reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
A nie pochwalilam się dziś mnie po raz pierwszy zlapal skurcz w łydke w nocy. A biorę na noc 2x magne b6.
Może teraz powinnaś już zwiększyć dawkę magnezu, bo organizm więcej już potrzebuje. Kawa też mocno wypłukuje magnez i potas, dlatego w tej ciąży może 3 kawy wypiłam, bo boję się skurczów łydek ;)

Cześć dziewczyny wczoraj miałam kontrolę z ZUS na szczęście byłam w domu inaczej trzeba składać wyjaśnienie i kase by mi wstrzymali. A wczoraj właśnie dziwnym trafem mieli ki przelać.
Kasę dostałam 400zl mniej niż powinnam. Wkur.... wia mnie ten zus. Oni sobie biorą średnia z 12 mcy ok potem biorą od tego 13% i od tej kwoty 18 % VAT. Tak ki Pani na infolinii powiedziała.

Wczoraj byłam na badaniach i obciążeniu glukozy wszystko ok.

Gratuluję udanych wizyt [emoji3590][emoji179][emoji7]

Kurcze siedzę na krzywej cukrowej i w moim laboratorium to nie trwa 2 godziny tylko 3 godziny! Najpierw pobierają krew i robią pilne oznaczenie glukozy. Po jakichś 40 mintach ma być wynik i jeśli będzie dobry to dopiero podają glukozę. Znając moje szczęście będzie opóźnienie w wynikach. A tak mi się chce pić, że zaraz padne :( Myślałam, że 2 godziny i będzie z głowy, a tu niespodzianka. Minęło dopiero 25 minut...
U mnie było identycznie 3 godz...

Cześć dziewczyny wczoraj miałam kontrolę z ZUS na szczęście byłam w domu inaczej trzeba składać wyjaśnienie i kase by mi wstrzymali. A wczoraj właśnie dziwnym trafem mieli ki przelać.
Kasę dostałam 400zl mniej niż powinnam. Wkur.... wia mnie ten zus. Oni sobie biorą średnia z 12 mcy ok potem biorą od tego 13% i od tej kwoty 18 % VAT. Tak ki Pani na infolinii powiedziała.

Wczoraj byłam na badaniach i obciążeniu glukozy wszystko ok.

Gratuluję udanych wizyt [emoji3590][emoji179][emoji7]
No mi też właśnie obzdryngolili. Niby zasilek dla ciężarnych 100%, ale ucinaja. Oni to pewnie chodzą tak w godzinach pracy ZUS. Ja wychodzę po 18 do sklepu, ale tak jak teraz siedzę na tej krzywej.

reklama
Ehh...mam jakiś dołujący poranek. Trzeci dzień leżę plackiem na kanapie i oglądam seriale, ale cały czas mam w głowie tą szyjkę i boję się, że nie dotrwam do terminu :( Już sobie nawet zamówiłam na allegro dwie koszule ciążowe, bo mam wrażenie, że w ciągu tych 5 tygodni do kolejnej wizyty odwiedzę szpital :(

Nospa i Buscpan pomaga, bo brzuch twardnieje mi sporadycznie, ale martwie się, że taka dawka leków może zaszkodzić mojemu synkowi.

Ciąża to miał być taki cudowny stan, a od samego początku mam jakieś perypetie i wieczny stres - jak nie krwiak i krwawienia w 1 trymestrze to teraz ta szyjka. Mam nadzieję, że po tym leżakowaniu wróci ona do swojej długosci, bo rzeczywiście ostatnio przeginałam ze sprzątaniem.

Do góry