe przeczucia bo jest niska. 22 Maja robiłam było 8800 a dzisiaj 22422 coś czuje ze będzie to samo .. zrobię jeszcze betę w sobotę . Wizyta w poniedziałek :/

Dziewczyny ale się boje. Jutro robię wyniki. Jeszcze przed ciąża tzn w 3rygodniu zanim wiedziałam miałam glukozę 92 a tutaj czytam tyle ze to za dużo 🙉 kolacje zjadłam o 20 i nic już nie tykam byleby wyszło z 85 😆 i mam niska ferrytyne - żaden lekarz się tym nie przejął a ja wiem ze jest w dolnej granicy 😒 zbadam tez mocz, w którym miałam bakterie i drożdże 😳 cholerka a nie chce sama ich sprawdzać jutro bo ja przez weekend oszaleje wiec karteczkę z wynikami jutro oddam w dobre ręce żeby mnie nie kusiło i we wtorek na wizycie zobaczę z lekarzem 😅

reklama
Do góry