Marchewka84
Fanka BB :)
Tak, średnio co Ok 2 miesiące. Mam strasznie dużo siwych - takie genyA tak z innej beczki... Laski farbujecie włosy w ciąży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, średnio co Ok 2 miesiące. Mam strasznie dużo siwych - takie genyA tak z innej beczki... Laski farbujecie włosy w ciąży?
Hej,obawiam się, że to cukrzyca. Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej:Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale ciągła bieganina praca, dom, dzieci... nie mam na nic czasu..........
ogólnie u mnie ok ale wyniki badań wychodzą różnie jak nie tsh za wysokie to zaś morfologia do bani..
a dzisiaj robiłam test obciążenia glukozą i załamka
na czczo 155 norma do 99'
po 2h 126 norma do 140
czy któraś miała tak? orientujecie się co to oznacza? nie wytrzymam do wizyty ;(
Gdyby było coś nie tak to powinni Cię poinformować. Chyba ponoszą jakaś odpowiedzialność. Ja z tego co widzę miałam 88 ale słodkiego nie ruszalam bo było obrzydliwie słodkie. Dziś nie wytrzymałam i pochlonelam maliny z cukrem. Chyba za mało cukru bo maliny z mrożonki były tak kwaśne xd ale dałam radę.W czwartek idę na badania, między innymi na obciążenie glukozą i właśnie tak rozmyślam i czytam o normach glukozy. I jak tydzień temu byłam u gin to przed wizytą zawsze idę do położnej na ważenie, ciśnienie itp. i ona mi mówi, że jak mi robili 29 maja badania glukozy to miałam zły wynik, bo 93,18. Ale jakoś lekarka miała to gdzieś i nic mi nie powiedziała i nawet więcej jak się zapytałam czy wyniki są dobre to powiedziała, że mam się nie interesować wynikami. Ja myślałam, że norma glukozy to 99, ale teraz czytam, że to norma dla ludzi, którzy nie są w ciąży, a dla ciężarnych to od 92. Potem miałam badania 5 sierpnia i juz glukoza była 79,14 czyli bardzo dobra. Nie wiem co o tym myśleć. Może ten zły wynik to przez to, że w maju miałam jeszcze wymioty i często nawet w nocy musiałam zjeśc kawałek chleba z żółtym serem i to zaburzyło wynik? Ale lekarka chyba powinna przy pierwszym złym wyniku zainterweniować? Jak myślicie?