Bosiek ja chustuję, mam obecnie 4 chusty na stanie możemy się kiedyś spotkać mogę też pożyczyć chustę na początek jak nie chcesz kupować, żebyś się przekonała czy to dla Was owszem nie każde dziecko lubi, ale to zbawienie dla rodziców "nieodkładalnych" dzieci które parzy wózek czy łóżeczko
reklama
Do mam które już karmiły i mają więcej dzieci niż 1 od początku się przechodzi przez to wszystko, nawał pokarmu,. problemy z pokarmem, bolące sutki, zastoje, zapalenia itd? Karmiłam rok i 9 miesięcy i miałam nadzieję że mnie to już ominie....
Aguara
Fanka BB :)
Mam dwa dziecka na stanie, stare bo stare ale karmiłam obie. Jedno było porządne i jadło od razu, nic mnie nie bolało, żadnego zastoju i zapaleń. Drugie - od początku pogryzlo mi skutki tak, że miałam skorupe już w szpitalu, bolało jak cholera. Żadnego zastoju i zapaleń.Do mam które już karmiły i mają więcej dzieci niż 1 od początku się przechodzi przez to wszystko, nawał pokarmu,. problemy z pokarmem, bolące sutki, zastoje, zapalenia itd? Karmiłam rok i 9 miesięcy i miałam nadzieję że mnie to już ominie....
Więc to zależy. Generalnie wspominam rewelacyjnie, poza tym że stary dostępu do cyckow przez rok nie miał, bo mu nie dałam sprofanowac.
Celia89
Tak, muszę mu koniecznie napisać żeby mi to zaświadczenie o ciąży wpisał bo teraz dlugi weekend przed wizytą a chcę już mieć to uznanie ojcostwa za sobą.Czyli 5 idziesz?
Aguara
Tak, muszę mu koniecznie napisać żeby mi to zaświadczenie o ciąży wpisał bo teraz dlugi weekend przed wizytą a chcę już mieć to uznanie ojcostwa za sobą.
Też idę 5 :-) na którą? U nas 16.40
Celia89
Ja mam 15:40 yh jeszcze moczyk muszę zrobić przed.Też idę 5 :-) na którą? U nas 16.40
Aguara
Ja mam 15:40 yh jeszcze moczyk muszę zrobić przed.
Patrzyłam czy nasza grupa zamknięta-nadal nie. Mam nadzieję że pokażesz zdjęcia z sesji, pewnie piękne :-) ja jestem okrutną babą i na zdjęciach wychodzę bardzo zacięta (już mi nawet na zwykłych zdjęciach nie każą się uśmiechać)
@SalsaPL - coś wiadomo z zamknięciem?
Mi mimo ujowych wyników nie kazał powtarzać moczu. Dziad jeden.
Rozchodzilam to moje rwanko. Oby tak dalej:-)
Nie jesteś. Chyba że mama ma cukrzycę to wtedy dziecko rośnie przez wysokie stężenie cukru a nie "normalnie". Ja jak się dowiedziałam że mamy prawie 1 kg to się ucieszyłam. Z każdym tygodniem będzie spokojniej :-) ważne żeby mieć fachowa opieke.
Niestety mam cukrzyce, chociaż strasznie dziwna sprawa, bo ja krzywą cukrową miałam robioną w 16 tyg ciąży i przekroczenie było minimalne i tylko na czczo. Od tego czasu chodzę co miesiąc do diabetologa, cukry po posiłkach bardzo niskie w granicach 105-120, za to rano na czczo mi wyrzuca. Bez insuliny póki co, ale muszę iść skonsultować to z diabetologiem, bo w 23 tyg młody ważył 660 a teraz 1360
Buba88
Nie wdawal sie w szczegolybo to nie był mój prowadzący i wcisneli mnie miedzy wizytami. Zbadał tylko szyjkę, położenie,serduszko i wody płodowe na szybko;/ Co do położenia to moja położna mówiła ze jeszcze ma miejsce i moze sie przekrecic,u mnie ciagle raz poprzecznie raz posladkowo sie uklada, a glowkowo dawno juz go nie czulam.A coś mówił o ułożeniu pośladkowym? U mnie tez pośladkowe a mamy praktycznie ten sam termin porodu Ile wazy maluszek?
reklama
Aguara
Niestety mam cukrzyce, chociaż strasznie dziwna sprawa, bo ja krzywą cukrową miałam robioną w 16 tyg ciąży i przekroczenie było minimalne i tylko na czczo. Od tego czasu chodzę co miesiąc do diabetologa, cukry po posiłkach bardzo niskie w granicach 105-120, za to rano na czczo mi wyrzuca. Bez insuliny póki co, ale muszę iść skonsultować to z diabetologiem, bo w 23 tyg młody ważył 660 a teraz 1360
No i o to chodzi moja mała podskoczyła 400 gram między wizytami (3 tygodnie) , nie wiem czy się cieszyć bo mi cukier wyszedł wysoki . Natomiast nie denerwuje się na zapas, bo lekarz zawsze omawia ze mną siatki centylowe i wyniki. Jak mówi, że ok, to ok. Przestałam żreć cukier (nie słodzę kawy, herbaty, nie jem ciastek etc);