reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Celia - zeżre :biggrin2: apetyt mam jak kuń. I prawie 54 kg więc 7 kg na plusie.
Nie no, żartuję.
Ja kloca nie urodze. Chociaż tak myślę że jak przy pierwszym urodziłam przed terminem a drugie po i była różnica 600g to jak teraz na maksa się oszczedzam to. Może być różnie, jak u MartySX, 4 kg. Nie wypcham z siebie... :-( :(

reklama
Celia - zeżre :biggrin2: apetyt mam jak kuń. I prawie 54 kg więc 7 kg na plusie.
Nie no, żartuję.
Ja kloca nie urodze. Chociaż tak myślę że jak przy pierwszym urodziłam przed terminem a drugie po i była różnica 600g to jak teraz na maksa się oszczedzam to. Może być różnie, jak u MartySX, 4 kg. Nie wypcham z siebie... :-( :(
;p wypchasz toc to nie pierwsze ;p ja mam gorzej bo piczka nie wycwiczona w rozciaganiu bo szlam na latwizne i se chlopow z frankfurterkami bralam :D trafila mi sie krakowska sucha i od razu uznalam ze jest godzien zostac ojcem, a teraz mysle jak weszlo, to jakos wyjdzie. Już mi dzisiaj obiecał plemnika chlopca po nowym roku :D

Pierwszy poród to lęk przed nie znanym, natomiast każdy kolejny to lęk przed znanym - Paolo Coelio XD
Dobrze powiedziane. Tak właśnie się czuję, że wiem, że boli milion razy bardziej jak okres.
Przyswoiłam do wiadomości, że ma bardzo długo boleć i kiedyś się to skończy. A teraz liczę na szybki poród xP

Dziewczyny wiecie co dziwna sprawa z tymi badaniami. Zrobiłam prywatnie w diagnostyce i zapłaciłam za nie. I zrobiłam w luxmedzie ze skierowania (niby tez robi diagnostyka). Ta sama próbka moczu. No i teraz tak w jednym bakterie w drugim brak. Dzwonię do diagnostyki o co chodzi a oni do mnie ze to komputer sprawdza i mogą zajść pomyłki - trzeba powtórzyć badanie.
Ale miałam kiedyś z cytologia jaja za każdym razem w diagnostyce wychodziła mi najlepiej 3 grupa a z reguły 4. Poszłam do cytologa, który sam bada i powiedział ze on tam nic nie widzi i nie ma się do czego przyczepić. Lekki stan zapalny i przez to druga grupa.

Dziewczyny wiecie co dziwna sprawa z tymi badaniami. Zrobiłam prywatnie w diagnostyce i zapłaciłam za nie. I zrobiłam w luxmedzie ze skierowania (niby tez robi diagnostyka). Ta sama próbka moczu. No i teraz tak w jednym bakterie w drugim brak. Dzwonię do diagnostyki o co chodzi a oni do mnie ze to komputer sprawdza i mogą zajść pomyłki - trzeba powtórzyć badanie.
Ale miałam kiedyś z cytologia jaja za każdym razem w diagnostyce wychodziła mi najlepiej 3 grupa a z reguły 4. Poszłam do cytologa, który sam bada i powiedział ze on tam nic nie widzi i nie ma się do czego przyczepić. Lekki stan zapalny i przez to druga grupa.
Niczemu nie można zawierzyć na 100%. Tak jak z moim rezonansem. U mnie na NFZ nic w głowie nie mam 2x prywatnie w wawie w luxmed torbiel 4x6 mm.

O tym też słyszałam. Ja mam porównanie między dwoma laboratoriami. Nie dawałam co prawda dwóch próbek w ten sam dzień, ale wyniki odbiegają nawet normami. Na zawał bym zeszła z 4 grupą.

Dobrze powiedziane. Tak właśnie się czuję, że wiem, że boli milion razy bardziej jak okres.
Przyswoiłam do wiadomości, że ma bardzo długo boleć i kiedyś się to skończy. A teraz liczę na szybki poród xP
Nie wiem jak boli okres xd ja mam napad migreny a potem z tylka leci krew. Jak mi przyjdzie mieć migrene podczas porodu to od razu dzwonię po grabarza. O i czasem boli mnie w krzyżu jakby nerki w połowie cyklu.

reklama
:o :o :o
O tym też słyszałam. Ja mam porównanie między dwoma laboratoriami. Nie dawałam co prawda dwóch próbek w ten sam dzień, ale wyniki odbiegają nawet normami. Na zawał bym zeszła z 4 grupą.
Mi raz uplawy szły różowe i wyszła nadzerka grupa II to ja już swierdzilam, że umrę na raka, a gdzie gr 4

Do góry