reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja o dziwo w domu się nie nudzę. Jak już jest dziecko w domu to zawsze jest zajęcie :) Poza tym teraz jakoś czuję że wszystko jest bardziej poukładane w sensie nie martwię się kto zostanie mi z chorym dzieckiem, kto go z przedszkola odbierze itp. Za moją pracą nie tęsknię bo i tak szukałam już innej zanim zaszlam w ciążę. Nie lubiłam tej pracy. Pracowałam w chińskim markecie. Na początku ciąży miałam takie mdłości a ten "zapach" chińskich butów, ubrań, itp myślałam że mnie wykonczy... Jeszcze jak Chinka szefowa gotowala na zapleczu te swoje wynalazki i capiło na cały sklep to już armagedon był. Później się okazało że mam torbiel na jajniku i mam się oszczędzać i gin wysłał mnie na l4.
Teraz ogólnie dobrze się czuję mam dużo energii i w domu nie usiedzę. Cały czas mnie gdzieś nosi. Bywają owszem gorsze dni ale ogólnie ciążę znoszę dużo lepiej niż pierwszą. Oby tak do końca :)
Łooo nie zazdroszcze pracy w chińczyku, widziałam u mnie jak traktują ludzi w jednym z marketow. Mają taką rotacje, że co miesiąc obsługuje mnie inny kasjer, ale drze się na nich ten chinol po chińsku :D nikt nie wie o uj mu chodzi... A fakt zapachy tych butów i innych tworzyw dla ciężarnej mile nie sa ;p

reklama
Kasik - Też bym nie wracała. Daj spokój. Ja sobie małą rewolucję po porodzie zrobię i otworzę swoją działalność w końcu. Nigdy czasu nie było, okazji, nawet żeby ogarnąć temat. Zawsze dla kogoś, bo łatwiej. Rzucę jedna z prac etatowych bo już się zasiedzialam i nic nowego nie będzie z niej. Czas na jakieś wyzwanko małe.

Hyhy grzyby podejście 2684479 xd czyli tyle z mojego xd nie chcę mi się

Załączniki

• IMG_20191018_145431.jpg
    IMG_20191018_145431.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 80
Wczoraj w CCC spodobały mi się butki na zimę tylko zastanawiam się czy jest sens kupować teraz buty na zimę jak pewnie nune mam grubsza niż normalnie a i tak po śniegu nigdzie nie będę zapierdzielac, chyba jednak łatwiej znosić 3 trymestr w lato jak wskakujesz tylko w laczki i luźna kieckę a w zimę to te kurtki swetry i wszystko Cię opina

Wczoraj w CCC spodobały mi się butki na zimę tylko zastanawiam się czy jest sens kupować teraz buty na zimę jak pewnie nune mam grubsza niż normalnie a i tak po śniegu nigdzie nie będę zapierdzielac, chyba jednak łatwiej znosić 3 trymestr w lato jak wskakujesz tylko w laczki i luźna kieckę a w zimę to te kurtki swetry i wszystko Cię opina
Chyba najlepiej na jesień. Bo latem w trzecim trymestrze też ciężko i jak są upały to masakra... Ale zima też niefajnie przez te właśnie kurtki... Ja muszę jakąś lada moment zakupić bo w softshelu na styk się zasuwam... :oo2: teraz ciepło to w swetrach chodzę albo odpięta...

1,5 godziny xd nie mąż w lesie jest jak moja matka na promocji w lumpeksie. Serce mu krwawi bo druga torba w aucie. Hahaha. Teraz zbiera w kurtkę xd czekam aż się zmęczy.
Co do garderoby zimowej płaszcz planuje kupić w listopadzie dopiero bo nie wiem ile urosne hyhy. Kozaczki mam.

Załączniki

• IMG_20191018_162159.jpg
    IMG_20191018_162159.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 85
Ja poszłam na zwolnienie jak się wymioty zaczęły bo nie dałabym rady z pracą i dojazdami (godzina w 1 stronę), pracowałam 7 dni w tygodniu. A jak się wymioty skończyły to jeden z zakładów mej pracy pokazał mi fucka, i jak ZUS płaci to mnie już nie chcieli. Swoją drogą bardzo dobrze bo dojazd i praca z maluchami, usmarkancami :-p nie jest wskazana. I tak choć mogłabym w 2 trymestrze pracować to siedzę w domu.
Praca w domu jest ciężka, ale mi osobiście satysfakcji zbyt wielkiej nie daje. Jak tamagochi pić, jeść, spać...prac, gotować aaaaa
Tym bardziej że pierwsze miesiące przerzygałam okrutnie i się roboty w domu nawarstwilo.
Nie wiem jak będę matka 3 dzieci 8 aktywnym pracownikiem. Yyy
No to powiem Ci ,że z tym zmęczeniem mam podobnie. Niewiele zrobię a już mam zadyszke, serce wali. Ciągle zmęczona jestem. Czasem mam nagły przypływ energii,zwłaszcza jak już po dzieci jadę ale za chwilę siły opadają i wszystko bym dala,żeby się na chwilkę położyć (przy 6 i 4 latkach ciężko jest bo ciągle coś chcą). Wiek też pewnie robi swoje :-)
Włosy mi nic a nic nie wypadają, co zmorą jest od zawsze moją. Ale tak zawsze miałam w ciąży
No i buzia jak pupa niemowlaka ;-) A zawsze mam jakieś wypryski, krosty...no podklady to moi bracia :-) po porodzie na pewno zetne włosy, bo tak mi wygodniej:-) teraz mam prawie do pasa.

Jakie wy macie malutkie brzuszki. Mój wygląda jak w 9 miesiącu już. Strasznie mi dokucza. Ale ponoć w drugiej ciąży brzuch jest większy. Pytałam nawet lekarza czy nie jest za duży.
Brzuszki śliczne mają dziewczyny, takie piłeczki. Ja jestem jak wieloryb, brzuch jak 15 miesiąc ;-) jak co ciążę brzuch jest większy,to sobie nie wyobrażam siebie jakbym miała np 6 ciążę ;-)

Buty to moja zmora ciążowa, bo mega nogi opuchnięte zawsze miałam. Dwoje swoich dzieci w marcu urodziłam, więc w lutym tyko trapery i to jeszcze niedopięte.... swetrów w sumie nie nosiłam,bo mi wiecznie gorąco było. Bluzki z długim rękawem no i zimowa kurtka . 8 czy 9 miesiąc w wakacje....nie wyobrażam sobie ,to już wolę jak teraz styczeń, chociaż idealnie by było na jesień rodzić:-)

reklama
Dziewczyny też Wam się teraz włosy tak szybko przetłuszczają? Przed ciążą szybko mi się przetłuszczały, po jednym dniu. W ciąży przestały, co było super, nawet po paru dniach nie było tragedii. A od jakichś 1,5 -2 tygodni znów to wróciło. Mniejsze przetłuszczanie to był jedyny pozytywny objaw ciąży, ale niestety minął...zostały tylko te niepozytywne ;)
Ja właśnie nie narzekam na przetłuszczanie włosów. Az wstyd przyznać ale ostatnio myłam włosy w niedziele co prawna ratuje się już suchym szamponem ale do wczoraj wyglądały ok;) dziś zdecydowanie poczują wodę ;)

Do góry