Zgadza się. Chociaż ja to się bardziej boję że jak się zacznie w nocy co ja z moim 7 latkiem zrobie. Mama 100 km od nas, teściowa 60km. Tu mamy znajomych tylko.Pierwszy poród to lęk przed nie znanym, natomiast każdy kolejny to lęk przed znanym - Paolo Coelio XD
reklama
Mi właśnie lekarz chorób zakaźnych mówiła żeby nie robić w diagnostyce bo są zaklamane. Mi tam źle toxo wyszła a w szpitalu na zakaznym ok.Dziewczyny wiecie co dziwna sprawa z tymi badaniami. Zrobiłam prywatnie w diagnostyce i zapłaciłam za nie. I zrobiłam w luxmedzie ze skierowania (niby tez robi diagnostyka). Ta sama próbka moczu. No i teraz tak w jednym bakterie w drugim brak. Dzwonię do diagnostyki o co chodzi a oni do mnie ze to komputer sprawdza i mogą zajść pomyłki - trzeba powtórzyć badanie.
Ale miałam kiedyś z cytologia jaja za każdym razem w diagnostyce wychodziła mi najlepiej 3 grupa a z reguły 4. Poszłam do cytologa, który sam bada i powiedział ze on tam nic nie widzi i nie ma się do czego przyczepić. Lekki stan zapalny i przez to druga grupa.
wesola_mamusia
Fanka BB :)
No to Ci współczuję.Nie wiem jak boli okres xd ja mam napad migreny a potem z tylka leci krew. Jak mi przyjdzie mieć migrene podczas porodu to od razu dzwonię po grabarza. O i czasem boli mnie w krzyżu jakby nerki w połowie cyklu.
To gdzie tu robić, jak u mnie wszystko kończy się na diagnostyce?!Mi właśnie lekarz chorób zakaźnych mówiła żeby nie robić w diagnostyce bo są zaklamane. Mi tam źle toxo wyszła a w szpitalu na zakaznym ok.
Celia89
Będę mieć element zaskoczenia jak zacznie mnie boleć podbrzusze . Dziś trochę boli bo mnie tak ten kuc kopie. Ale jak... jak rozezlony nniedźwiedź we wnykachNo to Ci współczuję.
To gdzie tu robić, jak u mnie wszystko kończy się na diagnostyce?!
No wyszła mi 4 grupa później 3 i znów 4. Ja się załamałam bo to już koniec i w ogółe. I poszłam do takiej starej doktor z polecenia. I ona przy mnie obejrzała to pod mikroskopem i powiedziała ze nic nie ma. Później powtórzyli mi na inflanckiej cytologię. I tez było ok. I tam powiedzieli ze po porodzie to już rzadko się I grupa zdarza. Raczej liczyć się z tym ze II to będzie norma.O tym też słyszałam. Ja mam porównanie między dwoma laboratoriami. Nie dawałam co prawda dwóch próbek w ten sam dzień, ale wyniki odbiegają nawet normami. Na zawał bym zeszła z 4 grupą.
A właśnie mi ktoś tez powiedział ze w medicover robił cytologię i tak samo cały czas zle wychodziła.No wyszła mi 4 grupa później 3 i znów 4. Ja się załamałam bo to już koniec i w ogółe. I poszłam do takiej starej doktor z polecenia. I ona przy mnie obejrzała to pod mikroskopem i powiedziała ze nic nie ma. Później powtórzyli mi na inflanckiej cytologię. I tez było ok. I tam powiedzieli ze po porodzie to już rzadko się I grupa zdarza. Raczej liczyć się z tym ze II to będzie norma.
Aguara
No wyszła mi 4 grupa później 3 i znów 4. Ja się załamałam bo to już koniec i w ogółe. I poszłam do takiej starej doktor z polecenia. I ona przy mnie obejrzała to pod mikroskopem i powiedziała ze nic nie ma. Później powtórzyli mi na inflanckiej cytologię. I tez było ok. I tam powiedzieli ze po porodzie to już rzadko się I grupa zdarza. Raczej liczyć się z tym ze II to będzie norma.
Ja nie pamiętam już I grupy ;-)
Gdzieś słyszałam że już się odchodzi od określania grup wg Papanicolau. Teraz już jest opcja prawidlowa/nieprawidłowa że stanem zapalnym/nieprawidłowa z komórkami podejrzanym etc.
Lekarz mi to kiedyś tłumaczył że nie ma znaczenia sama grupa tylko obecność kom. O nieprawidłowe budowie. Także ja juz się 2 gr nie martwię, ale podać komuś wynik że 4 to już przestępstwo normalnie.
Moje u ojcu tak stwierdzono raka trzustki parę lat temu. Miał wysoki cukier ponad 409, skierowali go do szpitala a tam proszę guz na trzustce. Propozycja operacji paliatywnej z wycięciem połowy wnętrza. Cudem wyciągnęli sumy próbkę guza (wycinek) zawiexlismy do Kielc. A tam - uwaga nie ma raka, jest zwykły zrost. Ojciec żyje do dziś. Ma cukrzycę, jest na tabletkach. Nikt nie poniosl odpowiedzialności. To był jeden z najgorszych miesięcy w moim życiu. Patrzy na ciebie lekarz i mówi że ojcu zostało parę miesięcy życia.
Także bywa różnie z wynikami. Ja jestem panikara, jak się okazuje więc szybko reaguje lękiem. Do kogo ma mieć człowiek zaufanie jak nie do lekarza?
wesola_mamusia
Faktycznie, człowiek myśli, że wynik to 100% odpowiedzi na pytanie czy jestem zdrowa, albo co mi dolega. Nie mam pojęcia jak w tych czasach mogą się aż tak mylić?!
reklama
Celia89
Bo też nie patrzą indywidualnie tylko jak w fabryce w widełki. Jak coś nie pasuje to jest popsute. U mnie takie są jaja z ciśnieniem. Raz mi baba mierzy przy jakiejś kontroli i ten elektroniczny nie mierzy mi raz drugi raz trzeci raz piiiiiiii. Ok mierzy ręcznie wyszło mi na granicy życia i śmierci a ta w szoku że ja stoję