reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Pewnie też lubi sobie grzać nogi o pęcherz :p No mi moja też nie dała spać. Stwierdziłam, że pośpię dłużej niż zwykle to nie będę rozmyślać i odliczać do wizyty u gin. Ale kopie w pęcherz brzydal jeden i jeszcze głód mnie dopadł :p

reklama
Malami1303, to straszne, że wciąż Cię męczą wymioty. Mi raczej apetyt osłabł jak przed ciążą i nie spodziewam się jakiś extra kilogramów.

Ja w pierwszej i drugiej ciąży przytyłam po 9kg.
W pierwszej po miesiącu wróciłam do swojej wagi, a w drugiej po pół roku. W trzeciej przytyłam 28kg i zrzucenie zajęło mi 1,5 roku. ( z rozmiaru 36 do 42). W tej na razie 20tc i 3 kg na plusie. Ale przed ciąża 3 kg do przodu:/

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg... Ale po 2 miesiącach po porodzie ważyłam już mniej niż przed ciążą. Teraz 23 tc i 5,5 kg na plusie...

A u mnie dzisiaj kiepsko. Brzuch mam twardy, leżenie nie pomaga, czuję rozciąganie. Ech. A mówią że ciąża nie choroba.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10kg i bardzo szybko waga spadła do nizszej niż przed ciążą . W tej ciazy na ostatniej wizycie było niecałe 4kg na plusie, a startowałam z wagi 4kg nizszej niż w pierwszej ciąży ;)
Sarunia kopie i wierci się tak, że brzuch mi faluje :p i już ze 2 razy poczułam ból spojenia łonowego, w pierwszej ciąży bardzo mi dokuczal, ale nie pamiętam na ktorym etapie się zaczęło .. Mam wrażenie że teraz coś wcześnie.

reklama
:D ja podczas chorób nie zostawiam tyle siana w aptekach co w ciąży, wczoraj 70 zyta, dzisiaj pisiąt. Takto nie ważne kaszel, urwana noga, zapalenie oskrzeli paczka gripeksu i następnego dnia magiczne ozdrowienie :D

Leki kupowałam głównie dla zajęcy: na wzdęcia, zaparcia, katar, paprzące się oczy, zęby, ropomacicza i przedrzymskim lubią sobie czasem odgryźć nos albo kawałek ucha, więc opatrunki :D

A teraz jak nie suple ciązowe, to magnez, jak nie magnez to dziś Urosept i Furoxin.

Do góry