reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
A nie pochwalilam się dziś mnie po raz pierwszy zlapal skurcz w łydke w nocy. A biorę na noc 2x magne b6.
Może teraz powinnaś już zwiększyć dawkę magnezu, bo organizm więcej już potrzebuje. Kawa też mocno wypłukuje magnez i potas, dlatego w tej ciąży może 3 kawy wypiłam, bo boję się skurczów łydek ;)

Cześć dziewczyny wczoraj miałam kontrolę z ZUS na szczęście byłam w domu inaczej trzeba składać wyjaśnienie i kase by mi wstrzymali. A wczoraj właśnie dziwnym trafem mieli ki przelać.
Kasę dostałam 400zl mniej niż powinnam. Wkur.... wia mnie ten zus. Oni sobie biorą średnia z 12 mcy ok potem biorą od tego 13% i od tej kwoty 18 % VAT. Tak ki Pani na infolinii powiedziała.

Wczoraj byłam na badaniach i obciążeniu glukozy wszystko ok.

Gratuluję udanych wizyt [emoji3590][emoji179][emoji7]

Kurcze siedzę na krzywej cukrowej i w moim laboratorium to nie trwa 2 godziny tylko 3 godziny! Najpierw pobierają krew i robią pilne oznaczenie glukozy. Po jakichś 40 mintach ma być wynik i jeśli będzie dobry to dopiero podają glukozę. Znając moje szczęście będzie opóźnienie w wynikach. A tak mi się chce pić, że zaraz padne :( Myślałam, że 2 godziny i będzie z głowy, a tu niespodzianka. Minęło dopiero 25 minut...
U mnie było identycznie 3 godz...

Cześć dziewczyny wczoraj miałam kontrolę z ZUS na szczęście byłam w domu inaczej trzeba składać wyjaśnienie i kase by mi wstrzymali. A wczoraj właśnie dziwnym trafem mieli ki przelać.
Kasę dostałam 400zl mniej niż powinnam. Wkur.... wia mnie ten zus. Oni sobie biorą średnia z 12 mcy ok potem biorą od tego 13% i od tej kwoty 18 % VAT. Tak ki Pani na infolinii powiedziała.

Wczoraj byłam na badaniach i obciążeniu glukozy wszystko ok.

Gratuluję udanych wizyt [emoji3590][emoji179][emoji7]
No mi też właśnie obzdryngolili. Niby zasilek dla ciężarnych 100%, ale ucinaja. Oni to pewnie chodzą tak w godzinach pracy ZUS. Ja wychodzę po 18 do sklepu, ale tak jak teraz siedzę na tej krzywej.

reklama
Ehh...mam jakiś dołujący poranek. Trzeci dzień leżę plackiem na kanapie i oglądam seriale, ale cały czas mam w głowie tą szyjkę i boję się, że nie dotrwam do terminu :( Już sobie nawet zamówiłam na allegro dwie koszule ciążowe, bo mam wrażenie, że w ciągu tych 5 tygodni do kolejnej wizyty odwiedzę szpital :(

Nospa i Buscpan pomaga, bo brzuch twardnieje mi sporadycznie, ale martwie się, że taka dawka leków może zaszkodzić mojemu synkowi.

Ciąża to miał być taki cudowny stan, a od samego początku mam jakieś perypetie i wieczny stres - jak nie krwiak i krwawienia w 1 trymestrze to teraz ta szyjka. Mam nadzieję, że po tym leżakowaniu wróci ona do swojej długosci, bo rzeczywiście ostatnio przeginałam ze sprzątaniem.

Do góry