reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Aha. Ja też jestem zagrożona nadciśnieniem z powodu gestozy w poprzedniej ciąży a na rozrzedzenie krwi biorę clexane 40mg w brzuch.
To straszne co musimy przechodzić, żeby donosić ciążę. Zaczynają mi się schody. Wyszło mi IUGR. Już się naczytałam i głowa mnie z tego rozbolała. Ale fakt,schudłam tylko, a przytyłam 600gr. Nie wiedziałam, że ciąża to taki stres, myślałam, że radość oczekiwania. Nie będę już więcej rodzić. To nie na moje nerwy i zdrowie. Jedno dziecko w domu, drugie w drodze i wystarczy.

To straszne co musimy przechodzić, żeby donosić ciążę. Zaczynają mi się schody. Wyszło mi IUGR. Już się naczytałam i głowa mnie z tego rozbolała. Ale fakt,schudłam tylko, a przytyłam 600gr. Nie wiedziałam, że ciąża to taki stres, myślałam, że radość oczekiwania. Nie będę już więcej rodzić. To nie na moje nerwy i zdrowie. Jedno dziecko w domu, drugie w drodze i wystarczy.
A co lekarz mówił o tym? Jakie rokowania? Czy to częste?

A co lekarz mówił o tym? Jakie rokowania? Czy to częste?
A co to jest ?

Cześć dziewczyny. Jesteśmy już po wizycie, dzidzia rosnie, wyniki w normie. Dzisiaj wg moich obliczeń jest 15 tc i 1 dzien a wg położnej 15 tc i 4 dzień.
IMG_20190809_102442.jpg

Dziewczyny czy Wy tez odczuwacie ból w pachwinach i ból krocza. Jak leżę i chodzę jest Oki. Gorzej jak chce wstać czy przekręcić się z boku na bok

Dziewczyny czy Wy tez odczuwacie ból w pachwinach i ból krocza. Jak leżę i chodzę jest Oki. Gorzej jak chce wstać czy przekręcić się z boku na bok
Ból z pachwiny promieniuje wzdłuż nogi i kumuluje się w kolanie. We wcześniejszych ciążach towarzyszyl mi przez cały trzeci trymestr a teraz 16t i już się pojawia co jakiś czas. Mam poduszkę ciążową i to trochę pomaga.
Ból krocza nasilał mi się w 14-15 tyg a teraz zmalał. I tu pomaga piłka. Łagodzi tez bóle kręgosłupa.

reklama
Dokladnie tak samo. Rwie strasznie. Wszystko sie nam teraz tam przestawia i to dlatego.

Do góry