reklama
U nad na 2 prenatalnym wyszlo ze bd chlopak tez nic takiego nie mowila ani nie mam wpisane w karte. Ale najwazniejsze ze 2 osoba potrafila sie okreslic i na szczescie wsystko dobrzeJuż po, tym razem też nie dostałam zdjęcia. Badanie trwało nawet nie 5 min, lekarz nieprzyjemny, zdenerwował mnie aż mnie głowa rozbolala. W komentarzach napisał- układ kielichowo-miedniczkowy nerki lewej 4mm. dzwonilam do mojej lekarki, powiedziała żeby się nie denerwować bo chłopcy mogą mieć poszerzona nerke nawet do 1cm. Dziewczyny czy slyszalyscie coś o tym? Jak U Was to wygląda?
Malinkaa123
Fanka BB :)
Nic nie wytłumaczył, ani słowa...Nawet gdyby okazało się, że jednak jest o wielkości 4 mm , to i tak nie oznaczałaby, że na pewno jest coś nie tak- jak w naszym przypadku. Oczywiście nawet nie wytłumaczył... Najważniejsze, że się uspokoiłaś, miłego!
Aguara
Nic nie wytłumaczył, ani słowa...
Dlatego, że gdyby cokolwiek powiedział musiałby wziąć za to odpowiedzialność. A on nie jest twoim lekarzem, jest tylko lekarzem wykonującym badanie. I wynik też jest dla prowadzącego. To bardzo smutne, bo w zależności od humoru traktują nas jak obiekt. Mój Lekarz od prenatalnych stwierdził że pomiar wymaga skupienia i nie będzie omawiał tego co widzi. Masz wynik - on zrobił swoje. A potem niektórzy dziwią się, że ludzie nie popierają strajku
Kasik1p3
Sok burak z jabłkiem wyciskany w sokowirowce :-)Okolice pipci też tym kremem?
Biegunka i siczki czerwone, to na bank buraki. Też mnie nie raz do zawału niemal doprowadziły. A w jakiej postaci jadłaś jeśli można wiedzieć, chętnie rozrzedziłabym moją kupkę
Pamiętam jak kupiłam dziecku na odpuście tego "węża" żelka gumowego do jedzenia, był niebieski, a następnego dnia dziecko mi robi zieloną kupę. Zapomniałam o wężu i też myślałam, że zejdę.
Nie. A już widzę jak wyłażą mi moje oryginały ;P
Aguara
Dziewczyny, nie pamiętam dokładnie, ale któraś z was miała w ciąży kontakt z dentysta, kojarzy mi się że w grę wchodziła zgorzel czy cus. Mi dziś dent rozwierciła zęba (żadnego ubytku nie było, ale p objawach doszła co i jak) i założyła opatrunek. Ząb do leczenia kanałowego. W ciąży spokojnie można, tylko pod mikroskopem, bez zdjęcia. Znieczulenie zeszło, boli jak fix pół szczęki
Celia89
Współczuję. A przyłożenie do szczęki mrożonki nie pomoże troszkę ?Dziewczyny, nie pamiętam dokładnie, ale któraś z was miała w ciąży kontakt z dentysta, kojarzy mi się że w grę wchodziła zgorzel czy cus. Mi dziś dent rozwierciła zęba (żadnego ubytku nie było, ale p objawach doszła co i jak) i założyła opatrunek. Ząb do leczenia kanałowego. W ciąży spokojnie można, tylko pod mikroskopem, bez zdjęcia. Znieczulenie zeszło, boli jak fix pół szczęki
Aguara
Współczuję. A przyłożenie do szczęki mrożonki nie pomoże troszkę ?
No to próbujemy, mrożonek brak ale słoik z musztarda też powinien wystarczyć.
reklama
milka181
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale ciągła bieganina praca, dom, dzieci... nie mam na nic czasu..........
ogólnie u mnie ok ale wyniki badań wychodzą różnie jak nie tsh za wysokie to zaś morfologia do bani..
a dzisiaj robiłam test obciążenia glukozą i załamka
na czczo 155 norma do 99'
po 2h 126 norma do 140
czy któraś miała tak? orientujecie się co to oznacza? nie wytrzymam do wizyty ;(
ogólnie u mnie ok ale wyniki badań wychodzą różnie jak nie tsh za wysokie to zaś morfologia do bani..
a dzisiaj robiłam test obciążenia glukozą i załamka
na czczo 155 norma do 99'
po 2h 126 norma do 140
czy któraś miała tak? orientujecie się co to oznacza? nie wytrzymam do wizyty ;(