reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć? Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa , aktualnie 6 tydzień i 1 dziej. Maluch ma 4 mm i bijące serduszko
Termin na 23 stycznia
Witam! ;)
Dziewczyny jadę zaraz na IP. Od wczoraj czuje tępy ból po lewej stronie, jakby jajnika, promieniujący wyżej i na plecy.. trzymajcie mocno kciuki.. obawiam się najgorszego..
Trzymam ,trzymam i czekam na dobre wieści..
W nocy dotarłam do domku i szybko do swojego ginka od starań

Dzidzi ma 1.05cm
Serduszko [emoji173]
wiek wg usg 7w1d
Mam jakiś krwiaczek. Nad pecherzykiem, więc mam sie nie martwic jak bedzie brazowa krewka. Tylko jak czerwona to szybko do szpitala
A tak to luteina 2x dziennie jak wybiore dzis do konca dupka
I z racji wieku prenatalne w 13 tyg
No i super! Gratuluje udanej wizyty :)

Mnie dziś czeka robienie strojów indiańskich na jutro ,bo temat przewodni dnia dziecka w tym roku to dziki zachód. Będę miała co robić, zapas meliski w razie co mam :D
Dziś od rana szlag mnie trafił. Komar w nocy mnie męczył i jakoś zasnąć nie mogłam to jak już zasnęłam błogo to mój sąsiad ,wypuścił psa centralnie pod moim oknem o 5.00 i szczekał! Oczywiście obudziły się dzieci( mają okna obok mojego pokoju) ,potem ja. O 5.30 wyszłam i wydarłam się na całą wioskę ,że jest cholerna sobota i 5.30! Nie zadziera się z kobietą w ciąży i jej hormonami hehe :D Fakt pomogło bo od razu go wziął. Mógł go wypuścić z drugiej strony ,a nie centralnie pod oknami. Nie wiem chyba sprawdzają ile mam cierpliwości :p dziś nie za dużo tego było :D
Jeden plus ,że głowa mnie już dziś nie boli.

reklama
Dziewczyny jadę zaraz na IP. Od wczoraj czuje tępy ból po lewej stronie, jakby jajnika, promieniujący wyżej i na plecy.. trzymajcie mocno kciuki.. obawiam się najgorszego..
Trzymam kciuki za dobre wieści
Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć? Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa , aktualnie 6 tydzień i 1 dziej. Maluch ma 4 mm i bijące serduszko
Termin na 23 stycznia
Witaj

Powiedzcie jak u was z cera na twarzy u mnie koszmar. Przy córce tak nie miałam

Co za dzień .
Ja wróciłam ze szpitala... Żywa krew.
Zrobili usg - z zarodkiem 8mm i pecherzykiem wszystko ok .
Echo 150 /min
Juz miałam najgorsze myśli

..ale skąd krew - nie wiedzą.
Dalej duphaston i luteina + leżący tryb życia

Leżę sobie w szpitalu pod kroplówką przeciwbólową. Z dzidzią wszystko ok :) możliwe, że to coś z nerkami :o Krew pobrali, nasiusiać kazali. Zobaczymy co wyniki powiedzą.
Co za dzień .
Echo 150 /min

To super że wszystko porządku odpoczwajcie

Witaj

To może będzie chłopczyk:) U mnie kilka małych, prawie niewidocznych pryszczy na czole, gdzie nigdy mi w tym miejscu nie wyskakiwały, ale to dopiero początek, jeszcze chyba może się zmienić?

Witaj

Od wczoraj mojemu marudziłam co mam na twarzy ,znaczy się nie widać.. chociaż ja widzę :p ,ale w dotyku jakby policzki i broda w krostkach. Co czytałam na necie to może być wina hormonów. Przy synku i córce tak nie miałam, więc nic nie podpowiada mi co do ewentualnej płci dziecka ;)

Leżę sobie w szpitalu pod kroplówką przeciwbólową. Z dzidzią wszystko ok :) możliwe, że to coś z nerkami :o Krew pobrali, nasiusiać kazali. Zobaczymy co wyniki powiedzą.
Dobrze ,że z dzidzią ok ;) ,czekam na dalsze wieści ,czy i z Tobą.

Co za dzień .
Echo 150 /min

Odpoczywaj i dobrze ,że wszystko ok ;)

Ja nadal w czarnej du.. ze strojami dla dzieci, mam czarną dziurę w głowie. Do wieczora mam nadzieje coś wymyśle. :p

reklama
Dzięki dziewczyny!
Szpital XXI wieku.. od GRUDNIA (!!!) w całym szpitalu panuje zakażenie wody bakteria legonelli (zakażenie może prowadzić do wysokich gorączkę, zapalenia płuc i śmierci). Na wszystkich oddziałach zostało to zwalczane oprócz oddziału jakiego? Tak, ginekologicznego! Więc kobiety w ciąży chcąc się podmyć, bo nie ma tu mowy o prysznicu, muszą sobie zagotować wodę w kuchni i wlać do miski. Zimna wodę bierzesz z butelki, mineralkę która przyniosłaś do picia. I ja mam w styczniu w tym szpitalu rodzic :)

Do góry