reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Waga przy USGjeat obliczana na podstawie rozmiaru główki, brzuszka i kości udowej granicą błędu wynosi 15% tak mi mówił.gin. zapewne to też zależy jak dziecko ułożone w trakcie badania , nie ma co fiksowac najważniejsze że są przyrosty i się mieści mniej więcej w siatce :-)

Wróciłam z półgodzinnego spacerku super pogoda polepszyło się na żołądku :-)

reklama
Do mam które już karmiły i mają więcej dzieci niż 1 :p od początku się przechodzi przez to wszystko, nawał pokarmu,. problemy z pokarmem, bolące sutki, zastoje, zapalenia itd? Karmiłam rok i 9 miesięcy i miałam nadzieję że mnie to już ominie....

Mało tego, podobno obkurczanie macicy po porodzie SN boli jeszcze bardziej i wszystkie uroki związane z nawałem, pękającymi sutkami, wszystko wraca. Dlatego tez nie boje się porodu, poje się pierwszych kilku dni po.

Ja rowniez chustowalam, i mam zamiar czynić to nadal:) chusty już czekają, a ostatnio namówiłam starszyznę żeby na chwile wskoczyła do chusty ❤️

10 tygodni do porodu, a ja nie mam nic, nic oprócz chust

Spokojnie do jutra rana damy radę. Nie mam żadnych skurczy ani nic takiego, żeby panikowac. U nas na sor przyjmuje kto popadnie, więc nie można liczyć na ginekologa, a wysiedzę sie że 2 godziny w dodatkowym stresie. Ciepła kąpiel, no spa i dupa pod poduszkę. To nie krwawienie tylko cimnobrazowe plamy, pewnie od szyjki. Młoda kopie, więc ok. Tyle tylko że już dzisiaj 4 razy trzeba było dupe upchac do auta, dzieci porozwozic, poprzywozic. Obiad ugotować i tak z leżingu dupa.
Odezwę się jutro po wizycie

reklama
Spokojnie do jutra rana damy radę. Nie mam żadnych skurczy ani nic takiego, żeby panikowac. U nas na sor przyjmuje kto popadnie, więc nie można liczyć na ginekologa, a wysiedzę sie że 2 godziny w dodatkowym stresie. Ciepła kąpiel, no spa i dupa pod poduszkę. To nie krwawienie tylko cimnobrazowe plamy, pewnie od szyjki. Młoda kopie, więc ok. Tyle tylko że już dzisiaj 4 razy trzeba było dupe upchac do auta, dzieci porozwozic, poprzywozic. Obiad ugotować i tak z leżingu dupa.
Odezwę się jutro po wizycie

Lepiej prysznic, z kąpielami w takich sytuacjach warto uważać. A leżenie w ciepełku wskazane ;)

Do góry