chianti_riserva
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, mój mały był do 24 tygodnia główkowo ułożony i czułam bardzo mocno jak mi główką uderzał w pęcherz i ruchy bardzo nisko odczuwałam. Od 24 był ułożony miednicowo a teraz mam wrażenie że leży poprzecznie bo kopniaki czuje na wysokości pępka i raz z lewej a raz z prawej. Wizyta dopiero 4 listopada a ja najchetniej już bym podejrzała jak on się tam ułożył
Wczoraj byłam na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia, miałam wykład o porodzie z lekarzem ale nic ciekawego sie nie dowiedziałam, sucha teoria na slajdach;/ dziś kolejne podejście robię bo bedzie temat laktacji, jak będzie nudny to olewam te zajęcia i tylko pójdę na praktyczne ćwiczenia z kąpieli noworodka. Ps. Polecam na youtube kanał mama lama gdzie 2 fajne dziewczyny opowiadaja o swoich ciążach, porodach, połogu i wychowaniu - duzo wiedzy w praktyce przekazanych w fajny i przystepny sposob.
o widzisz, dobrze , że mówisz.... ja u siebie nie mam szkoły rodzenia, chciałam jexdzic 80km do szpitala w którym bede rodzić ale stwierdziłam, że to bez sensu 300zł plus koszty dojazdu a już za kołkiem się nie czuje na takie trasy pewnie. A w sieci pełno informacji