reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Waga przy USGjeat obliczana na podstawie rozmiaru główki, brzuszka i kości udowej granicą błędu wynosi 15% tak mi mówił.gin. zapewne to też zależy jak dziecko ułożone w trakcie badania , nie ma co fiksowac najważniejsze że są przyrosty i się mieści mniej więcej w siatce :-)

Wróciłam z półgodzinnego spacerku super pogoda polepszyło się na żołądku :-)

reklama
Do mam które już karmiły i mają więcej dzieci niż 1 :p od początku się przechodzi przez to wszystko, nawał pokarmu,. problemy z pokarmem, bolące sutki, zastoje, zapalenia itd? Karmiłam rok i 9 miesięcy i miałam nadzieję że mnie to już ominie....

Mało tego, podobno obkurczanie macicy po porodzie SN boli jeszcze bardziej i wszystkie uroki związane z nawałem, pękającymi sutkami, wszystko wraca. Dlatego tez nie boje się porodu, poje się pierwszych kilku dni po.

Ja rowniez chustowalam, i mam zamiar czynić to nadal:) chusty już czekają, a ostatnio namówiłam starszyznę żeby na chwile wskoczyła do chusty ❤️

10 tygodni do porodu, a ja nie mam nic, nic oprócz chust

Spokojnie do jutra rana damy radę. Nie mam żadnych skurczy ani nic takiego, żeby panikowac. U nas na sor przyjmuje kto popadnie, więc nie można liczyć na ginekologa, a wysiedzę sie że 2 godziny w dodatkowym stresie. Ciepła kąpiel, no spa i dupa pod poduszkę. To nie krwawienie tylko cimnobrazowe plamy, pewnie od szyjki. Młoda kopie, więc ok. Tyle tylko że już dzisiaj 4 razy trzeba było dupe upchac do auta, dzieci porozwozic, poprzywozic. Obiad ugotować i tak z leżingu dupa.
Odezwę się jutro po wizycie

reklama
Spokojnie do jutra rana damy radę. Nie mam żadnych skurczy ani nic takiego, żeby panikowac. U nas na sor przyjmuje kto popadnie, więc nie można liczyć na ginekologa, a wysiedzę sie że 2 godziny w dodatkowym stresie. Ciepła kąpiel, no spa i dupa pod poduszkę. To nie krwawienie tylko cimnobrazowe plamy, pewnie od szyjki. Młoda kopie, więc ok. Tyle tylko że już dzisiaj 4 razy trzeba było dupe upchac do auta, dzieci porozwozic, poprzywozic. Obiad ugotować i tak z leżingu dupa.
Odezwę się jutro po wizycie

Lepiej prysznic, z kąpielami w takich sytuacjach warto uważać. A leżenie w ciepełku wskazane ;)

Do góry