reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Wierz ja go nie czuje. Jak mówicie Wy czy kolezanki ze cos ugniata i tp. Wiadomo ze to boli i inaczej nie myślę, ale jednak sie czuje ja to tak w 100% nie czuje i moze nie wierzę ze on bd? Choć wiem ze niestety jak nawet sie czuje dzidzie to 100%pewnosci ze jest ok nie ma niestety, a ja go nie czuje to jakby go nie bylo.
Ale, że nie czujesz ruchów, czy, nie czujesz tego, że będziesz mamą?

reklama
Balbinka, no to faktycznie. Może nie pij przed snem, wysiuraj się i idź spać.

Moje objawy ciąży zawsze zaczynały się od infekcji pochwy. I na dzień dobry w 4-5 tygodniu antybiotyk dopipny o_O
Też miałam ale no u mnie to standard :D dziwnie mi się teraz żyje bez infekcji... Choć dziś jak na złość coś mnie tak świerzbi przed badaniem. Mam nadzieję, że to kwestia, spocenia po nocy bo inaczej nystatyna i moraly, że słodkie żre kontenerami. A własnie pożarłam 200 g krakusków z jakimś lukrem śmietanowym 64g cukru na 100 g produktu ^^...

U mnie tez strasznie pozno było czuc... teraz mam 27+3 i dopiero teraz lepiej czuje ruchy małej :) prędzej czasami dała kopa (takiego ze moj maz tez czul) ale później był spokój np 1-2 dni i prawie nic. Dopiero od kilku dni codziennie wieczorem czuje i rano chociaż rano nie zawsze. Az zazdroszcze jak slysze ze ktos czuje kopniaki caly dzien ;) ale wczoraj rozmawiałam o tym z ginka i mowila ze to normalne ze w ciągu dnia moge nie czuć nic. Wieczorem jak sie polozymy i wyciszymy to łatwiej dzidzie wyczuc :)
A ja dzis mam gorszy dzien. Tak, bardzo chciała b6m, czuć to dziecko. A juz przecież 25+5 tj 26 tydzień. Tak naprawde za 10 tyg niektórzy rodza duże i zdrowe dzieci. Jeszcze mnie podbrzusze boli, pewnie to sa skurcze braxtona hicksa. Jakbym byla gorsza od innych, którzy czuja dzieci i znaja ich plec w 15 tygodniu.

Też miałam ale no u mnie to standard :D dziwnie mi się teraz żyje bez infekcji... Choć dziś jak na złość coś mnie tak świerzbi przed badaniem. Mam nadzieję, że to kwestia, spocenia po nocy bo inaczej nystatyna i moraly, że słodkie żre kontenerami. A własnie pożarłam 200 g krakusków z jakimś lukrem śmietanowym 64g cukru na 100 g produktu ^^...
Mnie zawsze swędzi po nocy i za każdym badaniem zdrowa. To nie wiem o co chodzi.

U mnie tez strasznie pozno było czuc... teraz mam 27+3 i dopiero teraz lepiej czuje ruchy małej :) prędzej czasami dała kopa (takiego ze moj maz tez czul) ale później był spokój np 1-2 dni i prawie nic. Dopiero od kilku dni codziennie wieczorem czuje i rano chociaż rano nie zawsze. Az zazdroszcze jak slysze ze ktos czuje kopniaki caly dzien ;) ale wczoraj rozmawiałam o tym z ginka i mowila ze to normalne ze w ciągu dnia moge nie czuć nic. Wieczorem jak sie polozymy i wyciszymy to łatwiej dzidzie wyczuc :)
Ja jeszcze żadnego kopa nie czulam. Wieczorem nic nie czuje, nie raz budze sie w nocy na godzinę nie moge zasnac tez nic. Nie mówię o regularnych ruchach bo to po 30 tyg karza liczyć i zwracac na to uwage.

Mnie zawsze swędzi po nocy i za każdym badaniem zdrowa. To nie wiem o co chodzi.
Hmm no mam nadzieję, bo jak mi każe brać nystatyne to znów 20 dni celibatu... Znaczy i tak mam celibat bo ten mój nieszczęśliwiec , złapał na moje oko:D... lecze zwierzęta amatorsko nie ludzi - zapalenie oskrzeli. Od 2 dni chory i jeszcze ja miła jak sól w oku dla niego jestem i wyprowadziłam go do salonu. Dziękuję bardzo, byc znów chora.
Co do gaci porodowych u mnie widziałam w hurtowni z akcesoriami ciążowymi, ale chyba też cenowo przeginają pałkę. Np staniki do karmienia 70 zyta podczas gdy w gattcie 40. Zamówię se z aliexpres.. :D jak zrobię to dziś to akurat za 3 miesiące dojdą hahahah XD
Demon się obudził i kopie. Moje dziecko nigdy nie śpi.

Ja jeszcze żadnego kopa nie czulam. Wieczorem nic nie czuje, nie raz budze sie w nocy na godzinę nie moge zasnac tez nic. Nie mówię o regularnych ruchach bo to po 30 tyg karza liczyć i zwracac na to uwage.
Doczekasz się. Fakt to uspokaja, ale z drugiej strony jak mnie wali w szyjke macicy i w pęcherz to się boję, że zara zacznę rodzić. A gdzie masz łożysko ? Bo ja mam z tyłu. Zabawne, że jak pójdzie wysoko to mam taką "martwą cześć" brzucha gdzie nic nie czuje. Mój czuje od zewnątrz a ja jej nie. Nawet widać ruchy, a ja tam po prostu nie mam czucia czy jak.

reklama
Przegrałam walkę ze słodyczami :p

Załączniki

• IMG_20191008_105349.jpg
    IMG_20191008_105349.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 54
Do góry