reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej dziewczyny, mój mały był do 24 tygodnia główkowo ułożony i czułam bardzo mocno jak mi główką uderzał w pęcherz i ruchy bardzo nisko odczuwałam. Od 24 był ułożony miednicowo a teraz mam wrażenie że leży poprzecznie bo kopniaki czuje na wysokości pępka i raz z lewej a raz z prawej. Wizyta dopiero 4 listopada a ja najchetniej już bym podejrzała jak on się tam ułożył;)
Wczoraj byłam na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia, miałam wykład o porodzie z lekarzem ale nic ciekawego sie nie dowiedziałam, sucha teoria na slajdach;/ dziś kolejne podejście robię bo bedzie temat laktacji, jak będzie nudny to olewam te zajęcia i tylko pójdę na praktyczne ćwiczenia z kąpieli noworodka. Ps. Polecam na youtube kanał mama lama gdzie 2 fajne dziewczyny opowiadaja o swoich ciążach, porodach, połogu i wychowaniu - duzo wiedzy w praktyce przekazanych w fajny i przystepny sposob.

o widzisz, dobrze , że mówisz.... ja u siebie nie mam szkoły rodzenia, chciałam jexdzic 80km do szpitala w którym bede rodzić ale stwierdziłam, że to bez sensu 300zł plus koszty dojazdu a już za kołkiem się nie czuje na takie trasy pewnie. A w sieci pełno informacji

reklama
Hej dziewczyny :) Ja od rana jakąś pełna energii aż mnie to dziwi. Posprzatalam, poszłam na spacer i do Rossmanna. Ale myślałam że już nie wrócę. Taki miałam ucisk na pęcherz że szok. Myślałam że się normalnie posiusiam :sorry2: Pogoda fantastyczna! Oby jak najdłużej się taka utrzymała. Dziś mam wizytę u gina o 16.30 zobaczę co tam słychać u synusia . Tak się wierci w brzuchu że widać normalnie przez bluzkę... Cały brzuch mi lata :D

Panie w zabiegowym stwierdziły że muszę codziennie rano mieżyć cukier na czczo bo wyszedł za wysoki i jak pójdę do lekarza to zeby insuliny nie dostać. I dzień zaczynam od pomiaru
A ile miałaś? Ja ten sam problem mam z cukrem na czczo... Niestety u mnie raczej bez insuliny się nie obejdzie bo dieta i ruch nic nie dają... Za tydzień mam wizytę u diabetologa i na 100 % dostanę insulinę

A ile miałaś? Ja ten sam problem mam z cukrem na czczo... Niestety u mnie raczej bez insuliny się nie obejdzie bo dieta i ruch nic nie dają... Za tydzień mam wizytę u diabetologa i na 100 % dostanę insulinę
U mnie od czerwca na czczo wyższy. Juz biore 42 j nocnej insuliny. Ale cuz daje rade. Dr mowil ze spokojnie do 70 mozna dobic. Bralam insulatard a teraz zwykla dlugodzialajaca N. Polecam zaczac od insulatardu droższy, lecz jest to lek jowszej generacji, u nas na kch używamy, ale nam nie niezbyt dzialal do 30 j na dobe polecam go .

reklama
Do góry